Penkkariajelut torstaina 9.2.2023 - tule ottamaan osaa abien riemuun!

30.1.2023 10.32Päivitetty: 31.1.2023 13.11
Nuoria pukeutuneina hassuihin asuihin lukion penkinpainajaisissa.
Penkinpainajaisissa lukioiden abiturientit juhlivat lukulomalle lähtöä riemukkaissa tunnelmissa.Kuva: Taru Turpeinen

Penkkariautot lähtevät Tapiolan urheilupuiston pysäköintialueelta to 9.2.2023 klo 11.00 perinteiselle kierrokselle kohti Olaria ja Matinkylää. Tule penkkareihin ottamaan osaa abiturienttien iloon, ihailemaan kekseliäitä banderolleja ja pukuja sekä keräämään hyvä karkkisaalis.

Lukioiden abiturientit  juhlivat lukulomalle lähtöä torstaina 9.2.2023 penkkareissa. 

Penkkarit ja muut abiperinteet ovat tärkeitä lukiolaisille, ja niitä odotetaan jo lukioon tullessa. Penkkareiden merkityksellisyys syntyy paitsi perinteen jatkumisesta myös yhteisöllisyydestä ja tunteesta, että on saavuttanut jotain suurta - jokainen itse, mutta silti kaikki yhdessä.

Penkkareiden eli penkinpainajaisten historia juontuu noin sadan vuoden taakse. Vaikka juhla on vuosikymmenten saatossa muuttanut hieman muotoaan, penkkareissa riemun voi aistia vuodesta toiseen.

Kaupunkilaiset ovat tervetulleita ottamaan osaa abiturienttien iloon, ihailemaan kekseliäitä banderolleja ja pukuja sekä tietenkin nappaamaan karkkeja.

 

Penkkareiden ajoreitti to 9.2.2023 klo 11 alkaen

Urheilupuistontie – Koivu-Mankkaantie oikealle – Mankkaanlaaksontie –Ylismäentie- Uuskartanontie –Ruomelantie –Olarinkatu vasemmalle – Kuunkatu - Friisinkalliontie vasemmalle – Kuitinmäentie oikealle – Kalastajantie – Tiistilänkaari – Tiistiläntie vasemmalle – Matinkatu – Matinkartanontie – Hauenkalliontie –  Haukilahdenranta - Haukilahdenkatu vasemmalle – Länsiväylän yli – Merituulentie oikealle – Koivu-Mankkaantie - UrheilupuistontieKuva: Espoon kaupunki
  • Lukiokoulutus
  • Kasvatus ja opetus