Tämä taivaankappale – Seppo Pohjolan sävellyskonsertti

Kasvokuva Seppo Pohjolasta, taustalla harmaa taivas.

Aika

31.3.2022 klo 16.00–18.00

Paikka

Sellosali

Soittoniekanaukio 1 A, 02600 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

Sellosali

Hinta

  • 26,50/22,50 € + toimitusmaksu (alk. 1 €)

Osta lippu(ulkoinen linkki)

Konsertin runkona on neljä Seppo Pohjolan vuonna 2021 valmistunutta sävellystä. Ne kaikki saavat kantaesityksensä. Jousikvartetot no. 6 ja 7 jatkavat teossarjaa, joka on saanut laajalti arvostusta sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Uusi Helsinki -kvartetti kantaesittää konsertissa nämä jousikvartetot.

Pohjola intoutui säveltämään liediä vuoden 2021 alussa. Susinukke Kosolan runoihin syntyi neljä teosta, joista kaksi saa konsertissa kantaesityksensä tenori Aki Alamikkotervon ja pianisti Eveliina Sumelius-Lindblomin tulkitsemana. ”Yksi pääsky ei tee kesää” on hypnoottiseen kehtolaulutyyliin kirjoitettu. ”Tämä taivaankappale” on viiden laulun sarja, hellän ja groteskin vuoropuhelua.

Seppo Pohjola (s. 1965) on espoolainen säveltäjä. Hän on opiskellut sävellystä Espoon musiikkiopistossa (Olli Kortekangas, Olli Koskelin) 1987–1990, ja Sibelius-Akatemiassa (Paavo Heininen, Erkki Jokinen) 1990–1995. Vapaana säveltäjänä hän on toiminut vuodesta 1995.

Uusi Helsinki -kvartetti perustettiin vuonna 1982 ja sen jäsenet ovat:
Petri Aarnio, I viulu
Taija Angervo, II viulu
Ilari Angervo, alttoviulu
Tuomas Lehto, sello

Tenori ja laulunopettaja Aki Alamikkotervo (s. 1962) on ollut kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperaan 1999–2017. Hän on vieraillut lukuisissa kotimaisissa ja ulkomaisissa oopperoissa sekä levyttänyt useiden sinfoniaorkestereiden kanssa. Hän esiintyy säännöllisesti oratorioiden ja passioiden solistina.

Musiikin lisensiaatti Eveliina Sumelius-Lindblom on profiloitunut urallaan uutta luovaksi, tutkivaksi pianotaiteilijaksi. Hän on erikoistunut 1900-luvun alkuvuosikymmenten repertuaariin, erityisesti ranskalaiseen ja ranskalaisvaikutteiseen pianokirjallisuuteen.


Tämä taivaankappale -konsertin lipputulot lahjoitetaan lyhentämättömänä SPR:n katastrofirahastoon.

Kesto 2 h, sis. väliajan

Naulakkomaksu 2 €

  • Leppävaara
  • musiikki
  • kulttuuritapahtumat