Pyöräilijöiden Kilometrikisa päättyi - mukana lähes 300 kaupungin työntekijää

27.9.2022 13.41Päivitetty: 18.10.2022 12.49
Kaksi pyöräilevää henkilöä
Kilometrikisaan sai kirjata niin työmatkapyöräilyt kuin vapaa-ajalla tehdyt pyörämatkat.Kuva: Tuire Ruokosuo

Espoon kaupunki oli jälleen mukana arki- ja työmatkapyöräilyyn innostavassa Kilometrikisassa. Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu. Kilometrikisa oli käynnissä 1.5.-22.9.2022. Kisaan osallistui Espoon kaupungin eri toimialoilta yhteensä 286 työntekijää 37 joukkueen voimin.

Kilometrikisassa(ulkoinen linkki) joukkueiden jäsenet kirjasivat pyöräilykilometrejään tai -minuuttejaan Kilometrikisan verkkosivuille ja kartuttivat samalla joukkueensa kokonaiskilometrimäärää. Työmatkojen lisäksi mukaan sai kirjata vapaa-ajan pyöräilymäärät.

Kilometrikisa on kaikille osallistujille maksuton ja sen järjestää Pyöräilykuntien verkosto ry.  

Kilometrikisassa näkyvät myös kuntakohtaiset tulokset ajetuista kilometreistä. Jokainen polkija, joka tallensi tiedon omasta kotikunnastaan, kartutti automaattisesti myös kuntansa kilometrisaldoa. 

Polkemalla keräsimme rahaa ukrainalaisten tukemiseen

Pyöräilemällä sekä kasvatimme kuntoamme että keräsimme samalla myös rahaa hyväntekeväisyyskohteeseen. Espoo järjesti jälleen Kilometrikisan yhteydessä oman hyväntekeväisyyskampanjan, jonka tuotto lahjoitettiin tänä vuonna Kaivo Espoo ry:lle, jonka toiminta keskittyy Ukrainan sotaa paenneiden auttamiseen.

Hyväntekeväisyyskampanjassa kaikkien joukkueiden polkemat kilometrit laskettiin yhteen ja kerrottiin 0,04 €/km:lla. Esimerkiksi polkemalla 1000 kilometriä pyöräilijä kartutti lahjoitettavaa summaa 40 eurolla. 

Vuonna 2022 Kilometrikisassa poljimme 286 henkilön voimin yhteensä 222 088 km. Keräsimme hyväntekeväisyyskohteeseemme yhteensä 8 884 €. Bensaa säästyi pyöräilymme ansiosta 15 530 litraa ja hiilidioksidikaasupäästöjä syntyi yli 38 tonnia vähemmän. 

Jatketaan pyöräilyä myös kisan jälkeen. Kiitos kaikille Kilometrikisaan osallistuneille, tulkaa mukaan myös ensi vuonna!  

  • Ilmasto
  • Töissä Espoolla
  • Kestävä kehitys
Koko Espoo