Stadsdirektörens innovationstävling startade i Esbo 

6.4.2022 5.00Uppdaterad: 7.4.2022 12.24

Stadsdirektörens innovationstävling startade i Esbo. Tävlingen är öppen för Esbo stads anställda och arbetsteam med samarbetspartner samt företag i Esbo. Företagets hemkommun ska vara Esbo. Anmälan till tävlingen pågår 6.4–24.5.2022.

Tävlingen är öppen för Esbo stads anställda och arbetsteam med samarbetspartner samt företag i Esbo. Företagets hemkommun ska vara Esbo. 

I tävlingen söker vi innovationer och idéer som förbättrar tjänsterna för Esboborna och utvecklar verksamhetssätten enligt Berättelsen om Esbo. 

Speciellt uppmärksammas sådana förnyelser som ställer kunder och kommunbor i fokus – i egenskap av personer som får bättre service eller till och med som samarbetspartner för utvecklingsarbetet. Syftet med tävlingen är att synliggöra det kontinuerliga, innovativa utvecklingsarbete som görs i Esbo. 

Laatukeskus väljer finalisterna 

Esbo stad ordnar tävlingen tillsammans med Laatukeskus. Experter från Laatukeskus bedömer ansökningarna och väljer finalisterna som går vidare till följande skede. Senare bedömer Esbo stads jury ansökningarna som går till finalen. 

Det lönar sig att fylla i ansökningsformuläret omsorgsfullt. Också en person som inte känner till sammanhanget ska få en tydlig bild av innovationen och kunna bedöma dess kvalitet och innovationsvärde utifrån ansökan. Vi ger information om tävlingen vid ett webbinarium på Teams 7.4.2022 kl. 15–16 (på finska). Webbinariet ger konkreta tips för att göra ansökningen. Det spelas också in. 

Ansökningarna deltar utan någon separat ansökan i Laatukeskus nationella tävling Quality Innovation Award. Vinnarna i den tävlingen är också med i en internationell tävling. 

Serier, pris och bedömningskriterier 

Det finns två serier:  

  1. Innovationer. Nya innovationer som redan bevisligen löser problem effektivt eller produktivt. 
  2. Potentiella innovationer. Nya innovationer som ännu är i utvecklingsskedet och som har potential att lösa problem effektivt eller produktivt.

Flera innovationer kan belönas. I serien Innovationer får vinnaren eller vinnarna 5 000 euro var. I serien Potentiella innovationer belönas vinnaren eller vinnarna med 3 000 euro var. I båda serierna delas dessutom enligt övervägande ut hedersomnämnanden värda 500 euro. 

Bedömningskriterierna för ansökningarna 

Tidtabell för tävlingen 2022 

  • Tävlingstid: 6–24.5.2022   
  • Information vid webbinarium på Teams(extern länk, öppnas i ett nytt fönster): 7.4.2022 kl. 15–16 (På finska; webbinariet ger konkreta tips för att göra ansökningen och det spelas också in. Om du har besvär med anslutningen till webbinariet, kontakta Susanna Kilappa, susanna.kilappa@espoo.fi, tfn +358 50 5446044
  • Laatukeskus bedömer ansökningarna före 30.6.2022.  
  • Alla deltagare meddelas om deras förslag går vidare till finalen eller inte: 1.7.2022 
  • Finalisterna presenterar sina innovationer kort för stadens ledning 13.9.2022. 
  • Därefter samlas Esbo stads bedömningsteam i september.  
  • Ett förslag om vinnarna och hedersomnämnandena presenteras för stadsdirektören och därefter för stadens ledningsgrupp i slutet av september.  
  • Prisutdelning i oktober (tidtabellen preciseras senare). 
  • Vinnarna i den nationella kvalitetsinnovationstävlingen som Laatukeskus ordnar (Quality Innovation Award) tilldelas pris 10.11.2022. 

Ansökningsformulär och anvisningar 

Läs anvisningarna omsorgsfullt. Du kan fylla i ansökan i flera delar. Spara din halvfärdiga ansökan genom att klicka på ”Spara och fortsätt senare” i nedre kanten av formuläret. Systemet frågar då efter din e-postadress. Du får en länk per e-post för att fortsätta fylla i ansökan.  

Stadsdirektörens innovationstävling har ordnats tillsammans med Laatukeskus sedan 2012. 

Mer information

Innovationstävlingens sida på Essi(extern länk, öppnas i ett nytt fönster)  
Laatukeskus Quality Innovation Award(extern länk, öppnas i ett nytt fönster) (på finska)   

Frågor som gäller att fylla i tävlingsansökan: Minna Huomo, Laatukeskus, tfn +358 40 0230756 eller e-post minna.huomo@laatukeskus.fi 

Allmän information om tävlingen: Marianne Julkunen, serviceutvecklingsenheten, koncernförvaltningen, Esbo stad, tfn +358 40 55483606 eller marianne.julkunen@esbo.fi 

  • Innovationsarbete
  • Jobb för Esbo