Erityislukiot, linjat ja painotukset

Kaikissa Espoon lukioissa on yleislinja ja lisäksi lukioissa on erilaisia painotuksia, linjoja ja erityistehtäviä. Lukioiden painotukset näkyvät muun muassa syventävien ja soveltavien kurssien määrässä. Painotuksiin ei ole erillisiä valintakriteereitä, toisin kuin lukiolinjoihin ja erityislukioihin.

Kuva: Taru Turpeinen

Lukiolinjat ja painotukset

Lukiolinjalla tietyn oppiaineen opetusta on kehitetty laajemmaksi ja syvemmäksi ja sen aineen kursseja tarjotaan enemmän. Lukiolinjoille opiskelijat valitaan erityisten valintakriteereiden perusteella. Valintakriteerit löytyvät lukioiden kotisivuilta. Lukiolinjalle haetaan eri hakukohteena kuin lukion muuhun koulutukseen.

Kuva: Taru Turpeinen

Erityisen koulutustehtävän saaneet lukiot

Erityislukiossa opiskelijat voivat jättää pois joitakin valtakunnallisia pakollisia kursseja ja valita tilalle lukion erityistehtävän mukaisia opintoja. Opiskelijat valitaan tiettyjen valintakriteerien mukaan, jotka löytyvät lukioiden kotisivuilta. Erityislukioiden erityislinjoille haetaan eri hakukohteena kuin lukion muuhun koulutukseen.

  Kuva: Elido Oy

  IB-linjat

  IB-lukioissa (International Baccalaureate) opetusta järjestetään kaksivuotisella IB-linjalla, jota edeltää yhden vuoden kestävä valmistava luokka. IB-opetus on jo valmistavalla luokalla osittain englanninkielistä. Toisena ja kolmantena vuotena opetuskieli on englanti (äidinkieltä ja vieraita kieliä lukuun ottamatta). IB-tutkinto antaa saman jatko-opintokelpoisuuden kuin suomalainen ylioppilastutkinto. 

   Kuva: Kira Hermonen

   Urheiluoppilaitokset

   Espoossa on erinomaiset mahdollisuudet yhdistää opiskelu ja ja urheilu-ura.

   Tutustu urheiluoppilaitoksiin

    

   Lue opiskelijoiden kokemuksia lukioiden urheilulinjoilta