Suvelan, Tapiolan, Matinkylän, Viherkallion ja Soukan asukaspuistot palvelevat koko kesän

Julkaistu: 28.6.2022 10.10
Kolme lasta katsoo kameraan ulkona. Kahdella on kissan korvat päässä.
Kuva: Taru Turpeinen

Kesällä auki olevat asukaspuistot järjestävät kävijöilleen monenlaista mukavaa ja kesäistä ohjelmaa.

Osa Espoon asukaspuistoista on suljettu heinäkuussa 4.-29.7.2022, mutta Suvelan, Tapiolan, Matinkylän, Viherkallion ja Soukan asukaspuistot palvelevat koko kesän. Nämä asukaspuistot ovat kesällä auki klo 8-16, jolloin paikalla on myös puistojen henkilökuntaa ohjaamassa ja leikittämässä kävijöitä. Toimintaa on kesällä pääsääntöisesti ulkotiloissa, mutta myös puistojen sisätilat ja esimerkiksi wc:t ovat kävijöiden käytössä.

Asukaspuistot järjestävät kesällä monenlaista kesäistä toimintaa ja mukavaa puuhaa eri-ikäisille lapsille, koululaisille ja heidän huoltajilleen. Päivittäin on tarjolla erilaista maksutonta ohjelmaa, joka vaihtelee asukaspuistoittain. Lisäksi puistoissa on mahdollisuus viettää aikaa ja esimerkiksi pelailla tai leikkiä vapaasti. Puistojen pihalelut ovat kävijöiden käytössä.

Koululaiset ovat tervetulleita viettämään aikaa puistoon. Puistossa voi viettää vaikka koko päivän! Huomaathan kuitenkin, että asukaspuistojen henkilökunnalla ei ole hoitovastuuta lapsista. Lapset ovat puistossa aina huoltajan vastuulla. Alle kouluikäiset lapset voivat tulla puistoon vain huoltajan seurassa.

Puistoissa on mahdollista nauttia omia eväitä tai lounasta. Osassa puistoista on myös omien eväiden grillausmahdollisuus. Voit tarkistaa kunkin asukaspuiston kesäajan ohjelman toimintakalenteristamme(ulkoinen linkki) (valitse haluamasi toimipiste alasvetovalikosta).

Poimintoja puistojen kesäohjelmasta:

 • Suvelan asukaspuisto

  • Grilli kuumana perjantaisin klo 10.30–12
  • Tiistaisin MLL järjestää toimintaa
  • Vaihtuvaa ohjelmaa
 • Tapiolan asukaspuisto

  • Nonstop taidepaja päivittäin vaihtuvin teemoin noin klo 10 eteenpäin
  • Vaihtuvaa ohjelmaa ja vesileikkejä lämpimällä säällä
 • Matinkylän asukaspuisto

  • Grilli kuumana perjantaisin klo 9.30-12
  • Vauvakerho maanantaisin klo 9.30-11
  • Päivittäin ulkona on vesileikki.
  • Lisäksi vaihtuvaa ohjelmaa kuten musiikkia, loruja, kädentaitoja, leikkejä jne.
 • Viherkallion asukaspuisto

  • Grilli kuumana perjantaisin noin klo 10.45-11.30
  • Päivittäin ohjattu tuokio klo 10
 • Soukan asukaspuisto

  • Grilli kuumana perjantaisin noin klo 10-12
  • Vaihtuvaa ohjelmaa esimerkiksi kuvasuunnistuksia, vesivärimaalausta ja hellepäivinä vesileikkejä.
 • Varhaiskasvatus
 • Kasvatus ja opetus
 • Perusopetus
Espoon keskusEspoonlahtiLeppävaaraMatinkyläTapiola