Hae lukioon yhteishaussa

Lukiokoulutukseen haetaan perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa 21.2.-21.3.2023. Tällä sivulla voit tutustua Espoon lukioiden tarjontaan. Lukiosta saat hyvät tiedot jatko-opintoja varten sekä kehität työelämässä tarvittavia taitoja.

Tutustu lukioihin

Espoon kaupungilla on 11 lukiota. Meillä opiskelu on monipuolista ja motivoivaa. Opinnot tarjoavat inspiraatiota, tukea ja tulevaisuudennäkymiä jokaisen tarpeisiin ja haaveisiin. Meillä voit halutessasi myös erikoistua mielesi mukaan - tarjolla on mm. tieteitä, taiteita, urheilua ja kansainvälisyyttä. Tervetuloa lukioon!

Tietoa yhteishausta ja valintaperusteista

Seuraava yhteishaku lukioihin järjestetään keväällä 2023. Espoon seudulla lukioon hakevan lukuaineiden keskiarvon tulee olla vähintään 7,00.

Ylioppilaiden kokemuksia opiskelusta Espoon lukioissa

Lukio huipentuu monella ylioppilaskirjoituksiin, mutta matkan varrelle mahtuu monenlaisia jaettuja yhteisiä kokemuksia, kasvua ja oppimista. Lue, ylioppilaiden ajatuksia lukiotaipaleesta. Vuosittain Espoon lukioista valmistuu noin 1500 ylioppilasta.

Tutustu Espoon kaupungin lukioiden verkkosivuihin

EYL on viihtyisä yleislukio, josta saat siivet hyvään elämään, kestävään tulevaisuuteen ja maailmalle. Vuonna 2022 meille tultiin opiskelemaan keskiarvolla 7,58.

Jylla eli Espoonlahden lukio on kielipainotteinen yleislukio. Suosituimmat jatko-opintosuunnat ovat Aalto-yliopiston DI-linjat ja kauppatiede. Vuonna 2022 meille tultiin opiskelemaan keskiarvolla 8,50.

Etis on aidosti kansainvälinen yleislukio, jossa on myös IB-linja sekä talous- ja yhteiskuntatieteellinen painotus. Vuonna 2022 meille tultiin opiskelemaan keskiarvolla 8,85.

Haukilahden lukiossa on yleislukio ja urheilulinja. Lukio sijaitsee Otaniemessä. Vuonna 2022 meille tultiin opiskelemaan yleislukioon keskiarvolla 8,83.

Kuninkaantien lukio on yleislukio hyvien kulkuyhteyksien päässä Espoon keskuksessa. Lukiossa on media- ja tietotekniikkapainotus. Vuonna 2022 meille tultiin opiskelemaan keskiarvolla 9,08.

Leppävaaran lukiossa voit opiskella joko yleislukiossa tai urheilulinjalla. Vuonna 2022 meille tultiin opiskelemaan keskiarvolla 8,08.

Matinkylän lukio on uusi yleislukio Espoossa, jossa on kuvataidelinja. Matinkylän lukion toiminta alkaa Kaitaan koulurakennuksessa 1.8.2023 ja siirtyy tammikuussa 2024 uuteen koulurakennukseen Matinkylään. Meillä panostetaan luovuuteen, hyvinvointiin ja kestävään kehitykseen uudenlaisessa oppimisympäristössä, keskeisellä paikalla meren läheisyydessä.

Otaniemen lukiossa yhdistyvät tiede ja taide. Lukiossa on yleislukio, matematiikan ja luonnontieteen erityislukio sekä teatterin ja median linja. Vuonna 2022 meille tultiin opiskelemaan yleislinjalle keskiarvolla 8,92.

Tapiolan lukiossa toimii yleislukion lisäksi erityistehtävän saanut musiikkilukio. Vuonna 2022 meille tultiin opiskelemaan yleislinjalle keskiarvolla 8,67.

Viherlaakson lukio eli Viheri on Espoossa sijaitseva innovatiivinen ja moderni lukio, jossa voit suorittaa lukio-opinnot yleis- tai kuvataidelinjalla. Vuonna 2022 meille tultiin opiskelemaan yleislinjalle keskiarvolla 7,58.

Mattlidens gymnasium tarjoaa lukio-opetusta ruotsiksi sekä IB-linjalla englanniksi. Vuonna 2022 meille tultiin opiskelemaan yleislinjalle keskiarvolla 7,83.

Tällä sivulla voit tutustua Espoon seudun lukioiden sisäänpääsykeskiarvoihin aiempina vuosina. Huomaathan, että sisäänpääsykeskiarvot vaihtelevat vuosittain. Espoon seudulla lukioon hakevan lukuaineiden keskiarvon tulee olla vähintään 7,00.

Mitä Espoon lukiot tarjoavat?

Tervetuloa opiskelemaan meille! Meillä opiskelu on monipuolista ja motivoivaa. Opinnot tarjoavat inspiraatiota, tukea ja tulevaisuudennäkymiä jokaisen tarpeisiin ja haaveisiin.

Meillä voit halutessasi erikoistua mielesi mukaan. Kaikki Espoon kaupungin lukiot ovat yleislukioita, mutta tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia erikoistumiseen - tarjolla on mm. tieteitä, taiteita, musiikkia, urheilua ja kansainvälisyyttä. Esimeriksi tavoitteellisen urheilun ja opiskelun yhteensovittaminen onnistuvat erinomaisesti.

Meillä on tiivistä yhteistyötä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa. Korkeakouluun voit kurkata jo lukiossa, kun mietit, mikä sinua voisi kiinnostaa lukion jälkeen. Halutessasi voit myös suorittaa korkeakoulukursseja.

Tutustu Espoon lukioihin kartalla ja kurkkaa Reittioppaasta, millainen koulumatkasi on eri lukioihin

Lähilukio on viisas valinta päivittäisen kulkemisen näkökulmasta. Katso alla olevasta Reittioppaasta, miten koulumatkasi sujuu eri lukioihin.

Voit hakea yhteishaussa seitsemään eri opiskelupaikkaan. Valintoja tehdessäsi kannattaa miettiä opiskelupaikkaa myös päivittäisen kulkemisen näkökulmasta.

Tapahtumien ja mahdollisuuksien lukioaika

Lukiossa on hyvä yhdessä tekemisen meininki. Lukiossa pääset kokemaan ja tekemään, kasvamaan ja kehittymään.

Vanhojen tanssit, penkkarit ja ylioppilasjuhlat ovat elämyksellisiä ja tärkeitä riittejä, joihin pääset osalliseksi vain lukiossa.

Lukio alkaa mukavasti yhteisissä ryhmäytymistilaisuuksissa tutorien johdolla. Tutorit ovat toisen vuoden opiskelijoita, jotka osallistuvat uusien ensimmäisen vuoden opiskelijoiden vastaanottoon syksyllä lukion alkaessa.

Opiskelijakunnassa pääset vaikuttamaan lukion toimintaan ja tapahtumiin.

Kiinnostaako kansainvälisyys? Lukioissamme siihen on mahdollista tutustua sekä kotimaassa että ulkomailla. Lukioilla on ystävyyskouluja ja laajat kansainväliset verkostot.

Lukio huipentuu monella ylioppilaskirjoituksiin, mutta matkan varrelle mahtuu monenlaisia jaettuja yhteisiä kokemuksia, kasvua ja oppimista. Tutustu ylioppilaiden opiskelukokemuksiin.