Sellosalin kevään 2022 ohjelmisto julki: musiikin ja esittävän taiteen helmiä sekä lastenkulttuurin timantteja

1.12.2021 12.18Päivitetty: 9.12.2021 15.41
Chisu.

Sellosalin kevätkauden värikäs ohjelmakattaus tarjoaa tapahtumia jokaiseen makuun: musikaalihiteistä teatteritaiteen suuriin nimiin, kansainvälisistä jazz-harvinaisuuksista kotimaan kovimpaan pop-kärkeen. Myös lapsille ja nuorille on tarjolla sekä suursuosikkeja että todellisia taidemakupaloja.

Sellosali on tunnettu upeasta akustiikastaan ja vahvasta, monipuolisesta musiikkitarjonnastaan. Heti kauden alussa esiintymään saapuu samastuttavan musiikin ja stemmalaulun taitava pop-duo Ida Paul & Kalle Lindroth. Muita alkukevään nimiä ovat indiekomeetta Jesse Markin, valovoimainen laulaja-lauluntekijä Yona, kainuulaisuudesta ja itseironiasta hurmaavasti ammentava Litku Klemetti sekä R&B-vaikutteisesta popista tunnettu Kasmir yhdessä Oulu All Stars Big Bandin kanssa. Kevään musiikkitarjontaa tähdittävät myös värikästä suomirockia soittava Tiisu, tunnelmalliseen Laulun takaa -sarjaan vieraaksi saapuva Pariisin Kevään Arto Tuunela, lavakarismallaan räjäyttävä The Flaming Sideburns ja ajattoman hyväntuulinen, nousujohteinen Arppa. Kotimaan kevyen musiikin eturiviä edustavat Mariska, Anssi Kela, Tuure Kilpeläinen, Samuli Putro ja Chisu. Huhtikuussa on kahden artistin illoissa luvassa huippukiinnostavia nousevia nimiä: omaleimaista runoelmapoppia esittävän Lyytin kanssa nähdään laulaja-lauluntekijä Antti Autio, ja Emma-ehdokas Yeboyahin kanssa samassa illassa esiintyy toinen nouseva rap-nimi Hassan Maikal. Klassikoiden ja viihdemusiikin ystäville tarjolla on aina yhtä ihana Club for Five, valovoimainen Jesse Kaikuranta 10-vuotiskiertueensa puitteissa sekä Juice Leskisen tuotantoon perustuva Viidestoista yö -musikaali.

Jazzin ystäville Sellosali tarjoaa kansainvälisiä ja kotimaisia huippunimiä. Helmikuun alussa kuullaan legendaarisen ECM-levymerkin tunnetuksi tekemän norjalaisen saksofonistin Trygve Seimin hieno Helsinki Songs -kokonaisuus. Jazzkitaravelho Raoul Björkenheim juhlii 40-vuotista taiteilijauraansa vain Sellosalissa kuultavalla kahden kokoonpanon konsertilla, vieraanaan legendaarinen Juhani Aaltonen. Pohjoisamerikkalainen kitaratähti Frank Gambale saadaan useiden siirtojen jälkeen vihdoin Suomeen. Jazzkevät saa hienon päätöksen virolaisen Tormis Quartetin myötä: laulaja-pianisti Kadri Voorandin tähdittämä kvartetti tarjoaa upeasti visualisoidun elämyksen.

Klassinen ja nykymusiikki soi Sellosalin tasokkaassa akustiikassa upeasti. Luvassa on muiden muassa Seppo Pohjolan sävellyskonsertti esiintyjänään Uusi Helsinki -kvartetti. Tapiola Sinfoniettan Hetkiä-konserttisarjassa kuullaan jälleen kamarimusiikin uutta ja vanhaa aarteistoa.

Esittävien taiteiden ja teatterin suuria nimiä - ja myös uusia kokeiluja - on tuttuun tapaan luvassa myös tulevan kevään ohjelmistossa. Ihan Seelana on teatteritaiteen kunniatohtorin, vastikään Vuoden 2021 Kulttuuripersoonana palkitun, rakastetun Seela Sellan elämän ympärille rakennettu teatteritapahtuma, jossa hän yhdessä haastattelija Kari Paukkusen kanssa kerii auki elämäntarinaansa ja teatterityön historiaansa. Näyttelijänä ja yhteiskunnallisena vaikuttajana tunnetun Jani Toivolan yhden miehen lavaspektaakkeli Rakkaudesta yhdistää teatteria, tanssia ja videotaidetta. Ensi kertaa Espoossa vieraileva, Vuoden 2021 Teatteriteko -palkittu Punch Up! – Resistance & Glitter on säkenöivä klubi-ilta täynnä dragia, burleskia ja stand up -komiikkaa. Muita vierailuja muun muassa ovat nykysirkusryhmä Nuua, nykytanssiryhmä Kinetic Orchestra sekä mentalisti Pete Poskiparta.

Lapset ovat Sellosalille rakas ja tärkeä yleisö. Suositut Lasten lauantait tuovat lavalle koko perheen kestosuosikkeja ja visuaalisesti herkullista esittävää taidetta. Kotimaisen nykysirkuksen pioneeriryhmän Race Horse Companyn Chevalier vie retkelle uljaiden sirkusratsujen maailmaan. Company Portmanteaun kuvankaunis esitys Piste, piste, piste  yhdistää nykysirkusta, tanssia ja elävää kuvataidetta. Pikku Kakkosesta tuttu Siina & Taikaradio kutsuu koko perheen bussiretkelle, jossa kaikki on mahdollista. Lasten vappuna  Sellosalin lämpiön pöydät notkuvat unelmien askartelumateriaaleja, ja vapputunnelman kruunaa iki-ihanan Lastenorkesteri Ammuun konsertti. Arkiaamuissa myös laaja kattaus elokuvia, nukketeatteria ja musiikkia päivähoito- ja kouluikäisille.

Maksuttomien iltapäiväkonserttien ja -elokuvien sarja jatkuu myös keväällä. Iltapäiväohjelmisto julkaistaan tammikuussa 2022.

Tervetuloa elämysten pariin keväällä 2022!

  • Sellosali
Leppävaara