Luontopoluilla eri puolilla kaupunkia saat hyvän kuvan Espoon monipuolisesta luonnosta. Polut ovat merkitty maastoon maalimerkeillä ja luontopolkuviitoilla. Luontopolut eivät ole talvikunnossapidettäviä eikä niillä ole jätehuoltoa. Luonto ja muut retkeilijät kiittävät, kun tuot jätteesi pois luonnosta asianmukaisiin jätteenkeräyspisteisiin.

Luontopolkujen varrelta löydät opastauluja, jotka esittelevät alueen luontoa ja sen erityispiirteitä. Tietoa muista ulkoilureiteistä löydät Kävely- ja ulkoilureitit –sivulta.

Luontopoluilla avotulen teko ja leiriytyminen on kielletty. Sallitut telttailualueet löydät Telttailu ja leiriytyminen -sivulta. Luontopolkuja ei ole tarkoitettu maastopyöräilyyn. Tutustu ennen retkeä myös Metsähallituksen Retkietikettiin(ulkoinen linkki).

Kuvia ja tietoa Espoon luontopoluista ja muista luontokohteista on koottu Kotinurkilta kallioille — Espoon luontokohteet -sivustolle ja kirjaan. Espoossa sijaitsevat luontopolut löydät myös Espoon karttapalvelusta(ulkoinen linkki).

Kuva: Virpi Pakkala

Espoon kaupungin luontopolut

Muita luontopolkuja Espoossa