Niittykummun koulu

Niittykummun koulu on Etelä-Espoon vanhin alakoulu, joka on varustettu tämän päivän esitystekniikalla. Koulu on monimuotoinen alakoulu. Vuosiluokilla 1-6 on yhteensä noin 400 oppilasta.

Meidän koulu

Espoossa painotetaan positiivisen kasvatuksen ja opetuksen näkökulmaa. Tämä tarkoittaa sitä, että autamme oppilaita tunnistamaan ja hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Rohkaiseva ohjaus ja kannustava palaute lisäävät oppilaan luottamusta omiin mahdollisuuksiinsa. Oppimisen haasteisiin vastaamme kehittämällä oppilaan vahvuuksia edelleen.

Oppilaamme oppivat elämään erilaisten oppijoiden kanssa, koska koulussamme on yleisopetuksen lisäksi kaksikielistä opetusta (englanti-suomi), montessoriopetusta sekä viisi autismiopetuksen erityisluokkaa. Kaikkien opetusmuotojen välillä on integraatiota päivittäin.

A1-kielinä koulussa opiskellaan englantia ja A2-kielenä ruotsia ja saksaa. B1-kieltä ruotsia opiskellaan 6. luokasta lähtien.

Koulu sijaitsee  hyvien liikenneyhteyksien varrella. Tapiolan urheilupuisto ja kulttuuritarjonta ovat kävelymatkan päässä. Koulumme välituntipiha on varustettu liikuntaan virittävin välinein; piha-alueella on leikkialueen lisäksi kaukalo, panna-areena ja katulätkäalue.

Suurin osa opetuksesta tapahtuu Niittykummun koulun päärakennuksessa, osoitteessa Niittyportti 3. Uusikummun koulurakennuksessa (Vuoritontuntie 18 C- ja B rakennukset) opiskelevat tällä hetkellä montessorioppilaat, tekninen käsityö ja musiikki opetetaan siellä osittain ja tekstiilityö kokonaan.

Syyslukukaudella 2021 myös ykkösluokkalaiset opiskelevat Uusikummun koulurakennuksessa.

Kuva: Maija Sinisalo

Syksyllä 2022 kaikki Niittykummun koulun toiminta siirtyy Uusikummun koulurakennukseen

Uusikummun koulurakennuksen ympäristössä tapahtuvan rakentamisen johdosta rakentamisaikainen liikkuminen Uusikummun koulurakennuksen lähellä muuttuu töiden edetessä. Alueella on kylttejä ohjaamassa liikennettä. Kouluun pääsee kevyen liikenteen reittiä pitkin A-ovesta. Autolla kouluun tulo on ohjattu kulkemaan saattoalueelle kyltillä. Liitetiedosta näkee kartan, jossa tarkempia ohjeita liikkumisesta koulualueella. Tiedosto ei ole saavutettava.