Käsikirja kestävän kehityksen asukaspaneelista julkaistu

25.5.2023 8.42

Käsikirja parhaista opeista asukaspaneelin järjestämiseen työpajamuodossa julkaistiin TUPA-hankkeen lopetustilaisuuden jälkeen.

Hankkeen lopetustilaisuuteen 16.5.2023 kutsuttiin pääosin muiden kaupunkien ja kuntien asiantuntijoita sekä kuntatoimijoita kuulemaan ja keskustelemaan asukasosallisuuden toteuttamisesta asukaspaneelin ja työpajatyöskentelyn avulla. Esitys TUPA-hankkeen aikana kerätyistä opeista ja kokemuksista herätti yleisössä paljon kiinnostusta ja kysymyksiä, mikä osaltaan kertoo työn ajankohtaisuudesta.

Julkaistu käsikirja, ”Asukkaat mukaan kestävän kehityksen työhön - Esimerkkinä Espoon kaupungin Kestävän kehityksen tulevaisuuspaja (TUPA) -hanke”, tarjoaa kootusti ja tiiviissä muodossa vinkkejä toteutuneen esimerkin kautta asukaspaneelin järjestämiseen. TUPA asukasosallisuustyö linkittyi kaupungin kestävän kehityksen työhön, mutta työtavat ja opit ovat sovellettavissa ja skaalattavissa myös muihin asukasosallisuustarpeisiin.

Käsikirja on julkaistu suomeksi ja englanniksi ja se on vapaasti ladattavissa alla olevan linkin kautta.

  • Osallistuminen
  • Kestävä kehitys