Regnbågsvarelserna i Esbo centrums familjecenter fick namn

21.11.2022 8.43

Skulptör Jasmin Anoschkins nya lekfulla verk Slumpmässiga varelsers tillkomst ligger i familjecentrets höga entréhall. Verket som beställts till familjecentret representerar samlevnaden mellan olika arter. Med hjälp av konst strävar man efter att glädja dem som uträttar ärenden och arbetar i centret.

Verket i Esbo centrums familjecenter hör till Esbo moderna konstmuseum EMMAs samlingar.Det finns konst på varje våning i familjecentret. Konstnär Anoschkins regnbågsverk i familjecentrets entréhall består av flera varelser på en regnbågsrutschkana.

För tre av varelserna i regnbågsverket söktes namn med hjälp av namnförslag. Man fick lämna in namnförslag i familjecentret från och med öppet hus-evenemanget i september till ingången av november. Det kom totalt 45 förslag. Tack till alla som föreslog namn!

De tre regnbågsvarelserna heter Dino Onni-Isabel, Greippi Pallokorva och Jaderaita Sydänpää. Skulptör Anoschkin valde namnen bland förslagen genom att kombinera olika namnförslag. Skulptören har namngett de övriga figurerna tidigare. På EMMAs intervjuvideo berättar konstnär Anoschkin (extern länk)om sitt verk Slumpmässiga varelsers tillkomst (2022) och namnen på de övriga figurerna!

Välkommen att besöka Esbo centrums familjecenter, se konst och besöka tjänsterna. I familjecentrets aula finns bland annat en informationsdisk, en mötesplats, ett väntrum för kunder och en lekplats för barn.

 

De tre regnbågsvarelserna heter Dino Onni-Isabel, Greippi Pallokorva och Jaderaita Sydänpää
  • Familjecenter