Espoolaiset oppilaat Niipperin ja Vanttilan kouluista menestyivät Innokas ohjelmointi- ja robotiikkaturnauksessa

10.6.2022 11.27
Käsi pitelee robottilegoautoa.
Kuva: Summit Media

Espoolaiset oppilaat menestyivät palkintosijoille Innokas ohjelmointi- ja robotiikkaturnauksessa toukokuussa. Innokas ohjelmointi- ja robotiikkaturnaus on koululaisille suunnattu tapahtuma, jossa peruskouluikäiset lapset ja nuoret kilpailevat viidessä ohjelmoinnin ja robotiikan taitoja soveltavassa lajissa.

Tänä vuonna Innokas ohjelmointi- ja robotiikkaturnaus(ulkoinen linkki) järjestettiin poikkeuksellisesti täysin etänä. 12. toukokuuta järjestetyssä turnaustapahtumassa oli monenlaista ohjelmaa uusille ja vanhoille kisaan osallistujille.

Turnaus on järjestetty jo vuodesta 2003 alkaen ja siihen osallistuu vuosittain satoja lapsia ja nuoria ympäri Suomen. Ilmoittautuminen turnaukseen on avoin kaikille kouluille ja kerhoille.

Tänä vuonna jopa kaksi joukkuetta espoolaisista kouluista menestyivät turnauksessa palkintosijoille saakka. GameDev Open -turnauslajissa ensimmäiselle sijalle ylti joukkue Rise of Ember Vanttilan koulusta. Joukkue Hemuli Niipperin koulusta taas kisasi kolmannelle sijalle XSumo-lajissa.

Kuvakaappaus Hemuli-joukkueen kisasta turnauksessa.

Vuoden 2022 Innokas-turnauksen yhteistyökumppaneita ovat Opetushallitus, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö, Enfuce, Tekniikan akateemiset TEK, Suomen Robotiikkayhdistys, Normet, OP Ryhmä, Tevella ja Upknowledge.

  • Kasvatus ja opetus
  • Perusopetus