Espoon uimahallien ja sisäliikuntapaikkojen sulku jatkuu 7.2. saakka, kulttuurin ja liikunnan tapahtumat peruttu edelleen 31.1. saakka

21.1.2022 14.34Päivitetty: 21.1.2022 16.02
Kuvituskuva

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa voimassa olevia liikunta- ja virkistystilojen sulkua kahdella viikolla. Yleisötapahtumien rajoitusten jatkoa arvioidaan ensi viikolla. Rajoitukset vaikuttavat laajasti myös Espoossa kulttuurin ja liikunnan palveluihin.

Kulttuuri: tammikuun yleisötapahtumat peruttu, kirjastot ja museot ovat avoinna

  • Kaikki kulttuuritapahtumat perutaan 31.1. saakka. Kaupungin kulttuuritalojen (SellosaliKulttuurikeskusKannusaliLasten kulttuurikeskus AuroraNäyttelykeskus WeeGeeVindängen) peruutettuja yleisötilaisuuksia pyritään siirtämään myöhempään ajankohtaan. Kunkin kulttuuritalon verkkosivuille päivittyy tieto tapahtumien peruuntumisesta tai siirtymisestä sekä ohjeet ennakkoon ostettujen lippujen palauttamiseen.
  • Kirjastot ja museot pysyvät avoinna. Tiloissa tehdään kuitenkin järjestelyjä, jonka myötä osallistujien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Museoissa sisäänpääsyn edellytyksenä on edelleen koronapassi. Kirjastoissa voi asioida ilman koronapassia.

Liikunta: uimahallit ja sisäliikuntapaikat suljettu 7.2. saakka

  • Uimahallit ja muut sisäliikuntatilat pysyvät suljettuina 7.2. saakka. Sulkupäätöksen vaihtoehtona ei voi käyttää koronapassia.

Tiloja voi kuitenkin käyttää tiettyjen poikkeusten nojalla:

  • Vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien ohjattu harrastaminen ja ammattiurheilijoiden harjoittelu saa jatkua myös näissä tiloissa.
  • Tiloja voi käyttää lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen, kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi edelleen jatkua

  • AVIn päätöksessä suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. AVIn uuden päätöksen mukaan kaikki viime vuonna 18 vuotta täyttäneet voivat osallistua toimintaan muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa.
  • Harrastustoiminnassa on otettava huomioon yleinen terveysturvallisuus.
  • Koronavirus