Esbo erbjuder olika möjligheter till motion – Helt gratis!

9.9.2022 7.14Uppdaterad: 9.9.2022 9.13
En kvinna på utomhusgym.
Utegymmen är öppna hela året.Bild: Espoo liikkuu

När hösten kommer är det ofta trevligt att börja en ny hobby. Tröskeln att börja en ny hobby är särskilt låg när hobbyn är gratis. Esbo stads idrottstjänster erbjuder flera avgiftsfria motionsalternativ.

Utomhusgym

Esbo stads utegym lämpar sig för användare med olika slags kondition. På utegymmen finns olika slags redskap. I Mellersta Esbos idrottspark finns till exempel en plats för armhävningar, en dipsställning, en ben- och bröstpress och ett redskap för mag- och ryggträning. Utegymmen är öppna och gratis för alla hela året dygnet runt. Utomhusgym 

Näridrottsplatser

Näridrottsplatserna är mångsidiga, inspirerande och trivsamma idrottsplatser som alla Esbobor kan använda gratis. Prova till exempel teknik- och balansbanan vid skolan Auroran koulu, pannafotboll vid skolan Jalavanpuiston koulu eller utepingis i Hagalunds invånarpark. Näridrottsplatser 

Konditionstrappor

Trappträning är effektiv motion och genom regelbunden träning kan du snabbt nå resultat. Det lönar sig att stegvis öka farten och antalet uppstigningar i en motionstrappa. Konditionstrappor

Frisbeegolfbanor

Frisbeegolf är avslappnad utemotion där du kan öva din träffsäkerhet. Esbo har frisbeegolfbanor av olika slag, till exempel i Dalsvik och i Esbovikens idrottspark. Frisbeegolfbanor

Basketplaner

I Esbo finns goda möjligheter att spela basketboll. Det finns basketplaner i idrottsparker, invånarparker och i samband med skolor. Basketplaner

Fasta orienteringskontroller

Orientering erbjuder äventyr, upplevelser och motion i närnaturen. Staden har placerat ut kontroller både i lätt och i krävande terräng. Alla kontroller är fästa i träd och utrustade med reflexer så att de också kan användas för nattorientering. Välj lämpliga kontroller som passar din tidtabell och dina färdigheter. 
Fasta kontrollerna(extern länk)

Motion på egen hand

Tips för motion på egen hand! Med hjälp av dessa videor, livegympor och anvisningar kan du motionera gratis. Inget av materialet kräver att du loggar in. Ledarna talar finska, men det är lätt att följa med också utan ljud. Motion på egen hand

Fler gratis och prisvärda träningsalternativ: Idrott och natur