Olarin koulu
Olarin koulu on yli 700 oppilaan yhtenäinen peruskoulu.
Meidän koulu
Koulussa opiskelee yhteensä noin 740 oppilasta. Vuosiluokat 1-3 opiskelevat Opinmäen kiinteistössä ja vuosiluokat 4-9 Olarinniityntiellä. Olarin koulu on kasvava koulu, joka on lähikoulu alueen oppilaille. Vuosiluokilla 7-9 on painotettua matemaattis-luonnontieteellistä opetusta. Olarin koululla on pitkät perinteet matematiikan ja luonnontieteiden opetuksen kehittämisessä.
Olarin koulussa on tärkeää elämän perustaitojen ja -tietojen oppiminen, oppimisen taidot, erilaisuuden huomioiminen ja hyödyntäminen voimavarana, sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot. Lukemisen, kirjoittamisen ja laskemisen taitoja tarvitaan aina, myös tulevaisuudessa. Oppimisen taidoissa keskeisiä ovat kriittisen ajattelun ja soveltamisen, sekä uuden rakentamisen taito. Myös hyvät digitaidot ovat osa työelämätaitojen perustaa. Siksi oppimisen yhteydessä harjoitellaan käytännöllisiä ja hyödyllisiä digitaitoja.
Olarin koulussa tuetaan oppilaan omaa aktiivisuutta ja halua oppia. Kannustamme oppilaita pitkäjänteisyyteen, sinnikkyyteen ja avoimuuteen. Olarin koulussa pidetään tärkeänä sitä, että jokainen tekee oman parhaansa, auttaa toisia ja on ystävällinen. Lisäksi korostamme hyvää vuorovaikutusta ja yhteistyötä. Haluamme, että jokainen kunnioittaa kouluyhteisön jäseniä sellaisina kuin he ovat.
Matematiikka- ja luonnontiedeluokka (7.-9. lk)
Painotuksen esittelytilaisuus Olarin koululla (Olarinniityntie 4) on torstaina 12.1.2023 klo 18.00.
Espoon matematiikka- ja luonnontiedeluokkien yhteinen valintakoe 23.1.2023 ja siihen ei lähetetä erillistä kutsua. Valintakoe suoritetaan siinä painotettua opetusta tarjoavassa koulussa, joka on merkitty hakulomakkeella ensisijaiseksi hakutoiveeksi kyseisen painotuksen osalta..
-----------
Koulun info (alla olevat liitetiedostot):
- Infopaketti 1.luokkalaiselle ja huoltajalle 2022-2023
- Olarin koulun lukuvuosiopas 2022-2023
Vuosikertomus
The Olari Times
"The Olari Times", on vihdoin ilmestynyt! Lehden pääset lukemaan täältä(ulkoinen linkki).
Työ- ja loma-ajat
Koulujen työ- ja loma-ajat löytyvät kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Ladattavat tiedostot
Vapaaehtoiset A-kielet koulussamme
4. luokalta alkaen: ranska ja saksa
7. luokalta alkaen lukuvuonna 2023-2024: englanti, ranska
Opetussuunnitelma
Koulussamme opetus ja kasvatus pohjautuvat opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelmamme kertoo, miten opetus koulussamme järjestetään sekä mitä ja miten opiskellaan. Opetussuunnitelma määrittelee oppiaineiden tavoitteet ja sisällöt sekä arvioinnin perusteet. Kunta- ja koulukohtaiset opetussuunnitelmat laaditaan valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta.
Valinnaisaineet
Opiskeluhuolto
Oppilas saa koulussa tukea hyvinvointiin ja oppimiseen. Tukea voi saada oppilaanohjauksen, tukiopetuksen, osa-aikaisen erityisopetuksen, oppilashuollon palvelujen, tulkitsemis- ja avustajapalvelujen sekä yleisen, tehostetun ja erityisen tuen avulla. Kaupungin sivuilta löydät lisätietoa erilaisista tukimuodoista.
Lisätietoa opiskeluhuollon palveluista löydät kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Iltapäivätoiminta
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on ohjattua ryhmämuotoista toimintaa, jossa 15 lapsen ryhmää ohjaa yksi aikuinen. Lue lisää iltapäivätoimintaan hakemisesta kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Yhdessä huoltajien kanssa tuemme oppilaiden kasvua, oppimista ja hyvinvointia. Kodin ja koulun yhteistyö on arvostavaa, monipuolista ja aktiivista kasvatuskumppanuutta, joka perustuu keskinäiseen luottamukseen.
Wilma
Verkkopalvelu Wilma(ulkoinen linkki) on keskeinen kodin ja koulun viestinnän väline. Saat Wilmassa viestejä ja tiedotteita lapsesi koulusta. Voit lähettää viestejä, seurata lapsesi oppimista tai selvittää poissaoloja Wilmassa.
Vanhempainyhdistykset ja luokkatoimikunnat
Vanhempainyhdistysten ja luokkatoimikuntien toiminta edistää huoltajien yhteistyötä ja antaa tilaisuuksia toinen toisiinsa tutustumiseen. Yhteistyön tuloksina on monissa kouluissa järjestetty erilaisia teemapäiviä, tapahtumia, esityksiä ja talkoita. Huoltajia kannustetaan osallistumaan ja kehittämään koulun toimintakulttuuria.
Espoossa toimii myös kaupunkitason vanhempainyhdistys: KoKoEspoo ry(ulkoinen linkki) on kodin ja koulun yhteistyöfoorumi. Yhdistys toimii vanhempainyhdistysten ja vanhempien vaikuttamis- ja tietokanavana.
Johtokunta
Espoon kouluissa on joko koulukohtaiset tai useamman koulun yhteiset johtokunnat. Johtokunnan tehtävissä korostuvat koulun tukeminen sekä hyvän yhteistyön ja turvallisen opiskeluympäristön ylläpitäminen. Johtokunta hyväksyy mm. koulun opetussuunnitelman ja lukuvuosisuunnitelman. Johtokunnassa on mukana oppilaiden vanhempia ja koulun henkilökunnan edustajia. Yläkouluissa ja yhtenäisissä peruskouluissa johtokuntatyöhön osallistuu myös oppilaiden edustajia. Johtokunta valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan. Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta kuvataan tarkemmin Espoon kaupungin hallintosäännössä.
Olarin koulun johtokunnan kokouksen pöytäkirja 12.12.2022
Olarin koulun johtokunnan kokouksen pöytäkirja 16.5.2022
Olarin koulun johtokunnan toimintakertomus vuodelta 2021
Olarin koulun johtokunnan pöytäkirja 31.1.2022
Olarin koulun johtokunnan kokouksen pöytäkirja 26.9.2022
Olarin koulun johtokunnan kokouksen pöytäkirja LIITTEET 26.9.2022
Olarin koulun johtokunnan kokouksen pöytäkirja 30.1.2023
Olarin koulun johtokunnan kokouksen pöytäkirja LIITTEET 30.1.2023
Ladattavat tiedostot
Painotuksen esittelytilaisuus Olarin koululla (Olarinniityntie 4) on torstaina 12.1.2023 klo 18.00.
Espoon matematiikka- ja luonnontiedeluokkien yhteinen valintakoe 23.1.2023 ja siihen ei lähetetä erillistä kutsua. Valintakoe suoritetaan siinä painotettua opetusta tarjoavassa koulussa, joka on merkitty hakulomakkeella ensisijaiseksi hakutoiveeksi kyseisen painotuksen osalta.
Espoon kaupungin tiedotussivu: https://www.espoo.fi/fi/painotettu-opetus-3-ja-7-luokalta-alkaen#section-42751
Ladattava tiedosto Espoon kaupungin sivuilta:
Matemaattis-luonnontieteelliseen opetukseen 7. luokalle hakeminen, ei saavutettava. https://static.espoo.fi/cdn/ff/O2jCfo0MQ2190sDVfKdnvO165K_fLtOOBDWjkL9OCWY/1671631501/public/2022-12/LuMa%207.%20lk%20hakeminen_2023-2024.pdf(ulkoinen linkki)
Olarin koulu:
MaLu-painotus Olarin koulu 2023 -- huomioitavia asioita
Opiskelu Olarissa on innostavaa, intensiivistä ja elämyksellistä!
Matematiikka- ja luonnontiedeluokilla on Olarissa pitkät perinteet, mutta painotusta kehitetään jatkuvasti. Opetus on laadukasta, monipuolista ja oppilaita innostavaa. Erityistä huomiota kiinnitetään käsitteiden hallintaan, ajattelu- ja ongelmanratkaisutaitojen sekä luovuuden kehittämiseen sisältöjen rinnalla. Usein oppitunneilla käydään mielenkiintoisia opetuskeskusteluja. Lahjakkaat oppilaat tukevat toistensa opiskelua. Painotusluokilla oppilailla on mahdollisuus syventää ja laajentaa tietämystään laaja-alaisesti matematiikassa ja luonnontieteissä. Toiminnan, kokemuksien sekä yhdessä luomisen ja oppimisen kautta oppilaat saavat rikkaita elämyksiä sekä vankan opiskeluperusta jatko-opintoihin.
Yritysyhteistyö, vierailut, retket ja luonnontieteiden opiskelun kokeellisuus, monipuolinen teknologian ja matematiikan oppimisvälineistön käyttö ovat osa elämyksellistä opiskelua. Painotusluokan yhteistyöyrityksinä ovat toimineet mm. Nokia, Kemira, Outokumpu, Espoon Vesi, Dextra, Orion, UPM, ilmatieteen laitos, Stora Enso Metsä, HY geologian laitos, Sonera, GE Helthcare, Sealife ja Rovio.
Olarin koululle myönnettiin Kestävän kehityksen kickoff -päivästä Suomen ympäristökeskuksen palkinto LUMA-keskuksen StarT-kilpailussa keväällä 2020.
Teollisuusmatematiikan professori Samuli Siltanen on perehdyttänyt painotusluokkien oppilaita matematiikan sovelluksiin digitaalisten valokuvien ja lääketieteellisten viipalekuvausten kautta. Syksyllä 2018 aloitettiin yhteistyö Baltic Sea Action Groupin kanssa. Koko koulun taksvärkkikeräyksen jälkeen 3. ja 8. luokkalaiset viettivät pajapäivää Itämeren rannalla. Itämeri-pajat jatkuvat koululla BSAG:n Itämeri-asiantuntijoiden ja Aalto yliopiston vesitekniikan tutkijan voimin. Lue lisää >>(ulkoinen linkki)
Olarin koulun oppilaat ovat vuosien aikana menestyneet useita kertoja sekä valtakunnallisella että kansainvälisellä tasolla lukuisissa matematiikan ja ohjelmoinnin kilpailuissa. Olarin oppilaat on voittaneet peruskoulun valtakunnallisen matematiikkakilpailun kaksi kertaa. Innokkaan Robotiikkaturnauksen Freestyle-sarjasta on tullut palkintosijoja luovilla robotiikkarakennelmilla. Taitavien ohjelmoijien menenestys Datatähti-kilpailussa on vienyt oppilaita edustamaan Suomea jopa kansainvälisiin tietotekniikan olympiadeihin. MatCup-kilpailussa Olarin koulun on kahminut lukuisia palkintoja sekä projektikilpailussa että matematiikkafinaalissa, josta palkintona on edustuspaikka pohjoismaisessa NMCC-finaalissa. Kesällä 2019 8D luokka voitti pohjoismaisen projektipalkinnon Trondheimissa ja keväällä 2022 8F luokka Kööpenhaminassa. Molemmissa maissa Olarin koulun painotusluokka oli edustamassa Suomea jo kolmatta kertaa!
Olarilaisia on palkittu myös yritys-, tilastoposteri- ja kirjoituskilpailuissa sekä metsävisassa. Painotusluokkien oppilasjoukkue ovat edustanut Yritys Hyvä -kilpailun menestymisen myötä Suomea Genius Olympiad -kilpailussa Yhdysvalloissa kesällä 2019. Olarilaisia on nähty YLE:n uutisluokkatoiminnassa säätiedotuksissa sekä keskustelemassa maailmalla arvostetun nuoren tekoälygurun kanssa. Lue lisää>>(ulkoinen linkki)
YLE kuvasi Olarin koulun Watson@School kisatiimiä Slushissa, jossa julkaistiin 8. luokkalaisten voitto IBM:n tekoälykoodauskilpailussa. Lue lisää>>(ulkoinen linkki)
Tavallisten matematiikan ja luonnontieteen oppituntien lisäksi painotusta toteutetaan valinnaisuuden kautta. Laajuus on 5 vuosiviikkotuntia (vvt) kolmen vuoden aikana. Painotusluokkien omat valinnaisaineet ovat 7. luokalla matematiikkaa, 8. luokalla fysiikkaa ja kemiaa sekä 9. luokalla biologiaa. Lisäksi painotusluokkien oppilaat opiskelevat 8. - 9. luokkien aikana kaksi muuta painotusvalinnaisainetta (2 vvt):
· Tutkitaan ja kokeillaan (kemia 8. lk)
· Olarista avaruuteen (fysiikka 8. lk)
· Kasvien salatut elämät (biologia 8. lk)
· Ohjelmointia ja robotiikkaa (ohjelmointi 8. lk)
· Elektroniikkaa ja ohjelmointia (fysiikka 9. lk)
· Kemiaa keittiössä (kemia 9. lk)
· Matemaattisia tutkimuksia (matematiikka 9. lk)
· Retkeile luonnossa (biologia 9. lk)
· CSI-rikostutkinta (kemia ja biologia 9. lk)
Katso valokuvia Olarin koulun toiminnasta ja koulun arjesta. https://www.instagram.com/olarin_koulu/ >>(ulkoinen linkki)
Rehtori
Marko Lipponen, +358 43 8272832
Apulaisrehtori
Maija Gustafsson, +358 43 8272845
Koulusihteerit
Opinmäki (luokat 1-3), koulusihteeri Maarit Tasa, +358 40 6393678
Olarinniityntie (luokat 4-9), koulusihteeri Maarit Sandberg, +358 43 8269347
OPO
Emilia Heikkilä, +358 40 6369401
Pauliina Kotiranta, +358 40 6366349
Oppilashuolto
Terveydenhoitaja monika.loog@luvn.fi, p. +358 40 6393176
Koulukuraattori hanna.kojo@luvn.fi, p. +358 43 8268517
Koulupsykologi mira.leppala@luvn.fi (puhelinnumero tulee myöhemmin)
Yhteisöohjaaja Ida Paulman
ida.paulman@espoo.fi (puhelinnumero tulee myöhemmin)
Sähköpostiosoitteet
Hallinnon sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@espoo.fi
Opettajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@opetus.espoo.fi
Katuosoite
Luokat 1-3: Lillhemtintie 1 02250 Espoo
Luokat 4-9: Olarinniityntie 4 02210 Espoo
Postiosoite
Luokat 1-3: PL 3345, 02070 ESPOON KAUPUNKI
Luokat 4-9: PL 3323, 02070 ESPOON KAUPUNKI