Kestäviä liikkumisen ratkaisuja testattiin Espoonlahdessa

7.9.2022 9.52Päivitetty: 22.9.2022 5.13
Kaksi naista katsovat Alepa-pyörää.
Kuva: Tereza Dickson

Kestävämmät liikkumismuodot ja -välineet herättivät kiinnostusta Espoonlahdessa. Osana Espoo 50 vuotta kaupunkina –juhlaviikkoa järjestetty Kestävän liikkumisen tapahtuma kokosi yhteen alan toimijat ja asukkaat kauppakeskus Lippulaivan Solmutorilla.

Kestävän liikkumisen tapahtuma oli osa Espoon kaupungin Kestävän kehityksen osaamiskeskuksen SPARCS-hanketta esitellen asukkaille kestävämmän elämäntavan tapoja yhdessä Schneider Electricin, PlugIt:in, HSL:n ja Espoon kaupungin kanssa. Tilaisuudessa pääsikin koeajamaan niin Helkama Veloxin sähköpyöriä, kuin TIERin potkulautojakin, sekä HSL:n kaupunkipyöriä. Paikan päällä pääsi myös tutustumaan sähköautoon ja sen lataukseen. Oman pyörän sai huollattaa Yeplyn liikkuvalla pyörähuoltopisteellä.

EU-rahoitteisessa SPARCS-hankkeessa pyritään etsimään kestävämpiä arjen ratkaisuja yhdessä asukkaiden kanssa. Kestävämpiä liikkumisen tapoja on tärkeää jalkauttaa osaksi espoolaista arkea, sillä liikkuminen aiheuttaa noin kolmanneksen Espoon päästöistä. Saavuttaakseen hiilineutraaliustavoitteen vuoteen 2030 mennessä, on Espoon asukkaidenkin hiilijalanjälkeä tarkasteltava.

 “Erilaisten kestävien liikkumisvälineiden testaus käytännössä inspiroi ja innostaa asukkaita tarkastelemaan omia liikkumistottumuksiaan ja mahdollisesti omaksumaan uudenlaisia kestävämmän elämäntavan muotoja”, kertoo hankkeen projektikoordinaattori Mia Kaurila tapahtumassa.

Tilaisuus kokosi yhteen noin 150 kestävästä liikkumisesta kiinnostunutta asukasta. Kiitos kaikille osallistumisesta!

  • Kestävä kehitys