Sök till gymnasiet i den gemensamma ansökan

Till gymnasieutbildningen söker man i den gemensamma ansökan för utbildning efter den grundläggande utbildningen 21.2–21.3.2023. På den här sidan kan du bekanta dig med utbudet i Esbos gymnasier. I gymnasiet får du goda kunskaper för fortsatta studier samt utvecklar färdigheter som du behöver i arbetslivet.

Lära känna gymnasierna

Esbo har elva gymnasier. Vårt gymnasium är fullt av möjligheter.

Bekanta dig med Esbos gymnasier på kartan, och kolla hur din skolväg till de olika gymnasierna skulle se ut med hjälp av Reseplaneraren

Använd reseplaneraren för att kolla hur du kan ta dig till de olika gymnasierna.

I gemensamma ansökan kan du söka till sju olika studieplatser. Då du väljer vart du ska söka kan det vara fiffigt att kolla hur din dagliga rutt till studieplatsen skulle se ut.

Vad erbjuder Esbos gymnasier?

Alla Esbo stads gymnasier är allmänna gymnasier, men erbjuder möjligheter att specialisera sig. I Esbo lyckas också samordningen av exempelvis målinriktad idrott och studier utmärkt.

Moderna inlärningsmiljöer nära dig. Närgymnasiet är ett klokt val med tanke på daglig pendling.

Ett nära samarbete med universiteten och yrkeshögskolorna. Du kan ta en titt på högskolan redan i gymnasiet, när du funderar på vad som skulle kunna intressera dig efter gymnasiet. Om du vill kan du också genomföra högskolekurser.

Hos oss är det mångsidigt och motiverande att studera. Studierna ger inspiration, stöd och framtidsutsikter för allas behov och drömmar. Hos oss kan du om du så vill också specialisera dig efter eget godtycke – bl.a. erbjuds vetenskaper, konster, idrott och internationalism. Välkommen till våra gymnasier!

Händelsernas och möjligheternas gymnasietid

I gymnasiet får du uppleva och göra, växa och utvecklas.

De äldstes dag, penkis och studentfesten är upplevelserika och viktiga riter som du får ta del av i gymnasiet.

Gymnasiet börjar trevligt med gemensamma grupperingssammankomster under ledningen av tutorer. Tutorerna är andraårselever som deltar i att välkomna nya förstaårselever på hösten när gymnasiet börjar.