April Jazz Festival kommer att hållas i oktober

7.10.2021 11.49
Fadosångare Carminho.

Den 35 April Jazz -festivalen ordnas i 27–31 oktober i Esbo kulturcenter och EMMA - Esbo moderna konstmuseum. Huvudartisterna är den amerikanska tenorsaxofonisten Joe Lovano med polska Marcin Wasilewski Trio och portugisiska fadosångare Carminho. Andra internationella artister inkluderar den chilenska saxofonisten Melissa Aldana, den danska slagverkslegenden Marilyn Mazur och den norska multiinstrumentalisten Bernhoft. En stark inhemsk repertoar omfattar alla fem jazz-Emma-kandidater för 2020, pianisten Lenni-Kalle Taipale, som firar sin 25-åriga karriär, festivalens värdorkestern Espoo Big Band och solokonsert av pianisten Aki Rissanen.

Kolla in April Jazz -programmet på webbplatsen (på finska).(extern länk)

Hagalund