Esbos simhallar och lokaler för inomhusidrott fortsätter hålla stängt till 7.2, kultur- och idrottsevenemang inställda fram till 31.1

Publicerad: 21.1.2022 14.34Uppdaterad: 21.1.2022 16.16

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har fattat beslut om att fortsätta de gällande begränsningarna med två veckor.

Kultur: evenemangen inställts, biblioteken och museerna är öppna

  • Alla kulturevenemang fram till 31.1 ställs in. Vi försöker ordna inställda tillställningar i stadens kulturhus (Sellosalen, Esbo kulturcentrum, Kannusali, Barnkulturcentret Aurora, Utställningscentret WeeGee, Vindängen) senare. Vi informerar om evenemangen som ställs in eller senareläggs på de olika kulturhusens webbplatser, där det också finns anvisningar om hur man kan återlämna biljetter som köpts på förhand.
  • Biblioteken och museerna hålls öppna. I lokalerna görs dock arrangemang för att förebygga smittorisken på grund av nära kontakt mellan besökare och sällskap. För inträde till museerna krävs fortfarande coronapass. Man kan besöka biblioteken utan coronapass.

Idrott: simhallar och lokaler för inomhusidrott är stängda fram till 7.2

  • Simhallar och andra lokaler för inomhusidrott hålls stängda fram till 7.2.

Det finns dock vissa undantag i lokalanvändningen:

  • Barn och unga födda 2003 eller senare kan delta i ledd hobbyverksamhet och professionella idrottare kan också fortsätta att träna i lokalerna.
  • Dessutom kan lokalerna användas för lagstadgade tjänster, såsom medicinsk rehabilitering.

Hobbyverksamhet för barn och unga får fortsätta

  • Lokaler som stängs med stöd av regionförvaltningsverkets beslut kan dock användas för ledd hobbyverksamhet för barn och unga födda år 2003 eller senare. Enligt regionförvaltningsverkets nya beslut kan alla som i fjol fyllde 18 år delta i verksamhet i de lokaler som i övrigt är stängda.
  • I hobbyverksamheten ska den allmänna hälsosäkerheten beaktas.
  • Coronavirus