Vanttilan koulu

Tervetuloa Vanttilan koulun kotisivulle! Vanttilan koulu on noin 700 oppilaan yhtenäinen peruskoulu.

 

Meidän koulu

Vanttilan koulu on 13 vuotta toiminut yhtenäinen peruskoulu Espoossa. Koulussa annetaan opetussuunnitelman mukaista perusopetusta luokilla 1–9, luokkamuotoista erityisopetusta ja valmistavaa opetusta. Koulun tiloissa toimii lisäksi päiväkodin esiopetusryhmä ja iltapäiväkerho. Koulun tiloissa opiskelee lukuvuonna 2022 - 2023  yhteensä yli 700 lasta ja nuorta (esikoulu + peruskoulu).

Koulun opetus- ja kasvatustyössä pidämme tärkeänä ihmisenä kasvua ja elämässä tärkeiden perustietojen ja -taitojen oppimista. Koulu kehittää yhtenäisen peruskoulun toimintakulttuuria yhteistyössä kotien kanssa. Meille tärkeä asia on yhteisöllisyys ja keskeisenä osana sitä on tarjota oppilaille mahdollisuus osallistua koulun toimintaan.

Koulussa opiskellaan A1-kielenä englantia 1. luokasta alkaen ja A2-kielenä ranskaa 4. luokasta eteenpäin. B1-kielenä koulussa opiskellaan ruotsia 6. luokalta eteenpäin ja B2-kielenä ranskaa tai saksaa 8. luokalta alkaen.

Koulumme tiloissa järjestetään esiopetusta ja siihen liittyvää varhaiskasvatusta.

Koulu toimii kahdessa vierekkäin olevassa kiinteistössä. Luokat 3-9 opiskelevat päärakennuksessa eli IsoFantissa (Posti: Vanttilan koulu 1) ja eskarit sekä luokat 1-2 siirtokelpoisessa lisärakennuksessa eli PikkuFantissa (Posti: Vanttilan koulu 2).

Kuva: Taru Turpeinen