Esbotidningen 1/2022: Växa upp tillsammans

10.3.2022 15.08Uppdaterad: 16.3.2022 11.21

Temat för tidningen Esbos första nummer 2022 är de ungas hälsa och välbefinnande. Temat är angeläget just nu när vi haft två långa år med coronapandemin.

Temat för tidningen Esbos första nummer 2022 är de ungas hälsa och välbefinnande. Temat är angeläget just nu när vi haft två långa år med coronapandemin. Tidningen delas ut till alla hem i Esbo 11−13.3.2022.

Vad består de ungas välbefinnande av? Vi berättar också om stöd som staden erbjuder och om stadens sommarläger.

Esbo som stad har senast nu nått vuxen ålder. Vid årsskiftet var det 50 år sedan Esbo blev stad. Vi firar jubileumsåret tillsammans med invånare, sammanslutningar, läroanstalter, partner och företag. Läs i tidningen hur du kan delta!

Personporträtt och evenemangstips

Personporträtten handlar denna gång om en nyss pensionerad psykiatrisk sjukskötare och en arbetshandledare. Arbetshandledaren startade en modell för tidigt stöd som erbjuder förebyggande barnpsykiatri på barnrådgivningen och inom småbarnspedagogiken. Hen belönades förra året med stadsdirektörens innovationspris.

Vi berättar också hur och varför vi utvecklar staden tillsammans med Esboborna, vad vi gör för att göra det lättare för invånarna att medverka. Vi skriver också om vad det är som invånarna tycker att gör Alberga till en bra plats att bo på.  

Som vanligt innehåller tidningen många intressanta tips på evenemang. Det finns massor med roliga aktiviteter i Esbo!

Plock ur artiklarna

Fick du inte tidningen?

Esbo stads informationstidning delas ut till alla hushåll. Om du inte fick tidningen, vänligen kontakta oss: Respons om utdelningen av Esbotidningen(extern länk, öppnas i ett nytt fönster)

Information om Esbotidningen