Innostu kotisi lähialueista pyörällä seikkaillen!

12.5.2022 4.28Päivitetty: 12.5.2022 10.50
Pyöräilijä Espoon Rantaraitilla.
Pyöräilijä RantaraitillaKuva: Mika Viitanen

Lähimatkailusuunnistus on kaupunkiseikkailuun inspiroiva pyöräilytapahtuma pääkaupunkiseudulla. Lähimatkailuun pyöräillen innostava tapahtuma soveltuu kaikenikäisille, jotka kaipaavat kiinnostavaa uutta tekemistä tulevana kesänä. Voit osallistua oman aikataulusi mukaisesti joko omalla pyörällä tai vaikkapa kaupunkipyörällä. Pyöräilevä lähimatkailusuunnistus on osa 6.–15.5. vietettävää pääkaupunkiseudun Pyöräilyviikkoa.

Luontoa ja kulttuuria pyöräillen pääkaupunkiseudun kaupungeissa

Helsingin seudun pyöräilijät (Hepo) ry:n lähimatkailusuunnistus tarjoaa pääkaupunkiseutulaisille ja lähimatkailijoille näkemistä, liikunnan iloa ja innostavaa yhdessä tekemistä. Lähimatkailusuunnistuksen kautta pääset ulkoillen nauttimaan pääkaupunkiseudun parhaista puolista. Tapahtuma tarjoaa liikunnan lisäksi tietoa Helsingin, Espoon, Vantaan ja HSL:n houkuttelevimmista luonto- ja kulttuurikohteista hyödyntäen kaupunkien parhaita pyöräliikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta parantavia infraratkaisuja.

Retkille uusille alueille omassa aikataulussa

Lähimatkailusuunnistus tekee paikallisen seikkailemisen helpoksi ja monipuoliseksi. Toiveissa on, että tapahtuma houkuttelee monen ikäisiä omaehtoiseen pyöräilyyn ja antaa myös perheille uusia ideoita liikkumiseen kotiensa lähiympäristössä. Hepon nettisivulta(ulkoinen linkki) löytyvien rastien avulla kaupunkiseikkailu on tehty helpoksi. Koko rastirata kannattaa jakaa kahdeksi koko päivän retkeksi tai palastella esimerkiksi kaupunkikohtaisiksi osiksi. Voit myös tutustua kokonaisuuteen muutama rasti kerrallaan.

- Tapahtuman tavoite on antaa tietoa pääkaupunkiseudun kaupunkien houkuttelevimmista luonto- ja kulttuurikohteista, joihin pääsee mukavasti ja sujuvasti pyörällä. Toivomme, että osallistujat ihastuvat pyörällä liikkumiseen ja ottavat sen mukaan arkeensa myös tapahtuman jälkeen, Hepon toiminnanjohtaja Henni Ahvenlampi sanoo.

Kierrä kohteet ja valitse suosikkisi

Lähimatkailusuunnistuksen rastit on valittu yhteistyössä Helsingin, Espoon ja Vantaan matkailuammattilaisten sekä liikennesuunnittelijoiden kanssa. Kohteiden esittelyt voit lukea Hepon nettisivulta(ulkoinen linkki).

Lähimatkailusuunnistuksen kohteet Espoossa

Luontokohteet

  • Villa Elfvik & luontopolku & lintutorni & Laajalahden luonnonsuojelualue & lehmät
  • Espoon Rantaraitti & Haukilahden uimaranta

 

Kulttuurikohteet

  • Gallen-Kallelan museo & Tarvaspää
  • Träskändan kartano & iso vanha tammi

 

Infrakohteet

  • Läntinen Tarvonsilta
  • Kehä I:n varren baana Laajalahdessa

 

Kierrettyäsi kohteet voit osallistua Yleisön suosikit -äänestykseen(ulkoinen linkki). Äänestyksen tulokset julkaistaan kesäkuussa Hepon nettisivulla.

Pyöräilevä lähimatkailusuunnistus on osa pääkaupunkiseudun Pyöräilyviikkoa, jota koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät (Hepo) ry. Helsingin seudun pyöräilijät ry on pyöräilyn edistämiseen keskittynyt kansalaisjärjestö. Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien ja HSL:n sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. Tapahtumassa ovat mukana myös Hepon vapaaehtoiset.

Seuraa Pyöräilyviikon tapahtumia somessa: #pyöräily #pyöräliikenne #pyöräilyviikko #pyöräilyviikko2022 #KestäväEspoo

  • Kestävä kehitys
Koko Espoo