Viherlaakson koulu
Viherlaakson koulu on yhtenäinen peruskoulu Espoon Viherlaaksossa.
Meidän koulu
Viherlaakson koulu on yhtenäinen peruskoulu Espoon Viherlaaksossa. Koulussa opiskelee yhteensä noin 800 oppilasta vuosiluokilla 1-9. Lisäksi koulussa 10-luokka sekä valmistavaa opetusta. Viherlaakson koulussa on kuvataidepainotteisuutta ollut vuodesta 1989 lähtien. Alakoulun puolella on myös vahva ilmaisupainoitteisuus.
Vuosiluokat 1 - 6 ja valmistava opiskelevat Kievarinraitin tiloissa ja vuosiluokat 7 - 10 osoitteessa Lukionahde 1. Viherlaakson koulu on ollut vuodesta 2014 asti Microsoft Showcase School ja tätä ennen Microsoft Partnership School vuonna 2013.
Viherlaakson koulun toiminnassa korostuu yhteisöllisyys. Koulu tarjoaa vahvan yleissivistyksen sekä valmiudet jatko-opiskeluun ja elinikäiseen oppimiseen. Myönteinen oppimisilmapiiri kannustaa omien vahvuuksien kehittämiseen, kriittiseen ajatteluun, aktiiviseen osallistumiseen ja yhteistyöhön. Koulu ohjaa ja kasvattaa kestävään elämäntapaan ja oppimisen iloon. Hyödynnämme monipuolisia oppimisympäristöjä ja verkostoja sekä korostamme kokonaisuuksien oppimista. Koulumme tukee oppilaan kasvua ja itsetunnon vahvistumista sekä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojen kehittymistä. Kannustamme oppilasta ottamaan vastuuta itsestään, omasta koulunkäynnistään, oppimisestaan, toisista ja ympäristöstä. Kouluyhteisömme arvostaa rehellisyyttä, hyvää käytöstä ja erilaisuuden hyväksymistä.
Viherlaakson koulu toimii kahdessa eri yksikössä. Yläkoulussa (Lukionahde 1, vuosiluokat 7-10) ja alakoulussa (Kievarinraitti 1-3, vuosiluokat 1-6)
9A&B -kuvataidepainotusluokkien kevätnäyttely
Tästä linkistä(ulkoinen linkki) pääset tutustumaan luokkien Kuvitetut muistot - kevätnäyttelyyn.
Työ- ja loma-ajat
Syyslukukausi alkaa torstaina 11.8.2022 klo 9.00.
Koulujen työ- ja loma-ajat löytyvät kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Kouluilla on mahdollisuus vaihtaa vapaaksi enintään yksi koulupäivä tekemällä yksi lauantaityöpäivä. Lauantaityöpäivinä noudatetaan sen päivän lukujärjestystä, joka vaihdetaan vapaaksi. Mahdollisesta lauantaityöpäivästä ilmoitetaan erikseen.
Vanhempainillat
Vanhempainillat ilmoittaa jokainen luokanopettaja/luokanvalvoja erikseen.
Ladattavat tiedostot
Opetussuunnitelma
Koulussamme opetus ja kasvatus pohjautuvat opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelmamme kertoo, miten opetus koulussamme järjestetään sekä mitä ja miten opiskellaan. Opetussuunnitelma määrittelee oppiaineiden tavoitteet ja sisällöt sekä arvioinnin perusteet.
Koulun opetussuunnitelmassa käsitellään kasvatus- ja opetustyön kannalta keskeisiä asioita. Opetussuunnitelma perustuu lainsäädäntöön, valtakunnallisiin opetussuunnitelmien perusteisiin sekä Espoon kuntakohtaiseen opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelman perusteet on koulun toimintaa ohjaava normi, jolla koulutuksen järjestäjä velvoitetaan sisällyttämään opetussuunnitelmaansa opetuksen tavoitteet ja keskeiset sisällöt. Kunta- ja koulukohtaiset opetussuunnitelmat laaditaan valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta.
Espoossa painotetaan positiivisen kasvatuksen ja opetuksen näkökulmaa. Tämä tarkoittaa sitä, että autamme oppilaita tunnistamaan ja hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Rohkaiseva ohjaus ja kannustava palaute lisäävät oppilaan luottamusta omiin mahdollisuuksiinsa. Oppimisen haasteisiin vastaamme kehittämällä oppilaan vahvuuksia edelleen.
Opetuksen järjestämisen lähtökohtana on hyvän ja turvallisen koulupäivän varmistaminen jokaiselle oppilaalle. Viherlaaksossa kasvatus- ja opetustyössä korostetaan yhteisöllisyyden ja ihmisen oman vastuunottamisen merkitystä oppimisympäristönsä viihtyisyyden ja vastaanottavuuden luomisessa. Ympäristön riskitekijöihin puututaan välittömästi ja koulun henkilöstö pyrkii toiminnallaan kasvattamaan ja ohjaamaan oppilaita ottamaan ja kantamaan vastuun omasta ja kanssatoverin hyvinvoinnista.
Viherlaakson koulussa hyvä perusopetus, sen suunnittelu ja arviointi, yhdessä oppimisympäristön kanssa luovat suotuisat puitteet kasvulle ja oppimiselle. Viherlaaksossa arvostetaan oppilaiden, opettajien ja muiden henkilökunnan jäsenten ja asiantuntijoiden sekä perheiden merkitystä toiminnassa. Tämä näkyy oppilaiden osallistamisena, pedagogisena johtamisena, jolla lisätään opettajien ja henkilökunnan sisäistä ammatillista vuoropuhelua, yhteistyönä alakoulujen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa sekä erityisesti huoltajien kanssa tehtävänä yhteistyönä ja huoltajien osallistamisen lisäämisenä lastensa koulutyössä.
Opetettavat kielet
A-kielet alakoulu: englanti, ruotsi, saksa
A-kielet yläkoulu: englanti, ruotsi, saksa, ranska
B1-kieli alakoulu & yläkoulu: ruotsi
B2-kielet yläkoulussa: espanja, saksa, ranska
Painotukset
Viherlaakson yläkoulussa on kuvataidepainoitteisuus.
Kuvataidepainotus ops(ulkoinen linkki)
Lisätietoa kuvataidepainotukseen hakemisesta löytyy kaupungin yhteisiltä sivuilta(ulkoinen linkki)
Valinnaisuus yläkoulussa
Valinnaistiedosto löytyy sivun alareunasta "Ladattavat tiedostot" osiosta.
Osoitteenmuutokset
Huom. Osoitteenmuutoksista ja muista muutoksista huoltajatiedoissa teidän tulee lähettää sähköpostiviesti oppilasrekisteri@espoo.fi -osoitteeseen. Koulu ei voi päivittää tietoja. Saamme päivitetyn tiedon kyllä sitten, kun muutokset näkyvät Väestörekisterikeskuksessa. Yhteystietojen oikeellisuus on tärkeää jo turvallisuussyistä ja koululla tulee olla voimassa olevat yhteystiedot mahdollista pikaistakin yhteydenottoa varten.
Opiskeluhuolto
Oppilas saa koulussa tukea hyvinvointiin ja oppimiseen. Tukea voi saada oppilaanohjauksen, tukiopetuksen, osa-aikaisen erityisopetuksen, oppilashuollon palvelujen, tulkitsemis- ja avustajapalvelujen sekä yleisen, tehostetun ja erityisen tuen avulla. Kaupungin sivuilta löydät lisätietoa erilaisista tukimuodoista.
Lisätietoa opiskeluhuollon palveluista löydät kaupungin yhteisiltä sivuilta. Koulumme opiskehuollon tiedot löydät yhteystiedoista.
Kiusaamisen ehkäiseminen
Koulussa tuemme hyvää yhteishenkeä esimerkiksi ryhmäyttämisellä ja harjoittelemalla tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Käytössä olevia materiaaleja ovat Arvokas, KiVa-koulu ja keväästä 2022 Verso. Koulussamme on nollatoleranssi kiusaamiseen ja koulun aikuisten velvollisuus on puuttua havaittuihin kiusaamistilanteisiin. Oppilaita rohkaistaan kertomaan, jos heitä kiusataan tai he näkevät toisia kiusattavan.
Jos epäilet, että lastasi kiusataan tai hän kiusaa muita, ota yhteys lapsesi opettajaan. Kodin tuki ja yhteistyö on erittäin tärkeää, jotta kiusaamistilanteet saadaan selvitettyä. Tarvittaessa tukena ovat myös opiskeluhuolto ja muut viranomaiset.
Ladattavat tiedostot
Iltapäivätoiminta
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on ohjattua ryhmämuotoista toimintaa, jossa 15 lapsen ryhmää ohjaa yksi aikuinen. Lue lisää iltapäivätoimintaan hakemisesta kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Koulun kerhotoiminta
Koulupäivän jälkeen koululla järjestetään kerhotoimintaa. Koulun omat kerhot ovat oppilaille maksuttomia ja vapaaehtoisia. Koulu tiedottaa kerhoista erikseen. Oppilailla on koulupäivän, perusopetuksen iltapäivätoiminnan ja koulun kerhojen ajan voimassa sama vakuutus. Koulun rehtori vastaa koulun kerhotoiminnasta.
Muu kerho- ja harrastustoiminta koulun tiloissa
Erilaisilla yhteistyötahoilla on mahdollisuus järjestää kerhoja ja muuta harrastustoimintaa koulun tiloissa. Toiminta on järjestäjästä riippuen maksutonta tai maksullista. Vastuu koulun tiloissa tapahtuvasta muusta harrastustoiminnasta on toiminnan järjestäjällä.
Yhdessä huoltajien kanssa tuemme oppilaiden kasvua, oppimista ja hyvinvointia. Kodin ja koulun yhteistyö on arvostavaa, monipuolista ja aktiivista kasvatuskumppanuutta, joka perustuu keskinäiseen luottamukseen.
Wilma
Verkkopalvelu Wilma(ulkoinen linkki) on keskeinen kodin ja koulun viestinnän väline. Saat Wilmassa viestejä ja tiedotteita lapsesi koulusta. Voit lähettää viestejä, seurata lapsesi oppimista tai selvittää poissaoloja Wilmassa.
Vanhempainyhdistykset ja luokkatoimikunnat
Vanhempainyhdistysten ja luokkatoimikuntien toiminta edistää huoltajien yhteistyötä ja antaa tilaisuuksia toinen toisiinsa tutustumiseen. Yhteistyön tuloksina on monissa kouluissa järjestetty erilaisia teemapäiviä, tapahtumia, esityksiä ja talkoita. Huoltajia kannustetaan osallistumaan ja kehittämään koulun toimintakulttuuria.
Espoossa toimii myös kaupunkitason vanhempainyhdistys: KoKoEspoo ry(ulkoinen linkki) on kodin ja koulun yhteistyöfoorumi. Yhdistys toimii vanhempainyhdistysten ja vanhempien vaikuttamis- ja tietokanavana.
Alakoulun puolella vanhempainyhdistyksenä toimii Koti ja koulu -yhdistys ry ja yläkoulun sekä lukion puolella Viherlaakson yhteiskoulun kannatusyhdistys. Vanhempainyhdistykset kannustavat kaikkia innokkaita osallistumaan ja tutustumaan toimintaan.
Johtokunta
Espoon kouluissa on joko koulukohtaiset tai useamman koulun yhteiset johtokunnat. Johtokunnan tehtävissä korostuvat koulun tukeminen sekä hyvän yhteistyön ja turvallisen opiskeluympäristön ylläpitäminen. Johtokunta hyväksyy mm. koulun opetussuunnitelman ja lukuvuosisuunnitelman. Johtokunnassa on mukana oppilaiden vanhempia ja koulun henkilökunnan edustajia. Yläkouluissa ja yhtenäisissä peruskouluissa johtokuntatyöhön osallistuu myös oppilaiden edustajia. Johtokunta valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan. Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta kuvataan tarkemmin Espoon kaupungin hallintosäännössä.
Viherlaakson yhtenäiskoulun johtokunnan jäsenet 2021 - 2023
Varsinaiset jäsenet:
Pia-Riitta Härkönen, puheenjohtaja
Juha-Matti Mattila, varapuheenjohtaja
Sanna Lintula
Suvi Turunen
Antti Karvonen
Opettajajäsenet:
Jari Lappalainen
Satu Lind
Esittelijä ja sihteeri:
Mikko Leppänen, rehtori
Johtokunnan pöytäkirjat (uusin erillisenä liitteenä)
Pöytäkirja 3.2.2021(ulkoinen linkki) (pdf, 157 Kt)
Lausunto Espoon kieliohjelman muutosehdotukseen(ulkoinen linkki) (pdf, 80 Kt)
Hallintosääntö ja johtokuntatyön opas
Ladattavat tiedostot
- Lataa tiedosto: Viherlaakson koulun johtokunnan pöytäkirja 17.11.2021.Viherlaakson koulun johtokunnan pöytäkirja 17.11.2021
- Lataa tiedosto: Viherlaakson koulun johtokunnan pöytäkirja 18.2.2022.Viherlaakson koulun johtokunnan pöytäkirja 18.2.2022
- Lataa tiedosto: Viherlaakson koulun johtokunnan pöytäkirja 26.5.2021.Viherlaakson koulun johtokunnan pöytäkirja 26.5.2021
Postiosoite (vuosiluokat 1 - 6)
PL 71305
02070 ESPOON KAUPUNKI
Käyntiosoite
Kievarinraitti 1 - 3
02710 ESPOO
Postiosoite (vuosiluokat 7 - 10)
PL 3124
02070 ESPOON KAUPUNKI
Käyntiosoite
Lukionahde 1
02710 ESPOO
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@espoo.fi (rehtorit, johtavat opettajat, koulusihteeri, koulupsykologi, kuraattori) tai etunimi.sukunimi@opetus.espoo.fi (opettajat).
Rehtori
Mikko Leppänen
050 572 3978
Virka-apulaisrehtori
Annukka Lauho
046 8773906
Johtava opettaja
Paula Puranen (vuosiluokat 1-6)
046 877 1223
vs. johtava opettaja
Petri Kangas (vuosiluokat 7 - 10)
043 825 6832
Koulusihteeri
Jaana Moisio (vuosiluokat 1 - 6)
043 827 3272
Mervi Ylisirniö (vuosiluokat 7 - 10)
09 816 36061 tai 043 826 7002
Opettajat
Opettajainhuone, vuosiluokat 1 - 6
09 816 32653
Opettajainhuone, vuosiluokat 7 - 10
09 816 36068 tai 043 251 00
Erityisopettaja Hanna Asikainen-Yrjölä. Vastuuna: 7EFGH + 8-9G + 9.luokat +10 T
043 8250 624
Erityisopettaja Tarja Tikanoja. Vastuuna: 7ABCD + 8. luokat + 10T
043 8250 622
Erityisopetuksen pienryhmät
Erityisluokanopettaja Päivi Uhre (3. ja 4. luokka), 040 551 7706
Erityisluokanopettaja Camilla Gustaws (3. luokka), 040 551 0637
Erityisluokanopettaja Terhi Luukkonen (4. luokka), 040 550 9576
Erityisluokanopettaja Juha-Matti Lundell (5. ja 6. luokka), 040 551 3644
Erityisluokanopettaja Marja Feirikki-Puputti (7.luokka), 043 826 7003
Erityisluokanopettaja Riina Ruohonen (8. ja 9. lk), 040 5505 262
Erityisluokanopettaja Olli Sippola (8. ja 9. lk), 040 5515 688
Oppilaanohjaajat
Eveliina Lappalainen, 7ACEG, 8ACE, 9ACEH
040 6394515
Anne Liljeblad, 7BDF, 8BDF, 9BDF, 8-9G
046 8771243
Opettajat erillisessä liitetiedostossa
Terveydenhoitaja
Juulia Hellstèn (vuosiluokat 1 - 10)
Tavattavissa alakoululla keskiviikkoisin, torstaisin ja parittomina perjantaina. Avovastaanotto kello 11.30-12.30. Yläkoululla maanantaisin, tiistaisin ja parillisina perjantaina. Avovastaanotto kello 11-12.
040 636 8457
Koulukuraattori
Arja Heinonen
Tavattavissa yläkoululla maanantaisin ja keskiviikkoisin. Alakoululla tiistaisin.
050 354 2959
Alakoulun vahtimestari
Kenneth Peltonen ti, pe
Yläkoulun vahtimestari
Niko Ronimus
050 583 9956
Vuosiluokkien 1-6 keittiö
Ulla Tepponen
046 877 2058
koulukeittio.viherlaaksonalak@espoocatering.fi
Vuosiluokkien 7-10 keittiö
040 640 2213
koulukeittio.viherlaakso@espoocatering.fi
Viherlaakson koulun ja lukion keittiön henkilökunta
Ruokapalveluesimies
Eliisa Matinmikko
040 595 0597
Kokki
Karim Adawi
Dieettikokki
Eeva Arpiainen
Ruokapalvelutyöntekijät
Tuula Schlörke
Alla Fedorova
Navoda Walgama
Aluepäällikkö
Jaana Kainulainen
0468773740