Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu käynnistyi 

6.4.2022 5.00Päivitetty: 7.4.2022 12.24

Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu järjestetään taas tänä vuonna espoolaisille yrityksille sekä kaupungin omalle henkilöstölle. Kilpailuun voi ilmoittautua 6.4.–24.5.2022. 

Kilpailuun voivat osallistua Espoon kaupungin työntekijät ja työtiimit yhteistyökumppaneineen sekä espoolaiset yritykset. Yrityksen kotipaikaksi täytyy olla rekisteröitynä Espoo. 

Kilpailussa etsitään uudistuksia ja ideoita, joiden avulla parannetaan espoolaisten palveluja ja kehitetään toimintatapoja Espoo-tarinan mukaisesti. 

Erityisesti huomiota kiinnitetään sellaisiin uudistuksiin, joissa asiakkaat ja kuntalaiset ovat etusijalla − paremman palvelun saajina tai kehittämistyön yhteistyökumppaneina. Kilpailun tarkoituksena on tehdä näkyväksi jatkuvaa, innovatiivista kehittämistyötä, jota Espoossa tehdään. 

Laatukeskus valitsee finalistit 

Espoon kaupunki järjestää kilpailun yhdessä Laatukeskuksen kanssa. Laatukeskuksen asiantuntijat arvioivat hakemukset ja valitsevat niistä jatkoon pääsevät finalistit. Myöhemmin Espoon kaupungin oma raati arvioi finaaliin päässeet hakemukset. 

Hakemuslomake kannattaa täyttää huolella siten, että myös henkilö, joka ei tunne asiayhteyttä, saa hyvän käsityksen innovaatiosta ja pystyy arvioimaan sen laatua ja uutuusarvoa pelkän hakemuksen perusteella. Kilpailusta järjestetään info Teams-webinaarina 7.4.2022 klo 15–16. Webinaarista saa konkreettisia vinkkejä hakemuksen tekoon – tilaisuudesta tulee myös tallenne. 

Hakemukset osallistuvat ilman erillistä hakemusta Laatukeskuksen kansalliseen Quality Innovation Award -kilpailuun, jonka voittajat pääsevät kisaamaan myös kansainvälisen kilpailun voitosta. 

Sarjat, palkinnot ja arviointikriteerit 

Vuoden 2022 kilpailuun haetaan asukas- ja asiakaslähtöisiä innovaatioita kahdesta sarjasta: 

  1. Innovaatiot-sarja. Uudet innovaatiot, jotka ovat jo osoittaneet ratkaisevansa haasteita vaikuttavasti tai tuottavasti. 

  1. Potentiaaliset innovaatiot -sarja. Uudet innovaatiot, jotka ovat vielä kehitysvaiheessa ja joilla on potentiaalia ratkaista haasteita vaikuttavasti tai tuottavasti. 

Innovaatiot-sarjan voittaja tai, jos voitto jaetaan useamman innovaation kesken, palkitaan kukin 5 000 eurolla. Potentiaaliset innovaatiot -sarjan voittaja tai voittajat palkitaan 3 000 eurolla. Molemmissa sarjoissa jaetaan lisäksi harkinnan mukaan 500 euron arvoisia kunniamainintoja. 

Hakemusten arviointikriteerit 

Kilpailun aikataulu vuonna 2022 

​​​​​​Kilpailuaika: 6.4.–24.5.2022   

  • Info Teams-webinaarina(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan): 7.4.2022 klo 15–16. Webinaarista saa konkreettisia vinkkejä hakemuksen tekoon. Tilaisuudesta tulee myös tallenne. Jos sinulla on vaikeuksia webinaariin liittymisessä, ota yhteyttä Susanna Kilappaan, susanna.kilappa@espoo.fi, p. +358 50 5446044
  • Laatukeskus arvioi hakemukset 30.6.2022 mennessä.  
  • Ilmoitus kaikille osallistujille, pääseekö ehdotus finaaliin vai ei: 1.7.2022 
  • Finalistit esittelevät innovaationsa lyhyesti kaupungin johdolle 13.9.2022. 
  • Tämän jälkeen Espoon kaupungin arviointitiimi syyskuun puolivälissä.  
  • Ehdotus voittajista ja kunniamaininnoista esitellään kaupunginjohtajalle ja sen jälkeen kaupungin johtoryhmälle syyskuun lopussa.  
  • Palkintojenjako lokakuussa (aika tarkentuu). 
  • Laatukeskuksen Laatuinnovaatio-kilpailun (Quality Innovation Award) kansallisen kilpailun voittajat palkitaan 10.11.2022.  

Hakemuslomake ja ohjeet 

Lue täyttöohjeet huolellisesti. Voit täyttää lomaketta useassa osassa. Tallenna keskeneräinen lomake ”Tallenna ja jatka myöhemmin” -painikkeella, joka löytyy lomakkeen alalaidasta. Järjestelmä kysyy tällöin sähköpostiosoitetta, johon lähetetään linkki hakemuksen täyttämisen jatkamista varten.  

Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu on järjestetty yhdessä Laatukeskuksen kanssa vuodesta 2012 alkaen. 

Lisätietoja:

Innovaatiokilpailun Essi-sivu(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan)  
Laatukeskuksen Quality Innovation Award(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan)  

Kilpailuhakemuksen täyttämiseen liittyvät asiat: Minna Huomo, Laatukeskus, p. +358 40 0230756 tai minna.huomo@laatukeskus.fi 

Yleistietoa kilpailusta: Marianne Julkunen, Palvelukehitys, Konsernihallinto, Espoon kaupunki, p. +358 40 55483606 tai marianne.julkunen@espoo.fi 

  • Innovaatiotyö
  • Töissä Espoolla