Hållbara mobilitetslösningar testades i Esboviken

7.9.2022 11.23Uppdaterad: 17.8.2023 7.13
Två kvinnorna tittar på en Alepa cykel.
Bild: Tereza Dickson

Mer hållbara livsstilar och fordon väckte intresse för Esboviken. Arrangerat som en del av Esbos 50 år som stadsfirande, samlade evenemanget Hållbar mobilitet industriaktörer och invånare på Solmutori i Lippulaivas centrum.

Evenemanget om hållbar mobilitet var en del av SPARCS-projektet vid Esbo stads kompetenscenter för hållbar utveckling, och presenterade invånarna vägar till en mer hållbar livsstil tillsammans med Schneider Electric, PlugIt, HRT och Esbo stad. Vid evenemanget fick medborgarna provköra Helkama Velox elcyklar, samt TIER e-skotrar och HRT stadscyklar. Det fanns också chans att lära känna elbilen och dess laddning. Man kan få din cykel servad på Yeplys mobila cykelserviceställe.

Det är viktigt att göra mer hållbara sätt att röra på till en del av vardagen i Esbo, eftersom flyttningen orsakar ungefär en tredjedel av Esbos utsläpp. För att nå målet om koldioxidneutralitet till 2030 måste även Esbobornas koldioxidavtryck undersökas. Det EU-finansierade SPARCS-projektet syftar till att hitta mer hållbara vardagslösningar tillsammans med medborgarna i Esbo.

"Praktiska tester av olika hållbara mobilitetsanordningar inspirerar och motiverar invånarna att undersöka sina egna mobilitetsvanor och eventuellt anta nya sätt för en mer hållbar livsstil", säger projektkoordinator Mia Kaurila vid evenemanget.

Evenemanget samlade cirka 150 invånare som var intresserade av hållbara mobilitetslösningar. Tack till alla för att ni deltog!

  • Hållbar utveckling