Cykelvecka erbjuder mångsidiga evenemang - kom med!

Publicerad: 21.4.2022 6.02Uppdaterad: 21.4.2022 10.11
Cyklister på gatan.
Cykelvecka 6.-15.5.2022Bild: Helsinki Region Cyclists

Huvudstadsregionens cykelvecka erbjuder mångsidiga evenemang och jippon 6.–15.5.2022. Under veckan ges frukost till pendlingscyklister, granskas cyklarnas skick och eftersträvas trygga cykelförhållanden för hela familjen. Frukost ges till pendlingscyklister i Esbo vid Kägelvik Laguuni 11.5. kl. 7–9.

Den nationella Cykelvecka ordnas för 32:a gången. Till gratisevenemangen med låg tröskel är cyklister i alla åldrar och på alla nivåer välkomna, såsom alla som är intresserade av cykling. Du behöver inte en egen cykel för att delta, utan du kan komma med till exempel med en stadscykel.

Målet för både städerna i huvudstadsregionen och evenemanget Cykelveckan är att uppmuntra människorna att cykla, öka cyklingens andel på alla färder och överväga sina färdsätt.

Helsingforsregionens cyklister rf (Hepo) samordnar Cykelveckan i huvudstadsregionen. Veckans evenemang ordnas i samarbete med städerna Helsingfors, Vanda och Esbo och Helsingforsregionens trafik samt andra aktörer inom cykelbranschen. Hepos frivilliga deltar också i evenemanger.

 

Läs om veckans program.

  • Stadsevenemang Espoo
  • Hållbar utveckling
Hela Esbo