Invånarparkerna i Södrik, Hagalund, Mattby, Grönbacka och Sökö betjänar hela sommaren

Publicerad: 28.6.2022 10.10
Tre barn tittar in i kameran utomhus. Två av dem har kattöron på sig.
Bild: Taru Turpeinen

De invånarparker som är öppna på sommaren ordnar mångsidigt, roligt och somrigt program för sina besökare.

En del av invånarparkerna är stängda i juli under tiden 4–29.7.2022, men invånarparkerna i Södrik, Hagalund, Mattby, Grönbacka och Sökö betjänar hela sommaren. På sommaren är dessa invånarparker öppna mellan kl. 8 och 16, då även parkernas personal är på plats för att leda och ordna lekar för besökarna. Sommartid ordnas aktiviteter i regel utomhus, men även parkernas inomhuslokaler och till exempel toaletter kan användas av besökarna.

Invånarparkerna ordnar mångsidig och somrig verksamhet samt trevliga aktiviteter på sommaren för barn och skolelever i olika åldrar och deras vårdnadshavare. Varje dags erbjuds olika slags avgiftsfritt program, som varierar mellan invånarparkerna. Dessutom är det möjligt att umgås och till exempel spela bollspel eller leka fritt i parkerna. Parkernas trädgårdsleksaker får användas av besökarna.

Skolelever är välkomna att spendera tid i parkerna. Varför inte tillbringa hela dagen i parken? Observera dock att invånarparkernas personal inte har vårdansvaret för barnen. När barnen är i parken är det alltid på vårdnadshavarens ansvar. Barn under skolåldern kan komma till parken endast tillsammans med sin vårdnadshavare.

Det är möjligt att äta eget mellanmål eller egen lunch i parkerna. I en del av parkerna är det också möjligt att grilla egen mat. Du kan se sommarprogrammet för varje invånarpark i vår verksamhetskalender(extern länk) (välj valfritt verksamhetsställe i rullgardinsmenyn).

Plock ur parkernas sommarprogram:

 • Invånarparken i Södrik

  • Grillen är varm fredagar kl. 10.30–12
  • På tisdagar ordnar Mannerheims Barnskyddsförbund aktiviteter
  • Varierande program
 • Invånarparken i Hagalund

  • Nonstop-konstverkstad med varierande tema varje dag från omkring kl. 10 och framåt
  • Varierande program och vattenlekar vid varmt väder
 • Invånarparken i Mattby

  • Grillen är varm fredagar kl. 9.30–12
  • Babyklubb måndagar kl. 9.30–11
  • Vattenlekar utomhus varje dag
  • Dessutom varierande program, t.ex. musik, ramsor, hantverksfärdigheter, lekar osv.
 • Invånarparken i Grönbacka

  • Grillen är varm fredagar cirka kl. 10.45–11.30
  • Varje dag gemensam samling kl. 10
 • Invånarparken i Sökö

  • Grillen är varm fredagar cirka kl. 10–12
  • Varierande program, t.ex. bildorientering, akvarellmålning och vid varmt väder vattenlekar.
 • Småbarnspedagogik
 • Fostran och lärande
 • Grundskola
Esbo centrumEsbovikenAlbergaMattbyHagalund