Under årets första Museilektorns salong identifierar vi tillsammans ställen i Siikajärvi som fångats på bild

5.1.2022 13.55

Har du koll på Norra Esbo? KAMU Esbo stadsmuseums bildsamlingarnas intendent gör sitt bästa för att identifiera var bilderna i museets samlingar tagits, men all hjälp är välkommen.

I våra bildsamlingar finns ett stort antal gamla bilder från Siikajärvi, som upptagits i samlingarna via en insamlingstävling år 1976–1977. Informationen om var bilderna tagits och vem som fångats på bild är dock bristfällig. Kom med och kolla om du känner igen platserna på bilderna eller dela med dig av dina minnen från Siikajärvi! 

I februari funderar vi tillsammans på engelska kring Esbos och Esbobornas historia och i april bekantar vi oss med broderiets värld. I mars berättar museilektor Jenni Siltainsuu om ny forskning kring forntida DNA och livet i det forntida Esbo. Förutom salongen i februari ordnas diskussionstillfällena på finska.

Diskussionstillfällena, som ordnas en gång i månaden, sker tryggt på distans via Teams-applikationen. Alla är välkomna att tillsammans med oss på KAMU delta i, eller bara lyssna på, diskussionerna om olika fascinerande ämnen. Man anmäler sig skilt till varje salong genom att uppge sin e-postadress. Länken till evenemanget får du som ett svarsmejl till adressen du uppgett. Om du använder en dator kan du ansluta dig direkt via webbläsaren. Om du använder en mobil enhet måste du dock först ladda ner Teams-applikationen.

Mer infomation:
Distansevenemang! Museilektorns salong: Historian havinaa Siikajärveltä - tunnistatko paikat tai ihmiset?

  • Historia
Esbo centrum