Tormis Quartet (EE)

Tormis Quartetin jäsenet.

Aika

25.5.2022 klo 16.00–17.15

Paikka

Sellosali

Soittoniekanaukio 1 A, 02600 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

Sellosali

Hinta

  • 20/15 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi

Osta lippu(ulkoinen linkki)

Jazzia ja perinnemusiikkia kaikilla mausteilla lumoavana sekoituksena, virolaista runsasta visuaalisuutta, tunnetta ja huumoria — kaikkea tätä on Tormis Quartet. Tämän Viron pop- ja jazzkentän eturivin nimistä koostuvan nelikon konsertti on enemmän kuin vain musiikkielämys. Karismaattisen laulajan Kadri Voorandin johdolla kvartetti vie yleisönsä matkalle, jolla Viron värikästä kulttuuria ja historiaa hurmaavasti luotaava tarinankerronta ja yllätyksellisyys yhdistyvät musiikilliseen huippuosaamiseen. Taitaen rakennettu visuaalisuus on keskeisessä osassa: mediataiteen nuoren polven nouseva virolaisnimi Alyona Movko on kvartetin viides jäsen, jonka luomat videoprojisoinnit tekevät konserttielämyksestä vieläkin kokonaisvaltaisemman.

Energiallaan, lämpimällä huumorillaan ja säkenöivällä muusikkoudellaan hurmaava laulaja Kadri Voorand on suomalaisille tuttu mm. Estonian Voices -lauluyhtyeestä. Estonian Voices on vieraillut mm. April Jazzissa ja valloittanut a cappella -osaamisellaan Eurooppaa laajemminkin. Tormis Quartetin kitaristi Jaak Sooäär tunnetaan meillä yhteistyöstään monien suomalaisten jazz-huippujen kanssa. Yhtyeen muut jäsenet ovat kehuvia kritiikkejä muun muassa musikaalirooleistaan niittänyt vokalisti Liisi Koikson sekä kitaristi Paul Daniel.

Tormis Quartetin tarina kytkeytyy säveltäjä Veljo Tormisiin (1930-2017), jonka merkittävä kuoromusiikkituotanto on Kadri Voorandille ja Jaak Sooäärille jo lapsuudesta tuttua. Vuonna 2015 perustettu yhtye loi Tormisin kuoroteoksista uusia ulottuvuuksia avaavia tulkintoja; Tormisin musiikki sai jazz-kontekstissa kokonaan uuden ilmeen .Vuonna 2016 Tormis Quartet palkittiin Virossa Folk-Grammy -palkinnolla vuoden parhaana uutena yhtyeenä. Keväällä 2018 julkaistiin debyyttialbumi ”Tormisele - Hommage to Veljo Tormis”.

Esiintyjät:

Kadri Voorand, laulu
Liisi Koikson, laulu
Jaak Sooäär, kitara
Paul Daniel, kitara
Alyona Movko, video

Kesto 1 h 15 min, ei väliaikaa

Yhteistyössä Viron suurlähetystön kanssa

Tapahtuma somessa

  • Leppävaara
  • musiikki
  • kulttuuritapahtumat