Pohjois-Tapiolan koulu
Pohjois-Tapiolan koulu on yläkoulu Pohjois-Tapiolassa. Yleisopetuksen lisäksi koulussa voi opiskella ilmaisutaitopainotteisessa opetuksessa. Pohjois-Tapiolan koulu toimii väistötiloissa Otaniemessä, osoitteessa Maarintie 6 (3. kerros) heinäkuuhun 2022 asti.
Meidän koulu
Pohjois-Tapiolan koulu on yleissivistävä peruskoulu, jossa on yli 330 oppilasta luokka-asteilla 7-9. Koulussa on 5-jaksojärjestelmä ja 75 minuutin pituiset oppitunnit. Koulussa opiskellaan englantia, ruotsia, saksaa ja ranskaa. Yleisopetuksen lisäksi Pohjois-Tapiolan koulussa voi opiskella ilmaisutaitopainotteisessa opetuksessa. Pohjois-Tapiolan koulu toimii väistötiloissa Otaniemessä, osoitteessa Maarintie 6 (3. kerros).
Pohjois-Tapiolan koulu ja Sepon koulu yhdistyvät yhtenäiseksi peruskouluksi. Uuden koulurakennuksen on määrä valmistua syksyksi 2022, jolloin uusi yhtenäinen peruskoulu aloittaa toimintansa.
Koulumme arkea voit seurata Instagramissa @pohjoistapiolankoulu
Tulevien 7. luokkien infotilaisuus Teamsissa ma 23.5.2022 klo 17 - 18.
Linkki tapahtumaan:
Liity tietokoneella tai mobiilisovelluksella
Pohjois-Tapiolan koulu toimii 1.1.2020 alkaen seuraavissa toimipaikoissa:
Päärakennus: Maarintie 6, 3.krs
Opetusta järjestetään myös seuraavissa tiloissa: Otaniemen lukio (Tietotie 6), Kivimiehen koulu (Lämpömiehenkuja 2) ja Mankkaan koulu (Mankkaansuo 8).
Lukuvuosi 2021-2022
Syyslukukausi 2021–2022 alkaa keskiviikkona 11.8.2021 ja päättyy keskiviikkona 22.12.2021.
Syysloma maanantai 18.10.2021 – perjantai 22.10.2021
Joululoma torstai 23.12.2021 – sunnuntai 9.1.2022
Kevätlukukausi alkaa maanantaina 10.1.2022 ja päättyy lauantaina 4.6.2022.
Talviloma maanantai 21.2.2022–perjantai 25.2.2022
Wilman uusi kirjautumisosoite
HUOM! Wilman uusi kirjautumisosoite on https://espoo.inschool.fi
Koulujen työ- ja loma-ajat löytyvät kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Opetussuunnitelma
Koulussamme opetus ja kasvatus pohjautuvat opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelmamme kertoo, miten opetus koulussamme järjestetään sekä mitä ja miten opiskellaan. Opetussuunnitelma määrittelee oppiaineiden tavoitteet ja sisällöt sekä arvioinnin perusteet. Kunta- ja koulukohtaiset opetussuunnitelmat laaditaan valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta.
Pohjois-Tapiolan koulun opetus- ja kasvatustyössä sovelletaan Espoon kaupunginhallituksen määrittelemällä tavalla kaupungin hyväksyttyjä arvoja. Näistä koulumme toimintaa ohjaavista arvoista haluamme Pohjois-Tapiolan koulussa korostaa erityisesti suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa, luovuutta ja innovatiivisuutta sekä kestävää kehitystä.
Kaikessa opetuksessa ja koulun muussa toiminnassa pyrimme edistämään luovuuden kehittämistä ja oppimisen iloa.
Opetettavat kielet
A-kielet: englanti, ruotsi, saksa
B1-kieli: ruotsi
B2-kielet: ranska, saksa
Ilmaisutaitopainotus
Pohjois-Tapiolan koulussa on opiskeltu ilmaisutaitoa vuodesta 1962 tasavertaisena muiden oppiaineiden rinnalla. Kaikessa opetuksessa ja koulun muussa toiminnassa pyritään edistämään luovuuden kehittämistä ja oppimisen iloa. Pohjois-Tapiolan koulussa on ilmaisutaitopainotteiset luokat.
Koulussamme on erilliset ilmaisutaitoluokat, yksi kullakin vuosiluokkatasolla, jonne kaikki espoolaiset kuudesluokkalaiset voivat hakea. Luokan opintoihin sisältyy monipuolista ilmaisutaidon opiskelua koko yläkoulun ajan. Ilmaisutaitopainotuksen tunnit järjestetään valinnaisainetuntien puitteissa.
Oppilaat valitaan ilmaisutaidepainotettuun opetukseen erillisen hakemuksen (0-4 pistettä) ja oppilaan nykyisen äidinkielen opettajan lausunnon (0-4 pistettä) perusteella. Oppilaat valitaan kokonaispistemäärän (0-8 pistettä) mukaisessa järjestyksessä.
Lisätietoa painotetusta opetuksesta löytyy kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Poissaolot
Poissaoloa varten täytyy pyytää lupa. Jos poissaolo on 1-5 päivää, pyydä lupa opettajalta. Jos poissaolo on yli 5 päivää, pyydä lupa rehtorilta. Lupa anotaan Wilman kautta. Jos oppilas sairastuu, ilmoita poissaolosta mahdollisimman pian opettajalle.
Järjestyssäännöt
Koulun järjestyssäännöt ohjaavat jokaista hyviin käytöstapoihin ja toisten huomioimiseen. Koulun järjestyssäännöt löytyvät Lukuvuosioppaasta.
Ladattavat tiedostot
Ladattavat tiedostot
Opiskeluhuolto
Oppilas saa koulussa tukea hyvinvointiin ja oppimiseen. Tukea voi saada oppilaanohjauksen, tukiopetuksen, osa-aikaisen erityisopetuksen, oppilashuollon palvelujen, tulkitsemis- ja avustajapalvelujen sekä yleisen, tehostetun ja erityisen tuen avulla. Kaupungin sivuilta löydät lisätietoa erilaisista tukimuodoista.
Lisätietoa opiskeluhuollon palveluista löydät kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Opiskeluhuoltoa koskevissa asioissa voit olla yhteydessä luokanvalvojaan, koulun terveydenhoitajaan, koulun psykologiin tai koulun kuraattoriin.
Kiusaamisen ehkäiseminen
Koulussa tuemme hyvää yhteishenkeä esimerkiksi ryhmäyttämisellä. Koulussamme on nollatoleranssi kiusaamiseen ja koulun aikuisten velvollisuus on puuttua havaittuihin kiusaamistilanteisiin. Oppilaita rohkaistaan kertomaan, jos heitä kiusataan tai he näkevät toisia kiusattavan. Jos epäilet, että lastasi kiusataan tai hän kiusaa muita, ota yhteys lapsesi opettajaan. Kodin tuki ja yhteistyö on erittäin tärkeää, jotta kiusaamistilanteet saadaan selvitettyä. Tarvittaessa tukena ovat myös opiskeluhuolto ja muut viranomaiset.
Kerhotoiminta
Koulupäivän jälkeen koululla voidaan järjestää kerhotoimintaa. Koulun omat kerhot ovat oppilaille maksuttomia ja vapaaehtoisia. Koulun kerhotoiminnasta ilmoitetaan erikseen Wilmassa. Oppilailla on koulupäivän ja koulun kerhojen ajan voimassa sama vakuutus. Koulun rehtori vastaa kerhotoiminnasta.
Yhdessä huoltajien kanssa tuemme oppilaiden kasvua, oppimista ja hyvinvointia. Kodin ja koulun yhteistyö on arvostavaa, monipuolista ja aktiivista kasvatuskumppanuutta, joka perustuu keskinäiseen luottamukseen.
Wilma
Verkkopalvelu Wilma on keskeinen kodin ja koulun viestinnän väline. Saat Wilmassa viestejä ja tiedotteita lapsesi koulusta. Voit lähettää viestejä, seurata lapsesi oppimista tai selvittää poissaoloja Wilmassa.
Vanhempainyhdistykset ja luokkatoimikunnat
Vanhempainyhdistysten ja luokkatoimikuntien toiminta edistää huoltajien yhteistyötä ja antaa tilaisuuksia toinen toisiinsa tutustumiseen. Yhteistyön tuloksina on monissa kouluissa järjestetty erilaisia teemapäiviä, tapahtumia, esityksiä ja talkoita. Huoltajia kannustetaan osallistumaan ja kehittämään koulun toimintakulttuuria.
Espoossa toimii myös kaupunkitason vanhempainyhdistys: KoKoEspoo ry on kodin ja koulun yhteistyöfoorumi. Yhdistys toimii vanhempainyhdistysten ja vanhempien vaikuttamis- ja tietokanavana.
Tule tukemaan nuorten hyvinvointia Pohjois-Tapiolan Koti ja koulu -yhdistyksen kautta
Pohjois-Tapiolan koti ja koulu -yhdistys koostuu koulun oppilaiden huoltajista ja opettajista. Sen tarkoituksena on ylläpitää kodin ja koulun välistä yhteydenpitoa ja yhteistyötä. Tarpeen mukaan yhdistys ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin ja tukee koulua niissä.
Yhdistys toimii oppilaiden ja kodin toiveiden kuuntelijana ja mahdollisena toteuttajana tai rahallisena sponsoroijana. Viime vuosina koulua on avustettu mm. kaluste- ja tarvikehankinnoissa, retkien ja piknik-tapahtumien järjestämisessä sekä erilaisten nuoria kiinnostavien esiintyjien hankkimisessa koululle. Lisäksi yhdistys kustantaa oppilaiden stipendit ja keväällä ruusut peruskoulunsa päättäville.
Yhdistyksen toimintaa rahoitetaan erilaisin tempauksin ja keräämällä kannatusmaksuja. Vuosina 2020 - 2021 toiminta on jäänyt koronan takia vähäiseksi, ja kannatusmaksut ovat entistäkin tervetulleempia. Voit kantaa oman kortesi kekoon maksamalla 15 euron kannatusmaksun (tai muun haluamasi summan) tilille FI15 1112 3000 261468, viite 107. Lahjoituksestasi on hyötyä ja iloa koko koululle, myös oman perheesi nuorelle!
Yhdistys kokoontuu muutaman kerran lukukaudessa käymään läpi koulun kuulumisia ja suunnittelemaan toimintaa. Kokouskutsut välitetään Wilman kautta, ja toimintaan voi tulla mukaan milloin vain. Olet lämpimästi tervetullut seuraavaan kokoukseen. Kokoukseen voi osallistua myös etänä Teamsin välityksellä.
Terveisin
Koti ja koulu -yhdistys (pohjiksenvanhemmat@gmail.com)
Johtokunta
Espoon kouluissa on joko koulukohtaiset tai useamman koulun yhteiset johtokunnat. Johtokunnan tehtävissä korostuvat koulun tukeminen sekä hyvän yhteistyön ja turvallisen opiskeluympäristön ylläpitäminen. Johtokunta hyväksyy mm. koulun opetussuunnitelman ja lukuvuosisuunnitelman. Johtokunnassa on mukana oppilaiden vanhempia ja koulun henkilökunnan edustajia. Yläkouluissa ja yhtenäisissä peruskouluissa johtokuntatyöhön osallistuu myös oppilaiden edustajia. Johtokunta valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan. Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta kuvataan tarkemmin Espoon kaupungin hallintosäännössä.
Pohjois-Tapiolan koulun johtokunta 2019-2021
Varsinaiset jäsenet / Varajäsenet
Harri Hellsten, pj. / Tuuli Viitanen
Liisa Tikka, varapj. / Simo-Pekka Parviainen
Tuomas Lähdeoja / Kaarina Kaste
Reetta Kalajo / Mikko Merilampi
Raoul Aspegren (opettaja- ja henkilökunnan edustaja) / Heidi Ruotsala
Nina Savisalo (opettaja- ja henkilökunnan edustaja) / Simo Lehtonen
Remi Känsälä (koulun oppilasjäsen) / Pihla Siekkinen
Lukrecija Domaseviciute (koulun oppilasjäsen) / Laura Sitch
Johanna Kontro (esittelijä/sihteeri)
Saija Holopainen (esittelijä/sihteeri)
Johtokunnan pöytäkirjat
Ladattavat tiedostot
- Lataa tiedosto: Pohjois-Tapiolan koulu yhdessä vahvaksi yhteisöksi.pdf.Pohjois-Tapiolan koulu yhdessä vahvaksi yhteisöksi.pdf
- Lataa tiedosto: Pohjois-Tapiolan koulu lukuvuosisuunnitelma ja -arviointi 2021-22.pdf.Pohjois-Tapiolan koulu lukuvuosisuunnitelma ja -arviointi 2021-22.pdf
- Lataa tiedosto: Pohjois-Tapiolan koulun johtokunnan kokous 1.6.2021 pöytäkirja.pdf.Pohjois-Tapiolan koulun johtokunnan kokous 1.6.2021 pöytäkirja.pdf
- Lataa tiedosto: Opiskeluhuoltosuunnitelma_Pohjois-Tapiolan koulu 2021.pdf.Opiskeluhuoltosuunnitelma_Pohjois-Tapiolan koulu 2021.pdf
- Lataa tiedosto: Pohjois-Tapiolan ohjaussuunnitelma 2021-2022.pdf.Pohjois-Tapiolan ohjaussuunnitelma 2021-2022.pdf
- Lataa tiedosto: Pohjois-Tapiolan Lukuvuosisuunnitelma 2021-22 valmis.pdf.Pohjois-Tapiolan Lukuvuosisuunnitelma 2021-22 valmis.pdf
- Lataa tiedosto: Pohjois-Tapiola Syksy 2021 Liite lukuvuosisuunnitelmaan Valmistauminen koulukohtaisiin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin.pdf.Pohjois-Tapiola Syksy 2021 Liite lukuvuosisuunnitelmaan Valmistauminen koulukohtaisiin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin.pdf
- Lataa tiedosto: Pohjois-Tapiolan koulun ja Sepon koulun johtokunnan kokouspöytäkirja 12.10.2021.pdf.Pohjois-Tapiolan koulun ja Sepon koulun johtokunnan kokouspöytäkirja 12.10.2021.pdf
- Lataa tiedosto: Pohjois-Tapiolan koulun johtokunnan toimintakertomus 2021 Liite 1.pdf.Pohjois-Tapiolan koulun johtokunnan toimintakertomus 2021 Liite 1.pdf
- Lataa tiedosto: Sepon ja Pohjois-Tapiolan koulujen johtokunnan kokous pöytäkirja 2.3.2022.pdf.Sepon ja Pohjois-Tapiolan koulujen johtokunnan kokous pöytäkirja 2.3.2022.pdf
- Lataa tiedosto: Sepon ja Pohjois-Tapiolan koulujen toimintakertomus 2021 Liite 3.pdf.Sepon ja Pohjois-Tapiolan koulujen toimintakertomus 2021 Liite 3.pdf
- Lataa tiedosto: Sepon koulun johtokunnan Toimintakertomus 2021 Liite 2.pdf.Sepon koulun johtokunnan Toimintakertomus 2021 Liite 2.pdf
Osoite (01.08.2022 alkaen)
Sepontie 4
02130 Espoo
Väistötilan osoite
Maarintie 6
02150 Espoo
Postiosoite
PL3223
02070 Espoon kaupunki
Yhteystiedot
Hallinnon sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@espoo.fi.
Opettajien sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@opetus.espoo.fi.
Rehtorin, koulusihteerin ja oppilashuollon sähköpostit ovat mallia etunimi.sukunimi@espoo.fi.
Eri muotoa olevat osoitteet henkilön nimen perässä.
Vs. rehtori
Johanna Kontro, 050 552 1571
Apulaisrehtori
Hanna Rundgren, 040 639 4724
Opinto-ohjaajat
Merja Jokela, 043 827 2881
Marjo Salmela-Ojama, 040 636 9202 (paikalla ma ja ti)
Erityisopettaja
Pia Kaspi, 040 639 4725
Koulusihteeri
Terveydenhoitaja (paikalla ma-ke, avoaika klo 10.30 - 11.30)
Tiina Moilanen, 046 877 2521
Koulukuraattori (paikalla ti ja ke)
Sanna Porkka, 046 877 3217
Koulupsykologi (paikalla ti ja ke)
Emma Korhonen, 040 550 6745
Opettajat (lyhenne), opetettavat aineet / luokanvalvoja
Aspegren Raoul (ASP), HI, YH / 8B
Aunio Heli (AUN), KO
Haapalainen Janita (HAJ), KS
Haapsalo Auli (HAA), ELA, EN, UE / 8C
Hannukainen Kati (HAN), ELO / 7-9G
Jakobsson Hanni (JAK), RU, RA
Jokela Merja (JOK), OPO
Jokivuori Päivi (JOP), MA, KE / 7B
Jämsén Tiina (JÄM), KO, RU / 7C
Kapanen Marja (KAP), UE, HI, YH
Kaspi Pia (KAS), ELA
Kirjavainen Päivi (KIR), EN, RU / 7E
Koistinen Visa (KOI), TN
Kurikkala Sanna (KUR), BI, GE
Kääriäinen Sirpa (KÄÄ), AI / 9B
Laakso Kati (LAA), MU
Laiho Sanni (LAI), AI, ET / 8E
Lehtinummi Ulla (LEH), LI / 9A
Marin Susanna (MAR), AI, IT / 7A
Marjamaa Mikko (MAM), LI, TE
Metsä Sanna (MET), MA, KE, TVT-vastaava / 9D
Miettinen Maarit (MIE), BI, GE, TE
Mikkonen Toni (MIK), MA, FY, KE
Myrskog Meri (MYR), MU
Nykänen Anna-Mari (NYK), resurssiopettaja
Oikkonen Annu (OIK), MA, FY
Rao Kati (RAO), EN, SA / 9C
Rundgren Hanna (RUN), EN, UE, apulaisrehtori / 9F
Salmela-Ojama Marjo (SAM), OPO
Salo-Toivonen Tiina (SAL), AI, SU2, IT / 8A
Schuvaloff Irina (SCH), KU / 8D
Sibakov Kaisa (SIB), KO, TE / 7D
Snellman Riitta (SNE), MA, KE
Tuomaala Katri (TUO), MA, FY
Vuorinen Jenni (VUO), RU, resurssiopettaja / 9E (etunimi.h.sukunimi@opetus.espoo.fi)