Sellosalens program för våren 2022 har publicerats: musik- och scenkonstpärlor samt barnkulturens diamanter

8.12.2021 11.58Uppdaterad: 9.12.2021 15.41

Sellosalens färggranna vårprogram erbjuder evenemang för alla smaker: från musikalhits till teaterkonstens största namn, internationella jazzrariteter och Finlands absoluta poptopp. För barn och unga erbjuds både storfavoriter och verkliga konstsmakbitar.

Sellosalens färggranna vårprogram erbjuder evenemang för alla smaker: från musikalhits till teaterkonstens största namn, internationella jazzrariteter och Finlands absoluta poptopp. För barn och unga erbjuds både storfavoriter och verkliga konstsmakbitar.

Sellosalen är känd för sin fantastiska akustik och sitt starka, mångsidiga musikutbud. Genast i början av säsongen uppträder den skickliga popduon Ida Paul & Kalle Lindroth med sin medryckande musik och stämsång. Andra namn vi kommer att se under våren är indiekometen Jesse Markin, Yona, Litku Klemetti samt Kasmir. Andra stjärnor i vårens musikutbud är Tiisu, som spelar färggrann finländsk rock, Arto Tuunela, känd från gruppen Pariisin Kevät, som gästar den stämningsfyllda Laulun takaa -klubben, karismatiska bandet The Flaming Sideburns och den tidlösa nykomlingen Arppa. Framkanten av finländsk lättare musik representeras av MariskaAnssi KelaTuure KilpeläinenSamuli Putro och Chisu. I april ser vi på två artistkvällar superintressanta, lovande namn: Poesipopartisten Lyyti med sångaren och låtskrivaren Antti Autio, och Emma-nominerade Yeboyah som uppträder tillsammans med den lovande rapartisten Hassan Maikal. Vänner av a cappella bjuds på alltid lika härliga Club for Five.

Jazzvänner uppmärksammas med internationella och finländska toppnamn. I början av februari hör vi den norske saxofonisten Trygve Seim, som gjorts känd av det legendariska skivbolaget ECM. Jazzgitarrvirtuosen Raoul Björkenheim firar sin 40 år långa artistkarriär. Efter flera framflyttningar kommer nordamerikanska gitarrstjärnan Frank Gambale äntligen till Sellosalen. Jazzvåren får ett fint avslut med estniska Tormis Quartet som tillsammans med sångaren och pianisten Kadri Voorand bjuder på en fantastiskt visuell upplevelse.

Klassisk och modern musik ljuder fantastiskt i Sellosalens högklassiga akustik. Bland annat utlovas Seppo Pohjolas tonsättningskonsert med kvartetten Uusi Helsinki. I Tapiola Sinfoniettas konsertserie Stunder hör vi återigen nya och gamla skatter inom kammarmusik.

Stora namn – och lovande nykomlingar – inom scenkonsten och teatervärlden utlovas också i Sellosalens vårens program. Ihan Seelana byggs upp kring hedersdoktorn i teaterkonst och Årets kulturperson 2021, Seela Sellas liv. Jani Toivola, känd som skådespelare och samhällspåverkare, framför sitt enmansscenspektakel Rakkaudesta. För första gången gästas Esbo av Årets teatergärning 2021-prisade Punch Up! – Resistance & Glitter, som är en sprakande klubbkväll fylld av drag, burlesk och ståuppkomik. Övriga gästspel består av bland annat Nuua, den moderna dansgruppen Kinetic Orchestra samt mentalisten Pete Poskiparta.

Barn är en kär och viktig publik för Sellosalen. På de populära Barnens lördag-evenemangen fylls scenen av hela familjens storfavoriter och visuellt välsmakande scenkonst. Den finländska pionjärgruppen inom nycirkus, Race Horse Company tar med åskådarna på en utflykt i de ståtliga cirkushästarnas värld. Company Portmanteaus bildsköna föreställning Piste, piste, piste kombinerar nycirkus, dans och levande bildkonst. Siina & Taikaradio bjuder in hela familjen till en bussresa, där allt är möjligt. Under Barnens valborg är Sellosalens foajébord fyllda till brädden med drömmarnas pysselmaterial, och valborgskänslan kröns av urhärliga Lastenorkesteri Ammuus konsert. På vardagsmorgnar erbjuds även ett brett utbud av filmer, dockteater och musik för barn i dagvårds- och skolåldern.

Serien med kostnadsfria eftermiddagskonserter och -filmer fortsätter även på våren. Eftermiddagsprogrammet publiceras i januari 2022.

Välkommen att njuta av upplevelser våren 2022!

  • Sellosalen
Alberga