I kulturhusen i Esbo är det kvinnodag hela mars

23.2.2023 11.08Uppdaterad: 27.2.2023 11.18
En skrattande person sitter på en trädbänk.
China Moses (USA) feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra.

Utländska gäster är Anna Kaneelina, en stigande stjärna på den estniska indiescenen, och den amerikanske jazzsångaren och kompositören China Moses. I programmet ingår också bland annat en konsert med legendariska Akimowskaja Sisters med latinrytmer, en föreläsning om Aurora Karamzins liv och en konsert med Erja Lyytinen.

Stadens evenemangs- och kulturtjänster vill lyfta fram det fantastiska utbudet av kvinnliga artister på internationella kvinnodagen 8.3 och samtidigt föra fram att kvinnor fortfarande är underrepresenterade inom så kallad lätt musik (se den sista länken). I kvinnodagens tecken firar vi mångahanda uttryck för kvinnlighet och framsteg inom jämställdheten, utan att glömma dem som fortfarande diskrimineras.

– När vi med producenterna sammanställer Sellosalens program försöker vi så balanserat som möjligt ta hänsyn till många olika faktorer. Är programmet tillräckligt aktuell och intressant? Finns det något för olika åldrar? Och är urvalet av artister så mångsidigt som möjligt av olika kön? Ett statistiskt faktum är fortfarande att då det gäller rytmmusik och jazz är det manliga musiker som dominerar. Vår viktiga uppgift är att lyfta fram även andra än män. Mars är kvinnornas månad!, säger Henna Salo, Sellosalens produktionschef.

Här är tips för mars, välkommen till stadens kulturhus!

Kannusalen 8.3 Akimowskaja Sisters & Bros

Sellosalen 8.3 Ballader för jazzkvintett av Iro Haarla

Esbo kulturcentrum 8.3 Eftermiddagsdans med Tapiolan viihdeorkesteri

Esbo kulturcentrum 8.3 Kivinnodagens konsert: Espoon mieslaulajat & Naiskuoro Kupliva

Barnkulturcentret Aurora 8.3 Konststund för vuxna: Kvinnans uråldriga röst

Kannusalen 10.3 Sutela ja Salminen: Tunti stand uppia!

Sellosalen 11.3 Anna Kaneelina (Estland)

Barnkulturcentret Aurora 15.3 kl. 14 Karamzins kulturbjudning: Aurora Karamzins fascinerande liv. Föreläsning på finska av Mari Anthoni

Barnkulturcentret Aurora 15.3 kl. 18 Karamzins kulturbjudning: Aurora Karamzins fascinerande liv. Föreläsning på finska av Mari Anthoni

Sellosalen 16.3 Matiné: Eino Leinon Eksät

Sellosalen 22.3 Katja Lundén Company & Stinako: Min hud är mjuk

Esbo kulturcentrum 23.3. Erja Lyytinen

Sellosalen 24.3 Ina Forsman

Esbo kulturcentrum 29.3 Espoo Big Band & Voutilainen, Kannisto, Sippola

Sellosalen 30.3 China Moses (US) feat. UMO Helsinki Jazz Orchestra

Museer och utställningar på utställningscentret WeeGee.

Välkommen till våra evenemang!

Esbo stads evenemangs- och kulturtjänster består av kulturhusen Esbo kulturcentrum i Hagalund, Sellosalen i Alberga, Kannusalen i Esbo centrum, barnkulturcentret Aurora i Träskända, utställningscentret WeeGee i Hagalund samt enheten för stadsevenemang.

Teosto.fi: Sukupuolten tasa-arvo Suomen Top 100 -listoilla: mitä kuuntelemamme musiikki kertoo alan tulevaisuudesta.  (extern länk)

 

Esbo centrumAlbergaHagalund