Skolhälsovårdens tjänster betjänar riktat under våren

11.1.2022 12.59

Skolhälsovården i Esbo deltar fortsättningsvis under vårterminen i kritiska hälsovårdsuppgifter, såsom i vaccineringen mot coronaviruset. I januari och februari vaccinerar skolhälsovårdarna 5–11-åringar på vaccinationsplatserna och är därför frånvarande från skolorna flera dagar under början av året. Tyvärr ser det sannolikt ut att mottagningstider inte kan ordnas förrän om flera veckor.

Observera att vi under våren i första hand inte skickar ut en separat kallelse till hälsoundersökningar och andra besök.

Under vårterminen 2022 erbjuder vi i synnerhet tjänster för elever och familjer som har bekymmer och behov av stöd. Om ni känner oro för hur ert barn eller er tonåring växer, utvecklas eller mår, kontakta hälsovårdaren vid barnets skola.

Vårdnadshavarna kan delta i ett möte med elevens hälsovårdare också på distans. Ni får anvisningarna om distansmottagningen av hälsovårdaren.

Barnen och tonåringarna kan vid behov, i vilket ärende som helst, komma och träffa skolhälsovårdaren under skoldagen på den öppna mottagningen utan tidsbokning. Öppettiderna finns på skolans webbsida eller skolans sida i Wilma.

Tidsbokning till skolans skolhälsovårdare

  • På webben på espoo.terveytesi.fi(extern länk). För att logga in måste du autentisera dig med bankkoder eller mobilcertifikat.
  • Du kan boka tid per telefon, ring skolans skolhälsovårdare. Om ingen svarar kan du lämna dina kontaktuppgifter i telefonsvararen så kontaktar hälsovårdaren dig. 
  • På den öppna mottagningen, öppettiderna finns på skolans webbsida som Wilma-meddelande.

Akuta och långvariga sjukdomar, förnyande av recept och vaccination av resenärer sköts på hälsostationerna.

Skolhälsovårdens nya, centraliserade telefontjänst

Vi erbjuder handledning, rådgivning och vid behov distansmottagningar i skolhälsovårdsrelaterade ärenden via en centraliserad telefontjänst, utan tidsbokning. Tjänsten har öppet måndagar och onsdagar kl. 9–13, tfn +358 9 81661234. Vi har ett återuppringningssystem. Vi försöker ringa upp dig så fort som möjligt.

Läs mera information

  • Skolhälsovården