Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailun hakemuksen täyttöohje
Tässä ohjeessa kerrotaan, mitä asioita innovaatiokilpailun hakulomakkeessa oleviin kenttiin kirjoitetaan. Huomaa, että arvioijat ja kaupungin raati tekevät työnsä pääasiassa hakemuksen perusteella.
Liitteet auttavat arvioijia ja tuomaristoa ymmärtämään paremmin, mistä innovaatiossa on kyse. Kaiken oleellisen tulisi silti löytyä hakemuksesta. Liitteiden enimmäismäärä on 5 kpl.
Yleiset ohjeet
Linkki hakulomakkeeseen lisätään 3.4.2023. Hakulomakkeen voi täyttää useassa osassa ”Tallenna ja jatka myöhemmin” -napin avulla, joka löytyy lomakkeen alalaidasta. Järjestelmä kysyy tällöin sähköpostiosoitetta, johon lähetetään linkki kyselyn jatkamista varten. Jos sähköpostia ei tule, kannattaa tarkistaa onko se päätynyt tarpeettomiin viesteihin tai roskapostikansioon. Hakemuslomakkeen lopusta löytyy ”Lähetä”-nappi, jolla hakemus ilmoitetaan mukaan kilpailuun. Lähettämisen jälkeen hakemusta ei pääse enää muokkaamaan.
Espoon kaupungin toimiala ja yksikkö/yrityksen nimi ja y-tunnus (voit laittaa molemmat)
Kilpailuun osallistuvan toimialan ja yksikön/yrityksen virallinen nimi. Yrityksen y- tunnus. Sen tulee olla rekisteröity Espooseen.
Postiosoite
Hakijan posti- tai PL-osoite.
Postinumero
Hakijan postinumero.
Postitoimipaikka
Hakijan postitoimipaikka.
Nimi
Hakijaa kilpailussa koskevissa asioissa edustavan henkilön nimi.
Tehtävänimike
Yhteyshenkilön tehtävänimike (titteli).
Sähköpostiosoite
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite.
Puhelinnumero
Yhteyshenkilön suora puhelinnumero.
Oletteko aiemmin osallistuneet Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailuun samalla idealla, jota ehdotatte nyt? Jos kyllä, niin mitä olennaisia muutoksia innovaatiossa on tapahtunut?
Jos innovaatiolla on aiemmin osallistuttu kaupunginjohtajan innovaatiokilpailuun, minä vuonna sekä lyhyt selvitys innovaatiossa tapahtuneesta kehityksestä.
Innovaation kehittämiseen osallistuneet avainhenkilöt (mainitse myös, mikäli et itse ole ollut mukana)
Listaa tähän kaikki huomioitavat henkilöt. Mainitse myös, jos teet hakemuksen jonkun toisen puolesta ja/tai et ole itse osallistunut innovaation kehitykseen.
Onko innovaatiosi innovaatio vai potentiaalinen innovaatio?
Valitse kilpailusarja, johon innovaatio osallistuu.
- INNOVAATIO on kaupallisesti, yhteiskunnallisesti tai hyvinvoinnillisesti hyödynnetty osaamislähtöinen kilpailuetu.
- POTENTIAALINEN INNOVAATIO on idea, josta ei ole vielä saavutettu konkreettisia tuloksia.
Innovaation nimi (maks. 100 merkkiä)
Kilpailuun osallistuvan innovaation nimi mahdollisimman lyhyesti.
Innovaation lyhyt kuvaus (maks. 200 merkkiä)
“Hissipuhe”. Kuvaa lyhyesti (noin yksi kappale), mistä innovaatiossa on kyse. Kirjoita mahdollisimman käytännönläheisesti. Lyhyen kuvauksen tulisi vasta kysymykseen: mikä innovaatio on?
Kerro innovaation tarina. Kerro esimerkiksi lähtötilanteesta, tehdyistä toimenpiteistä, käytetyistä resursseista, opeista ja oivalluksista sekä innovaatiolla saavutetuista tuloksista. Kerro myös millaisia positiivisia sosiaalisia, yhteiskunnallisia ja ympäristöllisiä vaikutuksia innovaatiolla on. (maks. 2000 merkkiä)
Innovaation lähtötilanne, tehdyt toimenpiteet ja saavutetut tulokset. Kuvaa tähän innovaation taustatarina: miksi innovaatio kehitettiin? Mitä toimenpiteitä kehitystyössä on ollut? Mitä tuloksia innovaatiolla on saavutettu tai pyritään saavuttamaan? Tämän kuvauksen tulisi myös antaa alaa vähemmän tuntevalle henkilölle hyvä ymmärrys siitä, mistä innovaation kehittäminen alkoi, mitä sitten tapahtui ja mistä innovaatiossa on oikeasti kyse.
INNOVATIIVISUUS
Oma arvio innovaation uutuusarvosta. Miten innovaatio täyttää tarpeet uudella tai merkittävästi uudistetulla tavalla? Arvio innovaation oikea-aikaisuudesta. (maks. 2000 merkkiä)
Kuvaa tähän oma arvio innovaation uutuusarvosta. Esitä tuloksia, jotka vakuuttavat arvioijat ja tuomariston siitä, että kyseessä on todellinen innovaatio. Kerro, miten innovaatiosi eroaa olemassa olevista vastaavista käytännöistä.
Oma arvio innovaation hyödynnettävyydestä. Miten innovaatiota sovelletaan käytäntöön suunnitellusti ja järjestelmällisesti yrityksessä, organisaatiossa tai yhteiskunnassa? Arvio innovaation käyttökelpoisuudesta. (maks. 2000 merkkiä)
Kuvaa tähän oma arvio innovaation hyödynnettävyydestä. Miten innovaatio voidaan oikeasti ottaa käyttöön? Voidaanko innovaation tuottamat höydyt realisoida? Esitä tuloksia siitä, miten innovaatio on otettu tai miten se voitaisiin ottaa käyttöön.
Oppiminen. Onko innovaation taustalla oivallus? Miten tietoa on hyödynnetty uudella tavalla? Onko innovaatio syntynyt järjestelmällisen kehittämistyön tuloksena tai tukemana? Onko innovaation kehittämiseen liittynyt kumppanuuksia ja jos on, niin millaisia ja mikä on kumppanien osuus/vastuu yhteistyössä? (maks. 2000 merkkiä)
Kuvaa tähän innovaation syntyyn johtanut tutkimus- ja kehitystoiminta. Miten tietoa ja osaamista on hyödynnetty kokonaisvaltaisesti? Miten idea innovaatiosta tuli ja miten se rakennettiin innovaatioksi asti? Mitä matkan varrella on opittu?
Onko innovaation toteuttamisessa ollut mukana ulkopuolisia kumppaneita ja mikä on heidän osuutensa innovaation toteuttamisessa.
LAADUKKUUS
Oma arvio innovaation asiakaslähtöisyydestä. Miten innovaatio vastaa asiakkaiden nykyisiin ja tuleviin toiveisiin, täyttää asiakkaiden vaatimukset ja pyrkii ylittämään asiakkaiden odotukset? Arvioi myös mahdollisen kumppanin osuutta asiakaslähtöisyyden parantamisessa. Kumppani voi myös olla palvelun käyttäjä. (maks. 2000 merkkiä)
Kuvaa tähän, mitä uutta innovaatio tuo sen kohderyhmälle. Millä tavoin innovaation asiakkaiden odotukset ja toiveet on kartoitettu. Miten innovaatio parantaa asiakkaiden elämää? Esitä tuloksia siitä, että innovaatio on oikeasti tarpeellinen.
Arvioi innovaatiosi tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta. Miten innovaatio on parantanut asiakkaisiin tai käyttäjiin liittyvää teknologista, taloudellista, sosiaalista tai yhteiskunnallista suorituskykyä ja vaikuttavuutta? Arvioi myös mahdollista ekologista ja sosiaalista vastuullisuutta. Millaista mitattua tietoa tuloksista tai olettamuksia tulospotentiaalista on olemassa? (maks. 2000 merkkiä)
Kuvaa tähän innovaatiolla saavutetut tulokset. Mitä mittareita innovaation tuloksellisuudelle on olemassa? Mitä tavoitteita niille on asetettu ja miten tavoitteet on saavutetut? Miten tulokset vertautuvat mahdollisiin muihin vastaaviin innovaatioihin?
Perustele ja arvioi, millä tavalla innovaatio/idea on parantanut tai tulee parantamaan toiminnan tuottavuutta.
Arvioi esimerkiksi seuraavia kohtia: Miten innovaatio edistää palvelu-, toiminta- tai työprosessin tuottamista pienemmillä resursseilla palvelutason tai toiminnan pysyessä kuitenkin nykyisellä tasolla? Miten palvelua voidaan tuottaa enemmän nykyisillä tai pienemmillä resursseilla? Jos mahdollista, osoita tuottavuuden paraneminen numeerisesti.
Hakemuksen liitetiedostot
Voit liittää hakemukseen liitetiedostoja (enimmäismäärä 5 kpl). Hyväksymme vain pdf-muotoisia tiedostoja, joiden maksimikoko on 25 MB. Liitetiedostojen ensisijainen tarkoitus on havainnollistaa, mistä innovaatiossa on kyse. Liitetiedostojen tarkoitus ei ole vastata hakemuslomakkeessa oleviin kysymyksiin. Arvioijat arvioivat ensisijaisesti hakemusta, liitteitä käytetään vain arvioinnin tukena.
Apua ja tukea hakulomakkeeseen liittyvissä asioissa