Lähderannan koulu
Lähderannan koulu antaa yleisopetusta vuosiluokilla 1- 6. Koulussa on 278 oppilasta. Lähderannan koulu on valmistunut vuonna 1987.
Meidän koulu
Lähderannan koulussa on 276 oppilasta.
Lähderannan koulu sijaitsee Laaksolahden urheilupuiston läheisyydessä.
Osoite:
Lähdesuoni 4,
02720 Espoo
Koulumme on Liikkuva koulu. Koulussa annetaan laadukasta perusopetusta.
Oppilaiden osallisuus ja toimimalla oppiminen ovat keskeisiä periaatteita.
- Oppilas on kaiken toiminnan keskiössä.
- Jokaisen omat vahvuudet ovat uuden oppimisen perustana. Pyrimme vaalimaan oppimisen iloa!
- Käytämme monipuolisia, toiminnallisia menetelmiä opetuksessa ja oppimisessa. Kiinnitämme huomiota oppimisympäristöihin.
- Tulevaisuuden taidot, sosiaaliset taidot, oppimaan oppimisen taidot sekä tiedonhankinnan ja -hallinnan taidot ovat keskeisiä.
- Teemme aktiivista yhteistyötä oppilaiden, henkilökunnan, huoltajien ja muiden toimijoiden kesken.
Opetettavat kielet:
A1-kieli englantia 1. luokalta alkaen
A2 -kieli saksa; Oppilailla on mahdollisuus valita 4. luokalta lähtien.
B1-kieli ruotsi 6. luokalla
Koulujen työ- ja loma-ajat löytyvät kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Ladattavat tiedostot
Opetussuunnitelma
Koulussamme opetus ja kasvatus pohjautuvat opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelmamme kertoo, miten opetus koulussamme järjestetään sekä mitä ja miten opiskellaan. Opetussuunnitelma määrittelee oppiaineiden tavoitteet ja sisällöt sekä arvioinnin perusteet. Kunta- ja koulukohtaiset opetussuunnitelmat laaditaan valtakunnallisten opetussuunnitelman perusteiden pohjalta.
Ladattavat tiedostot
Opiskeluhuolto
Oppilas saa koulussa tukea hyvinvointiin ja oppimiseen. Tukea voi saada oppilaanohjauksen, tukiopetuksen, osa-aikaisen erityisopetuksen, oppilashuollon palvelujen, tulkitsemis- ja avustajapalvelujen sekä yleisen, tehostetun ja erityisen tuen avulla. Kaupungin sivuilta löydät lisätietoa erilaisista tukimuodoista.
Lisätietoa opiskeluhuollon palveluista löydät kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Yhteisöllinen ja yksilökohtainen opiskeluhuolto(ulkoinen linkki)
Kiusaamisen ehkäiseminen
Koulussa tuemme hyvää yhteishenkeä esimerkiksi ryhmäyttämisellä ja harjoittelemalla tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Käytössä olevia materiaaleja ovat Arvokas ja KiVa-koulu(ulkoinen linkki). Koulussamme on nollatoleranssi kiusaamiseen ja koulun aikuisten velvollisuus on puuttua havaittuihin kiusaamistilanteisiin. Oppilaita rohkaistaan kertomaan, jos heitä kiusataan tai he näkevät toisia kiusattavan.
Kiusaaminen voidaan ymmärtää ja määritellä monella tavalla. Koulukiusaamisella tarkoitetaan yleisesti sitä, että oppilas joutuu yhden tai useamman muun oppilaan toistuvan loukkaamisen ja/tai syrjimisen kohteeksi pystymättä puolustautumaan tai vaikuttamaan saamaansa kohteluun. Kiusaaminen voi olla esimerkiksi tönimistä, lyömistä, haukkumista, yksin jättämistä tai ilkeitä puheita selän takana. Kiusaamistilanne ei ole koskaan tasa-arvoisten ja yhtä voimakkaiden nahistelua tai riitelyä, vaan kiusattu on alakynnessä suhteessa kiusaajaan.
Jos epäilet, että lastasi kiusataan tai hän kiusaa muita, ota yhteys lapsesi opettajaan. Kodin tuki ja yhteistyö on erittäin tärkeää, jotta kiusaamistilanteet saadaan selvitettyä. Tarvittaessa tukena ovat myös opiskeluhuolto ja muut viranomaiset.
KiVa Koulu - Vanhempien opas(ulkoinen linkki)
Käytämme koulussamme kiusaamisen ennaltaehkäisyyn ja kiusaamiseen puuttumiseen kehiteltyä toimintamallia, eli niin sanottuja puuttumisen portaita. Puuttumisen portaat havainnollistavat sitä, kuinka koulussamme kiusaamista ennaltaehkäistään ja kuinka mahdollisiin kiusaamistapauksiin puututaan.
Yhdessä kiusaamista vastaan | Espoon kaupunki
Koulukohtainen suunnitelma kiusaamisen ehkäisyyn ja tukemiseen kiusaamistilanteissa.

Iltapäivätoiminta
Perusopetuksen iltapäivätoiminta on ohjattua ryhmämuotoista toimintaa, jossa 15 lapsen ryhmää ohjaa yksi aikuinen. Lue lisää iltapäivätoimintaan hakemisesta kaupungin yhteisiltä sivuilta.
Yhdessä huoltajien kanssa tuemme oppilaiden kasvua, oppimista ja hyvinvointia. Kodin ja koulun yhteistyö on arvostavaa, monipuolista ja aktiivista kasvatuskumppanuutta, joka perustuu keskinäiseen luottamukseen.
Wilma
Verkkopalvelu Wilma(ulkoinen linkki) on keskeinen kodin ja koulun viestinnän väline. Saat Wilmassa viestejä ja tiedotteita lapsesi koulusta. Voit lähettää viestejä, seurata lapsesi oppimista tai selvittää poissaoloja Wilmassa.
Vanhempainyhdistykset ja luokkatoimikunnat
Vanhempainyhdistysten ja luokkatoimikuntien toiminta edistää huoltajien yhteistyötä ja antaa tilaisuuksia toinen toisiinsa tutustumiseen. Yhteistyön tuloksina on monissa kouluissa järjestetty erilaisia teemapäiviä, tapahtumia, esityksiä ja talkoita. Huoltajia kannustetaan osallistumaan ja kehittämään koulun toimintakulttuuria.
Espoossa toimii myös kaupunkitason vanhempainyhdistys: KoKoEspoo ry(ulkoinen linkki) on kodin ja koulun yhteistyöfoorumi. Yhdistys toimii vanhempainyhdistysten ja vanhempien vaikuttamis- ja tietokanavana.
Johtokunta
Espoon kouluissa on joko koulukohtaiset tai useamman koulun yhteiset johtokunnat. Johtokunnan tehtävissä korostuvat koulun tukeminen sekä hyvän yhteistyön ja turvallisen opiskeluympäristön ylläpitäminen. Johtokunta hyväksyy mm. koulun opetussuunnitelman ja lukuvuosisuunnitelman. Johtokunnassa on mukana oppilaiden vanhempia ja koulun henkilökunnan edustajia. Yläkouluissa ja yhtenäisissä peruskouluissa johtokuntatyöhön osallistuu myös oppilaiden edustajia. Johtokunta valitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan. Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta kuvataan tarkemmin Espoon kaupungin hallintosäännössä.
Lähderannan koulun johtokunnan jäsenet 2021-2023
Huoltajien edustajat:
Markus Derry, pj
Taru Sillanpää, varapj.
Jarno Laitinen
Henkilökunnan edustajat:
Niina Sivonen
Miina Mäki-Ullakko
Varajäsenet:
Teemu Haapala
Petra Paroglou
Nonna Riikonen
Elina Rintamäki
Jaakko Putkisaari
Johtokunnan pöytäkirjat
Ladattavat tiedostot
- Lataa tiedosto: Lähderannan koulun johtokunnan pöytäkirja 7.2.2023.pdf.Lähderannan koulun johtokunnan pöytäkirja 7.2.2023.pdf
- Lataa tiedosto: LIITE 1 Lähderannan koulun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2022_2025_SUPE (1).pdf.LIITE 1 Lähderannan koulun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma 2022_2025_SUPE (1).pdf
- Lataa tiedosto: LIITE 2 Lisäys lukuvuosisuunnitelmaan 2022-2023.pdf.LIITE 2 Lisäys lukuvuosisuunnitelmaan 2022-2023.pdf
Ladattavat tiedostot
- Lataa tiedosto: Lähderannan koulun johtokunnan pöytäkirja 16.5.2023.pdf.Lähderannan koulun johtokunnan pöytäkirja 16.5.2023.pdf
- Lataa tiedosto: Liite 1: Suunnitelma kasvatuskeskustelujen ja kurinpidollisten keinojen käyttämisestä ja niihin liittyvistä menettelytavoista_Lähderannan koulu.pdf.Liite 1: Suunnitelma kasvatuskeskustelujen ja kurinpidollisten keinojen käyttämisestä ja niihin liittyvistä menettelytavoista_Lähderannan koulu.pdf
Lähderannan koulu:
Katuosoite
Lähdesuoni 4(ulkoinen linkki)
02720 Espoo
Postiosoite
PL 72305
02070 ESPOON KAUPUNKI
Rehtori
Päivi Parkkinen
043 826 5226
paivi.parkkinen(at)espoo.fi
Apulaisrehtori
Niina Sivonen
+358 40 6369160
niina.sivonen(at)opetus.espoo.fi
Kanslia/koulusihteeri
Tarja Vensu (ke,to,pe)
040-6385219 (ke, to, pe)
tarja.vensu(at)espoo.fi
Opettajat pääkoulu
puhelin
040 191 2997
Opettajat paviljonki
puhelin
050 364 0423
Opettajien sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@opetus.espoo.fi.
LUOKKAOPETTAJAT
1N- Niina Ingman
1V- Viivi Inna
2A- Anna Saarenpää
2H- Hanna Saario
3E- Elina Rintamäki
3M- Marianne Renner
4A- Anniina Arvio
4N- Niina Sivonen
5I- Isabell Kern-Harju
5K- Karoliina Ketomäki
6L- Liisa Walle-Uppala
6T- Tiina Mononen
Englanninopettaja: Laura Erma
Tuntiopettajat: Anu Andberg, Jaakko Putkisaari
Resurssiopettaja: Anna Petäjä
Laaja-alaiset erityisopettajat
Pipsa Turunen
+358 40 5073856
Sanna Räisänen
+358 40 6344008
Terveydenhoitaja
Hannemari Haapala
+358 40 6394144
hannemari.haapala(at)luvn.fi
Kuraattori
Noora Mattila
+358 40 6368836
noora.mattila(at)luvn.fi
Psykologi -
Koulunkäynninohjaajat
Eveliina Pirjala, Irina Huhtilainen, Tiina Toimela ja Asef Erfani