Vuoden ensimmäisessä Museolehtorin salongissa tunnistetaan yhdessä valokuvien paikkoja Siikajärveltä

Julkaistu: 5.1.2022 13.43
Museolehtorin salonki
Kuva: Jonna Pennanen / KAMU

Onko Pohjois-Espoo hallussa? KAMU Espoon kaupunginmuseon kuvakokoelmien intendentti tekee parhaansa museon kokoelmien kuvien tunnistuksen kanssa, mutta kaikki apu on aina tarpeen.

Kuvakokoelmissamme on suuri määrä vanhoja kuvia Siikajärveltä, jotka on saatu osaksi kokoelmaa kuvien keruukilpailun kautta 1976–1977. Tiedot kuvien paikoista ja ihmisistä ovat kuitenkin puutteellisia. Tule mukaan katsomaan, tunnistaisitko kuvien paikkoja, tai vain muistelemaan kokemuksia Siikajärveltä!

Helmikuussa pohdimme yhdessä espoolaisten ja Espoon historiaa englanniksi ja huhtikuussa tutustumme pistokirjonnan maailmaan. Maaliskuussa museolehtori Jenni Siltainsuu kertoo uusista muinais-DNA tutkimuksista ja esihistoriallisesta elämästä Espoossa. 

Kuukausittain järjestettävä keskustelutilaisuus tapahtuu turvallisesti etänä, Teams-sovelluksen kautta. Kaikki ovat tervetulleita mukaan keskustelemaan, tai kuuntelemaan mielenkiintoisten, vaihtuvien aiheiden äärelle yhdessä KAMUlaisten kanssa. Jokaiseen salonkikertaan ilmoittaudutaan erikseen antamalla oma sähköpostiosoite. Linkki tapahtumaan tulee suoraan paluuviestinä annettuun osoitteeseen. Tietokoneella tapahtumaan voi liittyä suoraan selaimen kautta, mutta mobiililaite vaatii Teams-sovelluksen lataamisen.

Lisätietoja:
Etätapahtuma! Museolehtorin salonki: Historian havinaa Siikajärveltä - tunnistatko paikat tai ihmiset?(ulkoinen linkki)

  • Historia
Espoon keskus