Cyklisternas Kilometertävling slutade – nästan 300 av stadens anställda deltog

29.9.2022 12.49Uppdaterad: 18.10.2022 15.01
Två cyklande personer.
I Kilometertävlingen fick man anteckna både cykelpendling och fritidscykling.Bild: Tuire Ruokosuo

Esbo stad var än en gång med i Kilometertävlingen som uppmuntrar till vardags- och pendlingscykling. Kilometertävlingen är en lekfull tävling mellan företag, arbetsgemenskaper, avdelningar, föreningar, sällskap eller vilka lag som helst. Kilometertävlingen pågick 1.5–22.9.2022. Sammanlagt 286 anställda i 37 lag från de olika sektorerna i Esbo stad deltog i tävlingen.

I Kilometertävlingen(extern länk) antecknade medlemmarna i lagen sina cyklingskilometrar eller -minuter på Kilometertävlingens webbplats och ökade samtidigt den totala kilometermängden för sitt lag. Förutom pendlingscyklingen fick man anteckna cyklingsmängden på fritiden.

Kilometertävlingen är gratis för alla deltagare och den ordnas av Pyöräilykuntien verkosto rf.  

I kilometertävlingen syns även kommunspecifika resultat över körda kilometrar. Varje cyklist som sparade uppgiften från sin egen hemkommun ökade automatiskt även kilometersaldot för sin egen kommun. 

Genom att trampa samlade vi pengar för att stöda ukrainare

Genom att cykla förbättrade vi både vår kondition och samlade samtidigt pengar för ett välgörenhetsändamål. Esbo ordnade även en egen välgörenhetskampanj i samband med Kilometertävlingen, vars intäkter i år donerades till välgörenhetspotten som stöder ukrainare, Kaivo Espoo rf. Frivilligorganisationen hjälper personer som har flytt krig i Ukraina.

I välgörenhetskampanjen räknades summan av kilometrarna som alla lagen cyklat och multiplicerades med 0,04 €/kilometer. Till exempel genom att cykla 1 000 kilometer inbringade en cyklist 40 euro till donationen. 

I Kilometertävlingen 2022 trampade 286 personer sammanlagt 222 088 kilometer. Vi samlade sammanlagt 8 884 euro till vårt välgörenhetsändamål. Tack vare cyklingen sparade man 15 530 liter bensin och det uppstod över 38 ton mindre koldioxidutsläpp. 

Vi fortsätter med cyklingen även efter tävlingen. Tack till alla som deltog i Kilometertävlingen, delta även i nästa år!  

  • Klimat
  • Jobba för Esbo
  • Hållbar utveckling
Hela Esbo