Gymnasiernas lastbilsparad på penkisdagen sprider glädje i Esbo torsdag 9.2.2023

9.1.2023 8.16

Penkisbilarna startar från parkeringsplatsen vid Hagalunds idrottspark kl. 11 på den traditionella rundan mot Olars och Mattby. Alla i Esbo är välkomna att delta i abiturienternas glädje, att beundra de fyndiga banderollerna och dräkterna, och dessutom att fånga mängder av godis.

Gymnasiernas abiturienter firar att deras studielov börjar torsdag 9.2.2023. Penkisens eller bänkskuddardagens historia sträcker sig ungefär hundra år bakåt i tiden. Alla i Esbo är välkomna att delta i abiturienternas glädje, att beundra de fyndiga banderollerna och dräkterna, och dessutom att fånga mängder av godis. 

Lastbilsparadens rutt, start torsdag 9.2.2023 kl. 11

Idrottsparksvägen – Björkmankansvägen, till höger – Mankansdalsvägen – Oppibackavägen – Nygårdsvägen – Romensvägen – Olarsgatan, till vänster – Mångatan - Frisbergsvägen, till vänster – Kvisbackavägen, till höger – Fiskarvägen – Distbybågen – Distbyvägen, till vänster – Mattsgatan – Mattgårdsvägen – Gäddbergsvägen – Gäddviksstranden – Gäddviksgatan, till vänster – över Västerleden – Havsvindsvägen, till höger – Björkmankansvägen – Idrottsparksvägen
  • Gymnasieutbildning
  • Fostran och lärande