Juvanpuiston koulu
Juvanpuiston koulu on yhtenäinen peruskoulu Pohjois-Espoon Niipperissä. Koulussamme opiskelee noin 570 oman alueen lasta ja nuorta vuosiluokilla 1-9.
Meidän koulumme
Juvanpuiston koulurakennus valmistui vaiheittain v.2003-2005. Koulun tilat ovat ajanmukaiset ja käytännölliset. Lähistöllä on Juvanmalmin pienteollisuusalue, vanhaa omakotiasutusta sekä uusi ja tiivis asutusalue. Ympäristössä on myös metsää, peltoa ja golfkenttä.
Juvanpuistossa annetaan hyvää ja monipuolista opetusta. Toimintamme perustuu koko koulun yhdessä hyväksymiin JUVIS-arvoihin (Joukkuehenki - Uskallus - Välittäminen - Innostus - Suvaitsevaisuus). Haluamme tunnistaa varhain oppilaat, jotka tarvitsevat apua oppimisessaan. Visiomme on saada jokaisessa koulun lapsessa ja aikuisessa oleva hyvä näkyviin. Olemme aktiivisessa vuorovaikutuksessa huoltajien ja alueemme yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteistyö on jalostunut Hyvä näkyviin Pohjois-Espoossa -hankkeeksi, jossa koulumme on ollut alullepanijana ja aktiivisena toimijana.
Koulumme on mukana Liikkuva koulu - ohjelmassa ja pääkaupunkiseudun urheiluakatemiassa, URHEAssa. Vanhempainyhdistys edistää vanhempien ja koulun välistä yhteistoimintaa ja järjestää kerhoja ja yleisötapahtumia. Koulumme tiloissa opettavat myös Espoon musiikki- ja tanssikoulu Estrada sekä Espoon kuvataidekoulu. Kaupungin nuorisotoimi ja urheiluseurat järjestävät harrastusmahdollisuuksia. Koulu on luontevasti kylän keskus. Koulussamme on oppimiseen innostavia ja viihtyisiä tiloja.
Juvanpuiston koulu on osallistunut Vihreä lippu -ohjelmaan syksystä 2007 saakka. Vihreä lippu on Suomen suurin kestävän kehityksen ohjelma ja kansainvälinen ympäristömerkki. Toiminnan perusperiaatteina ovat mm. lasten ja nuorten osallisuus kestävän kehityksen edistämiseksi sekä suunnitelmallinen ja pitkäjänteinen toiminta.
Koulumme arkea ja juhlaa voi seurata Instagramissa ja Facebookissa.
NIIPPERINTIEN TILAPÄISET LIIKENNEJÄRJESTELYT
Tiedote 10.2.2023
Niipperintien liikennejärjestelyt muuttuvat Juvanpuiston liittymän kohdalla. Autoliikenne ohjataan Juvantien kautta Juvanpuistoon. Jalankulku säilyy Niipperintien ja Juvanpuiston välillä esteettömänä aidatun kulkureitin mukaisesti.
Väliaikainen liikennejärjestely käyttöön viikko 7 aikana.
HUOM! KÄYTÄTTEHÄN KOULUN SAATTOLIIKENTEESSÄ JUVANTIEN VARRELLA OLEVAA KÄÄNTÖPAIKKAA!
JUVANPUISTON KOULUSSA TAPAHTUU MAALIS-KESÄKUUSSA
20.3. Harmonikkataiteilija Johanna Juholan konsertit 3-9-luokkalaisille
21.3. Juvis-päivä. Kaikkien oppilaiden koulupäivä klo 9.00-13.15
7.-10.4. Pääsiäisloma
2.-5.5. Ympäristöviikko
8.-12.5. 8-luokkalaisten TET-jakso ja 9-luokkalaisten TEPPO-jakso
9.5. Eurooppa-päivä
9.5. Tulevien 1-luokkalaisten tutustumisaamu klo 8.15-9.45
9.5. Tulevien 7-luokkalaisten ja huoltajien ilta klo 18.00-19.30
18.5. Helatorstai-vapaa
19.5. Unicef-kävely
30.5. Kevätjuhlat sekä Ysien illallinen
- Kevätjuhla huoltajille aamulla klo 8.30
- Oppilaiden kevätjuhla koulupäivän aikana
- Koulupäivä alkaa juhlan järjestäjillä klo 8.10, muilla oppilailla klo 10.15
- 9-luokkalaisten koulupäivä klo 10.15-14.15
- Ysien illallinen klo 18.00
31.5. Yläkoulun retkipäivä
1.6. Koulupäivä kaikilla klo 9.00-13.15
2.6. Koulupäivä kaikilla klo 9.00-12.15
- Vihreän lipun juhla koulun pihalla
- Opettajat vastaan oppilaat pesäpallo-ottelu
3.6. Päättäjäisjuhla
- Koulupäivä kaikilla klo 8.30-10.00
- 9-luokkalaisten huoltajat tervetulleita mukaan juhlaan
Koulujen työ- ja loma-ajat löytyvät kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Ladattavat tiedostot
Opetussuunnitelma
Koulussamme opetus ja kasvatus pohjautuvat opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelmamme kertoo, miten opetus koulussamme järjestetään sekä mitä ja miten opiskellaan. Opetussuunnitelma määrittelee oppiaineiden tavoitteet ja sisällöt sekä arvioinnin perusteet. Kunta- ja koulukohtaiset opetussuunnitelmat laaditaan valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta.
Juvanpuiston koulussa opetettavat kielet
- A-kieli: englanti
- A2-kieli: ranska
- B1-kieli: ruotsi
Lukuvuoden jaksotus
Juvanpuiston koulussa lukuvuosi on jaettu viiteen jaksoon. Koulutyö aloitetaan kahden ja puolen viikon mittaisella orientaatiojaksolla, jossa tavoitteena oli turvallisen ryhmän rakentaminen luokkiin sekä koulutyöhön orientoituminen. Loppu kouluvuosi jakaantuu neljään jaksoon, joista kaksi on syys- ja kaksi kevätlukukaudella. Jokaisessa jaksossa on joku oppimiseen tai opettamiseen liittyvä tavoite sekä hyvinvointiin liittyvä tavoite. Jokaisen pedagogisen jakson alussa vietetään koko koulun yhteistä Juvis-päivää. Juvis-päivien aikana tutustutaan jakson aiheisiin ja työskennellään yhdessä niiden pohjalta.
1. Pedagoginen jakso 29.8.-14.10.
1. jakson aikana vahvistamme oppituntien strukturointia. Tavoitteenamme on tukea oppilaiden tuntityöskentelyä ja luokan yleistä työrauhaa.
Lukuvuonna 2022-2023 pedagogisissa jaksoissa vahvistetaan myös koko koulun yhteisiä JUVIS-arvoja (Joukkuehenki - Uskallus - Välittäminen - Innostus - Suvaitsevaisuus). Orientaatiojaksossa keskityimme arvoon “Joukkuehenki”. Ensimmäisen pedagogisen jakson teemana on “Uskallus”. Tavoitteena on kannustaa koko koulun väkeä rohkeuteen olla oma itsensä sekä erityisesti rohkaista kaikkia oppilaita lähtemään mukaan oppilaskunnan toimintaan. Lisäksi JUVIS-arvoja pyritään elävöittämään piirustuskilpailulla.
2. Pedagoginen jakso 24.10.-22.12.
Jakson teemana on VÄLITTÄMINEN. Tavoitteena on kannustaa koko koulun väkeä ottamaan vastuuta toinen toisistaan, siisteydestä ja koulun omaisuudesta. Koulumme oppilaista koostuva ruoka- ja Vihreä lippu -raadit haluavat nostaa tässä jaksossa keskiöön kaikkien ruokailijoiden yhteisen vastuun koulumme ruokalan viihtyisyyden parantamisesta. 2. jakson Juvispäivänä jokainen oppilas pääsee äänestämään Espoo Cateringin listalta toiveruokaa. Koulussamme vietetään myös Lautanen ja muki tyhjäksi -viikkoa 14.-18.11.2022. Viikon tavoitteena on ruokahävikin vähentäminen ja sen merkityksen tiedostaminen.
Juvis-arvoista nouseva VÄLITTÄMINEN näkyy tässä jaksossa myös vastuunottamisena työrauhasta ja koulutehtävistä. Tavoitteena on luoda hyvää ilmapiiriä asiallisella ja kunnioittavalla käytöksellä kaikkia juvislaisia kohtaan ja oppia pitämään omalta osaltaan huolta koulun turvallisuudesta.
Toisen jakson aikana kiinnitämme opetuksessa erityistä huomiota KIELITIETOISUUTEEN eri oppiaineisiin ja eri ikäisille oppilaille sopivalla tavalla.
3. Pedagoginen jakso 9.1.-18.3.
Yhteiset tavoitteemme jaksolle ovat:
- tervehdin
- kiitän
- pyydän anteeksi
- autan apua tarvitsevaa
- luon hyvää mieltä ja myönteistä ilmapiiriä
- luon käytökselläni suvaitsevan ja turvallisen ilmapiirin ja
- noudatan yhdessä sovittuja sääntöjä.
Keskitymme jakson aikana myös digitaitojen vahvistamiseen sekä vaikuttamisen mahdollisuuksiin omassa luokassa ja koko koulussa.
4. Pedagoginen jakso 20.3.-3.6.
Lukuvuoden viimeisen jakson teemana on yhteisistä JUVIS-arvoistamme nouseva SUVAITSEVAISUUS. Jakson tavoitteena on edistää Juvanpuiston koulun tasavertaista ja syrjimätöntä kulttuuria sekä tunnustaa ja hyväksyä ihmisten erilaisuudet osana kouluyhteisöämme. Virittäydymme aiheeseen Juvis-päivänä 21.3, jolloin kuulemme salissa Ari-Matti-opettajan vuosista ulkomailla oppilaiden esittämien kysymysten pohjalta. Vietämme lisäksi Eurooppa-päivää, jolloin ohjelmassa on mm. välituntidisko ulkona.
Opiskeluhuolto
Oppilas saa koulussa tukea hyvinvointiin ja oppimiseen. Tukea voi saada oppilaanohjauksen, tukiopetuksen, osa-aikaisen erityisopetuksen, oppilashuollon palvelujen, tulkitsemis- ja avustajapalvelujen sekä yleisen, tehostetun ja erityisen tuen avulla. Kaupungin sivuilta löydät lisätietoa erilaisista tukimuodoista.
Lisätietoa opiskeluhuollon palveluista löydät kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Juvanpuiston koulussa kiusaamisen vastainen työ on suunnitelmallista. Kaikki koulun aikuiset huolehtivat osaltaan kiusaamisen ennaltaehkäisystä ja puuttuvat mahdollisiin kiusaamistilanteisiin. Juvanpuiston koulussa kiusaamistilanteiden käsittelyssä auttaa HYVIS-tiimi, johon kuuluvat ala- ja yläkoulun opettajien edustajat, yhteisöohjaajat ja koulukuraattori.
Juvanpuiston koulun kiusaamisen vastaiseen suunnitelmaan (Puuttumisen portaat) voi tutustua alla olevasta tiedostosta.
Espoon Kasvun ja oppimisen toimialan linjaukset koulukiusaamisen torjunnaksi löytyvät oheisesta linkistä: Yhdessä kiusaamista vastaan.
Ladattavat tiedostot
Iltapäivätoiminta
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on ohjattua ryhmämuotoista toimintaa, jossa 15 lapsen ryhmää ohjaa yksi aikuinen. Lue lisää iltapäivätoimintaan hakemisesta kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Juvanpuiston koulu järjestää omien oppilaidensa iltapäivätoiminnan. Juviksen iltapäiväkerho toimii koulun tiloissa koulupäivinä klo 12.15-17.00. Iltapäiväkerhon yhteydessä toimii kerhoja, joissa oppilailla on mahdollisuus harrastaa mm. soittamista, tanssia, teatteria tai kuorolaulua.
Juvanpuiston koulun iltapäiväkerhon vastuuohjaajana toimii Sanna Koivisto. Iltapäiväkerhon puhelinnumero on +358 40 6369238.
Kerhotoiminta 2022-23
Juvanpuiston koulu tarjoaa oppilailleen mahdollisuuksia maksuttomaan harrastamiseen sekä koulupäivän aikana välkkäkerhoissa että koulupäivän jälkeen. Järjestämme myös oppilasvetoista kerhotoimintaa, jossa koulumme isommat oppilaat pääsevät vetämään kerhoja pienemmille.
Tutustu myös yhteistyökumppaniemme tarjoamaan harrastustoimintaan Juvanpuiston koululla ja lähialueella:
- Espoon harrastuspolku
- Espoon Musiikki- ja Tanssikoulu Estrada(ulkoinen linkki)
- Pohjois-Espoon Ponsi(ulkoinen linkki)
- Espoon sirkus- ja teatterikoulu ESKO(ulkoinen linkki)
- Espoon kuvataidekoulu KUVIS(ulkoinen linkki)
- MLL:n Pohjois-Espoon paikallisyhdistys(ulkoinen linkki)
- Tapiolan kuoron kuorokerho(ulkoinen linkki)
Maksuton kerhotoiminta Juvanpuiston koululla (alkaa viikoilla 2 ja 3)
Maanantai
- 14.30-15.30 WAU-kerho (2-4lk.) /Pikkusali, koulun piha. Ilmoittautuminen(ulkoinen linkki)
Tiistai
- 14.15-15.00 Palloilukerho, 1. ryhmä (1-2lk.) /Liikuntasali
- 15.00-15.45 Palloilukerho, 2. ryhmä (1-2lk.) /Liikuntasali
- 14.30-15.30 Ohjelmointipaja (3-6lk.) /Tekstiilityön luokka. Alkaa 6.9. Ilmoittautuminen(ulkoinen linkki)
- 15.30-16.30 Ohjelmointipaja (7-9lk.) /Tekstiilityön luokka. Alkaa 6.9. Ilmoittautuminen(ulkoinen linkki)
Keskiviikko
- 14.15-15.00 Musaklubi, 1. ryhmä (1-2lk.) /Musiikkiluokka
- 15.00-15.45 Musaklubi, 2. ryhmä (1-2lk.) /Musiikkiluokka
- 14.30-15.30 Yläkoulun palloilu (7-9lk.) /Isosali (ei ennakkoilmoittautumista)
- 14.30-15.30 Yläkoulun läksyjeesi (7-9lk.) /AIRO-luokka (ei ennakkoilmoittautumista)
Torstai
- 13.20-13.50 Juviksen kuoro (1lk.) /Musiikkiluokka
- 14.15-15.00 Juviksen kuoro (2-4lk.) /Musiikkiluokka
- 14.30-15.30 Parkour (3-4lk.) /Iso sali. Ilmoittautuminen(ulkoinen linkki)
- 15.30-16.30 Parkour (5-6lk.) /Iso sali. Ilmoittautuminen(ulkoinen linkki)
Perjantai
- 14.15-15.00 Showtanssi (1-2lk.) /Pikkusali
- 15.00-15.45 Showtanssi (3-4lk.) /Pikkusali
HUOM! Tiedotamme uusista kerhoista Wilman välityksellä sekä tällä sivulla.
Lisätietoa Juvanpuiston koulun kerhotoiminnasta ja ilmoittautumiset:
Elina Lankinen (elina.lankinen@espoo.fi, +358 40 5086873)
Yhdessä huoltajien kanssa tuemme oppilaiden kasvua, oppimista ja hyvinvointia. Kodin ja koulun yhteistyö on arvostavaa, monipuolista ja aktiivista kasvatuskumppanuutta, joka perustuu keskinäiseen luottamukseen.
Wilma
Verkkopalvelu Wilma(ulkoinen linkki) on keskeinen kodin ja koulun viestinnän väline. Saat Wilmassa viestejä ja tiedotteita lapsesi koulusta. Voit lähettää viestejä, seurata lapsesi oppimista tai selvittää poissaoloja Wilmassa
Vanhempainyhdistykset ja luokkatoimikunnat
Vanhempainyhdistysten ja luokkatoimikuntien toiminta edistää huoltajien yhteistyötä ja antaa tilaisuuksia toinen toisiinsa tutustumiseen. Yhteistyön tuloksina on monissa kouluissa järjestetty erilaisia teemapäiviä, tapahtumia, esityksiä ja talkoita. Huoltajia kannustetaan osallistumaan ja kehittämään koulun toimintakulttuuria.
Espoossa toimii myös kaupunkitason vanhempainyhdistys: KoKoEspoo ry (ulkoinen linkki)on kodin ja koulun yhteistyöfoorumi. Yhdistys toimii vanhempainyhdistysten ja vanhempien vaikuttamis- ja tietokanavana.
Johtokunta
Espoon kouluissa on joko koulukohtaiset tai useamman koulun yhteiset johtokunnat. Johtokunnan tehtävissä korostuvat koulun tukeminen sekä hyvän yhteistyön ja turvallisen opiskeluympäristön ylläpitäminen. Johtokunta hyväksyy mm. koulun opetussuunnitelman ja lukuvuosisuunnitelman.
Johtokunnassa on mukana oppilaiden vanhempia ja koulun henkilökunnan edustajia. Yläkouluissa ja yhtenäisissä peruskouluissa johtokuntatyöhön osallistuu myös oppilaiden edustajia. Johtokunta valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan. Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta kuvataan tarkemmin Espoon kaupungin hallintosäännössä.
Rehtorin, apulaisrehtorien ja koulusihteerin sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@espoo.fi.
Rehtori
Pia Lahtinen, +358 40 5082885
Apulaisrehtorit
Elina Lankinen, +358 40 5086873
Terhi Värri, +358 46 8773799
Koulusihteeri
Anne-Mari Hämäläinen, +358 40 5751571
Opiskeluhuolto
Opiskeluhuollon sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@luvn.fi.
Koulukuraattori Kaisa Koskinen, +358 50 3073289
Koulupsykologi Niina Korkolainen, +358 40 6368293
Kouluterveydenhoitaja Riikka Myller, +358 40 6368814
Opinto-ohjaus
Reetta Karvonen, +358 40 6344067 (@opetus.espoo.fi)
Yhteisöohjaajat
Kati Salminen, +358 40 6393524 (@opetus.espoo.fi)
Tuomas Laakkonen, +358 40 6393524 (@opetus.espoo.fi)
Koulun keittiö
+358 46 8773949
koulukeittio.juvanpuisto@espoocatering.fi
Kiinteistönhuolto
Vahtimestari Veli-Pekka Helander, +358 46 8772047
Opettajat
Opettajien sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@opetus.espoo.fi
Abdulhamed Rgzar, islamin uskonto
Ahonniska Pinja, ks, lv 7E
Arnez Oona ma, fy, ke, lv 8A
Aulén Fanni, luokanopettaja 6B
Björn Tiina, ma, fy, ke, lv 7C
Eestilä Ulpu, erityisopettaja 3.-4. lk, +358 40 6369237
Harti Ulla, ue, et
Heinonen Riitta, bi, ge
Hult Heidi, erityisopettaja 7.-9.lk, TEPPO 8. lk, +358 40 6366306
Ikkala Ira, resurssiopettaja
Immonen Anu, li, te, lv. 9. lk
Immonen Pinja, en, ra, es, (virkavapaa 2023-2024)
Jaatinen-Tomppo Heidi, luokanopettaja 5A
Jantunen Milla, ma, fy, ke, lv. 9. lk
Juhala Jaripekka, ma, fy, ke
Jääskeläinen Sanna, luokanopettaja 6A
Kaartinen Mika, ru, lv 8C
Kalliokoski Saara, erityisluokanopettaja 6CD, +358 40 6394565
Karvonen Reetta, opinto-ohjaaja
Kemppainen Mikko, su, tukioppilastoiminta, lv. 8D
Ketola Jari, ortodoksinen uskonto
Kiilunen Juha, erityisluokanopettaja 7D, ks, +358 43 8244914
Kiuru Antti, bi, ge
Klasila Kerttu, luokanopettaja (virkavapaa syksy 2023)
Kokkonen Emma, erityisopettaja 1.-2. lk
Korppi Paula, luokanopettaja 4A
Koskinen-Keipi Minna-Mari, erityisopettaja 7. lk
Krohn Helena, valmistavan luokan opettaja
Lankinen Elina, apulaisrehtori, TEPPO 9. lk, +358 40 5086873
Lehmuskallio Ulla, luokanopettaja 2A
Lehti Taru, en, ra
Loukiainen Anu, resurssiopettaja
Luokkanen Viola, luokanopettaja (virkavapaa syksy 2023)
Lönnberg Olli, su, S2, lv 7A
Malm Maria, luokanopettaja 2B
Mutanen Adele, luokanopettaja 1A
Myyrä Tarja, en, ra
Männistö Kati, luokanopettaja 6CD
Niemi Taina, su
Rautomäki Ari-Matti, li, tvt
Rimpiläinen Arja, ko (virkavapaa 2023-2024)
Rintapää Anniina, ru, en, sa, lv. 9. lk
Savela Sari, erityisopettaja 5.-6. lk, +358 43 8257890
Setälä Christa, ko
Sidoroff Tuomas, mu, apulaisrehtori (virkavapaa 2023-2024)
Sivonen Iinu, luokanopettaja 3A, +358 40 6393306
Suninen Katariina, valmistavan luokan opettaja
Tahkola Jasmin, erityisluokanopettaja 8E, +358 40 6368070
Tammiranta-Summa Elina, ku
Tolvanen Mika, hi, yh, lv 8B
Torkki Kaisa, ku
Viinamäki Pauliina, en, ru, lv 9. lk
Vuorma Iiris, luokanopettaja1B
Värri Terhi, erityisopettaja, luokanopettaja 4B, apulaisrehtori, +358 46 8773799
Österholm Satu, luokanopettaja 5B