Keran uusi katu

Tänä kesänä tulevaisuuden katuympäristöä pilotoidaan Kerassa. Pilotin tavoitteena on tulevaisuuden Keran kestävän arjen ratkaisujen esitteleminen ja tutuksi tuominen. Kokemuksellinen ja tilallinen kokonaisuus kutsuu vierailijat kokemaan ja visioimaan tulevaisuuden katuja sekä niiden tuottamiseen tarvittavia ratkaisuja. Kokonaisuus on vierailtavissa kesäkauden 2022 ajan Keran halleilla. Pilotti täydentyy kesän aikana, joten vierailla kannattaa useamminkin kuin kerran!

Tulevaisuuden katuympäristön pilotti rakentuu Keran hallien sisäänkäynnin eteen. Kuva: Vessi Hämäläinen

Keran halleille(ulkoinen linkki) toteutetaan kesällä 2022 kokeilu, jossa tutkitaan tulevaisuuden kaupunkiratkaisuja ja -ympäristöä. Keran halleille sijoittuva kokonaisuus tutkii ja esittelee tulevaisuuden kaupunkitilan tai katuympäristön mahdollisuuksia, Keran kestävän arjen ratkaisuja ja muotoilutapoja sekä vuorovaikutteisuutta. Uusi katu koostuu mm. vehreistä istuskelupaikoista ja osallistavasta katutilasta: Miltä espoolainen katu voisi näyttää vuonna 2030?

Keran Uusi katu -nimeä kantava teos toteutetaan vastaamaan aidon katuympäristön olosuhteita ja mittakaavoja. Vierailijat voivat tutustua uusiin kaupunkiteknologioihin, oleskelun ja leikin mahdollisuuksiin katutilassa sekä luonnon monimuotoisuutta ja kiertotaloutta tukeviin ratkaisuihin. Kokeilun aikana haetaan ideoita ja näkemyksiä katutilan käyttöön yhdessä eri ikäisten kaupunkilaisten kanssa.  

Muodonmuutosta entisestä logistiikka-alueesta kestävän kehityksen lippulaivaksi läpikäyvä Keran alue tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön tulevaisuuden ratkaisujen testaamiseen. Katukokeilu sijaitsee väliaikaiskäytössä palvelevilla Keran halleilla, jonne sijoittuu muun muassa Suomen suurin muraalikeskittymä, lähituotantoa panimoista kaupunkiviljelyyn sekä lukuisi eri lajeja kattava urheilukeskus. 

Kokonaisuuden toteuttavat yhteistyössä Espoon kaupunki ja suunnittelijakolmikko Päivi Raivio (Parkly Oy), Kimmo Rönkä (Rönkä Consulting Oy) ja Pekka Pakkanen (Planetary Architecture Oy). 

Keran Uusi katu on omatoimisesti vierailtavissa koko kesäkauden 2022 Keran hallien ollessa avoinna (päivittäin klo 5.30-23.30).

Lue lisää Keran uuden kadun rakentamisesta sekä avajaisista!

Keran uusi katu sijaitsee Keran halleilla, Karamalmintie 2, kaakkoisen sisäänkäynnin edustalla.

Lisätietoja ja yhteydenotot

Emmi Kauhanen

Kehittämispäällikkö040 553 2892

Tessa Armour

Erityisasiantuntija040 636 8818
Keran uuden kadun toteuttaa Puhdas ja älykäs - yhteistyön Kera -hanke Uudenmaanliiton myöntämällä Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 - rakennerahasto-ohjelman EAKR-rahoituksella.
Leppävaara