Upptäck din omgivning på ett litet cykeläventyr!

12.5.2022 5.27Uppdaterad: 12.5.2022 10.47
Cyklisten på Strandpromenaden i Esbo.
Cyklisten på strandpromenaden i Esbo.Bild: Mika Viitanen

Orienteringen i grannskapet är ett cykeläventyr i huvudstadsregionen. Cykeläventyret passar för alla som är intresserade av intressanta expeditioner denna sommar. Du åker ut på äventyret när du vill, med egen cykel eller till exempel med stadscykel. Cykelorientering i omgivningen är en del av huvudstadsregionens cykelvecka 6.–15.5.202.

Åk cykel bland natur och kultur i huvudstadsregionen

Det finns mycket att se, du får härlig motion och det är upplyftande att cykla tillsammans. Orienteringen ordnas av Helsingforsregionens cyklister (Hepo) rf. På orienteringen kan du på cykelsadeln njuta av huvudstadsregionens bästa sidor. Du får både motion och information om de mest lockande natur- och kultursevärdheterna i Helsingfors, Esbo och Vanda samt Helsingforsregions trafiks hela område. Du cyklar längs de tryggaste och smidigaste cykelvägarna.

Cykla till nya, obekanta områden när du vill

Cykelorientering i omgivningen gör det lätt att upptäcka nya, intressanta resmål. Cykelorienteringen kan också locka alla åldrar och ge familjerna tips om vart det lönar sig att styra kosan. Kontrollerna publiceras på Hepos websida(extern länk) (på finska). Man kan dela upp långa banor på flera dagar eller cykla bara en del av en bana, bara någon kontroll åt gången.

– Målet med evenemanget är att ge information om de mest lockande natur- och kulturobjekten i städerna i huvudstadsregionen som man på ett bekvämt och smidigt sätt kan ta sig till med cykel. Vi hoppas att deltagarna blir förtjusta i cykelåkning och fortsätter att åka cykel också efter orienteringsutfärden, säger Hepos verksamhetsledare Henni Ahvenlampi.

Besök objekten och välj din favorit

Kontrollerna har valts i samarbete med folk i turismbranschen och trafikplanerare i Helsingfors, Esbo och Vanda. Alla de 18 kontrollerna finns på  Hepos websida(extern länk) (på finska).

Cykelorienteringens kontroller i Esbo

Naturobjekt

  • Villa Elfvik, Bredvikens naturstig, fågeltorn och naturskyddsområde och betande kor
  • Strandpromenaden i Esbo och Gäddviks badstrand

 

Kulturobjekt

  • Gallen-Kallelas museum Tarvaspää
  • Träskända gård och en stor gammalt ek

 

Trafikleder

  • Västra Tarvobron
  • Kvalitetscykelvägen längs Ring I i Bredvik

 

När du har besökt objekten hoppas vi att du deltar i omröstningen om publikens favorit(extern länk). Resultaten av omröstningen publiceras i juni på Hepos websida.

Cykelutfärderna i hemtrakten är en del av huvudstadsregionens cykelvecka(extern länk), som samordnas av Helsingforsregionens cyklister (Hepo) rf. Helsingforsregionens cyklister rf är en gemenskap och intressebevakare för cyklister i huvudstadsregionen. Veckans evenemang ordnas i samarbete med Helsingfors, Vanda och Esbo städer och Helsingforsregionens trafik samt andra aktörer inom cykelbranschen. I evenemanget deltar också volontärer från Hepo.

Följ Cykelveckans evenemang i sociala medier: #cykling #cyklingvecka #cyklingvecka2022 #HållbartEsbo

 

 

 

  • Hållbar utveckling
Hela Esbo