Handbok för invånarpaneler inom hållbar utveckling har publicerats

31.5.2023 11.51Uppdaterad: 20.6.2023 10.35

Handboken om bästa praxis för att ordna invånarpaneler i verkstadsform publicerades efter avslutningstillställningen för projektet Framtidssmedjan för hållbar utveckling (TUPA).

Till tillställningen 16.5.2023 bjöd man i huvudsak in experter från andra städer och kommuner för att lyssna på och diskutera genomförandet av invånardelaktighet med hjälp av invånarpaneler och verkstadsarbete. Presentationen av det man lärt sig och fått uppleva under projektet väckte stort intresse och många frågor bland publiken, vilket för sin del visar hur aktuellt arbetet är.

Handboken erbjuder ett kort och koncist paket med tips om hur man kan ordna en invånarpanel, med hänvisning till det projekt som nyligen genomförts. Boken går att hitta under titeln ”Asukkaat mukaan kestävän kehityksen työhön - Esimerkkinä Espoon kaupungin Kestävän kehityksen tulevaisuustyöpaja (TUPA) -hanke.” Invånardelaktighetsarbetetet inom projektet kopplades till stadens arbete för hållbar utveckling, men arbetssätten och det man lärt sig kan tillämpas även på andra behov av invånardelaktighet.

Handboken har publicerats på finska och engelska, och kan laddas ner fritt via länken nedan.

Nedladdningsbara bilagor

  • Hållbar utveckling