Uppsökande ungdomsarbete

Det uppsökande ungdomsarbetet hjälper unga som inte studerar eller arbetar. Det uppsökande ungdomsarbetet är specialungdomsarbete. Personalens målsättning är att vara närvarande bland de unga och erbjuda möjlighet till en trygg och tillförlitlig vuxenkontakt. Det uppsökande ungdomsarbetet fungerar på de ungas villkor så att de ska få svar på sina frågor och nå de tjänster de behöver.

Vad är uppsökande ungdomsarbete?

Vi arbetar i Esbo och erbjuder dig som är 15–28 år gammal handledning och stöd när du behöver det.

Vårt mål är att möta dig individuellt och erbjuda dig hjälp av en trygg och tillförlitlig vuxen. Vi söker tillsammans med dig svar på frågor du funderar över. Vi hjälper dig också att komma till de tjänster du behöver.

Vår uppgift är i första hand att hjälpa unga under 29 år som inte studerar eller arbetar. Dessutom erbjuder vi stöd och handledning till olika tjänster. Det uppsökande ungdomsarbetet är alltid gratis och helt frivilligt för dig.

För det svenskspråkiga uppsökande ungdomsarbetet i Esbo ansvarar Sveps. Läs mer på deras hemsida.(extern länk)

Mer information om det uppsökande ungdomsarbetet får du i videon nedan.

 

Media har ingen översättning tillgänglig på ditt språk.

Författare: Ohjaamotalo

Mobilt uppsökande ungdomsarbete

Vi mobila uppsökande ungdomsarbetare rör oss på kvällar och veckoslut. Du kan stöta på oss i köpcentrum, på skolornas planer, på skejtningsställen, på järnvägsstationer eller i metron. Du kan komma och tala med oss om vad som helst. Vårt mål är att möta just dig och hjälpa och handleda dig enligt dina behov.

Du känner igen oss på våra kläder som är märkta med NTR (ungdomsarbete på spåret). Du kan följa var vi rör oss på sociala medier:

Mobilt uppsökande ungdomsarbeter

Kontakta oss!

I Esbo utför SVEPS ungdomsverkstad uppsökande ungdomsarbete på svenska. Om du från första början vill ha betjäning på svenska, kan du kontakta SVEPS uppsökande ungdomsarbetare direkt(extern länk). Sveps har öppet varje vardag kl. 9–16 och du kan också kontakta oss på numret: 050 322 1451.