Päivitetty: Koronarokotusajan voi varata kaikille 5-11-vuotiaille lapsille

23.12.2021 12.45Päivitetty: 4.1.2022 9.13

Koronarokotuksen saavat nyt myös kaikki 5-11-vuotiaat perusterveet lapset. Olemme avanneet lisää aikoja. Espoossa 5–11-vuotiaiden lasten rokotuksiin pitää olla allekirjoitettu lupa kaikilta huoltajilta.

Päivitetty 30.12.2021

Valtioneuvosto muutti koronarokotuksia koskevaa asetusta siten, että koronarokotuksen voivat Suomessa vastedes saada kaikki 5 vuotta täyttäneet. Asetus on tullut voimaan 23.12.2021. Aiemmin koronarokotetta tarjottiin vain 5–11-vuotiaille, jotka kuuluvat vakavan koronavirustaudin riskiryhmään.

Ajanvaraus rokotukseen

Voit varata lapselle ajan osoitteessa koronarokotusaika.fi (ulkoinen linkki)tai soittamalla koronarokotusten ajanvarauksen takaisinsoittopalveluumme numeroon +358 9 81634800 (ma-pe klo 8–18).

Lapsen mukana tulee olla ainakin yksi aikuinen. Espoossa 5–11-vuotiaiden lasten rokotuksiin pitää olla allekirjoitettu lupa kaikilta huoltajilta. Lupa tulee olla allekirjoitettu etukäteen ja mukanasi saapuessasi rokotuspisteelle. Keskustelethan lapsesi kanssa etukäteen rokotuksesta ja kuulethan hänen mielipiteensä rokotteen ottamisesta.

Tulosta/lataa lomake tästä: Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle.(ulkoinen linkki)

Rokotuspaikat ja -ajat

Kouluilla ei toistaiseksi anneta koronarokotuksia, vaan kouluterveydenhoitajat antavat lasten rokotuksia tammikuussa Espoossa Tapiolan terveysaseman, Lintuvaaran ja Espoon keskuksen rokotuspisteillä. Lisäksi kouluterveydenhoitajat rokottavat Ison Omenan neuvolassa yhdessä terveydenhoitajien kanssa. Rokotuspisteet ovat avoinna vain ajanvarauksella.

Saat kaikki rokotuspisteet ja niissä olevat vapaat ajat näkyviin, kun valitset ajanvarausjärjestelmästä "Espoo". Saapumisohjeet rokotuspisteelle saat vahvistusviestin mukana.

Lue lisää lasten rokotuksista THL:n sivuilla

  • Koronavirus
  • Neuvola