Niittykummun koulu

Niittykummun koulu on Etelä-Espoon vanhin alakoulu, joka on varustettu tämän päivän esitystekniikalla. Koulu on monimuotoinen alakoulu. Vuosiluokilla 1-6 on yhteensä noin 400 oppilasta.

Meidän koulu

Espoossa painotetaan positiivisen kasvatuksen ja opetuksen näkökulmaa. Tämä tarkoittaa sitä, että autamme oppilaita tunnistamaan ja hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Rohkaiseva ohjaus ja kannustava palaute lisäävät oppilaan luottamusta omiin mahdollisuuksiinsa. Oppimisen haasteisiin vastaamme kehittämällä oppilaan vahvuuksia edelleen. 

Oppilaamme oppivat elämään erilaisten oppijoiden kanssa, koska koulussamme on yleisopetuksen lisäksi kaksikielistä opetusta (englanti-suomi), luokkamuotoista erityisopetusta, valmistavaa opetusta ja montessoriopetusta. Kaikkien opetusmuotojen välillä on integraatiota päivittäin. 

A1-kielinä koulussa opiskellaan englantia ja A2-kielenä ruotsia ja saksaa. B1-kieltä ruotsia opiskellaan 6. luokasta lähtien. 

Koulu sijaitsee  hyvien liikenneyhteyksien varrella. Tapiolan urheilupuisto ja kulttuuritarjonta ovat kävelymatkan päässä. Koulumme välituntipiha on varustettu liikuntaan virittävin välinein; piha-alueella on leikkialueen lisäksi mm. peliareena ja katulätkäalue sekä pingispöytiä. 

Syksyllä 2022 Niittykummun koulun toiminta siirtyi uusiin tiloihin osoitteeseen Vuoritontuntie 18 ja sai käyttöönsä elokuussa 2022 valmistuneen liikuntahallin.

Kuva: Taru Turpeinen

Tapiola