Soptunnor med huva

27.1.2023 12.44
Soptunnan är försluten med blå plast.
Man kan få syn på soptunnor med huva längs friluftslederna.Bild: Anna Murtoniemi-Laine

Under vintersäsongen lägger vi en huva på soptunnor längs friluftsleder och skidspår. Vi hinner inte tömma soptunnorna så ofta, eftersom en del av personalen inom underhållet röjer snö. Tömning tar också längre tid på vintern när soptunnor måste grävas fram bakom snövallarna.

De tunnor som vi lägger huva på ligger i regel längs friluftsleder och skidspår som inte plogas lika regelbundet som gatuområden. Beroende på vädret har soptunnorna huvor från november till slutet av mars.

Vi ber dig vänligen slänga skräpet i nästa soptunna som är öppen. Under vintersäsongen kommer vi inte så bra åt att städa kring soptunnorna med huva.

Vi beklagar besväret.

Hela Esbo