April Jazz -festivaalia vietetään poikkeuksellisesti syksyllä

Julkaistu: 7.10.2021 11.41
Punaiseen, suureen huiviin kietoutunut nainen pitää käsiään kohotettuina.
Fado-laulaja Carminho.Kuva: Mariana Maltoni

Järjestyksessään 35. April Jazz -festivaali järjestetään 27.–31.10. Espoon kulttuurikeskuksessa ja Espoon modernin taiteen museo EMMAssa. Festivaalin pääesiintyjinä nähdään Grammy-palkittu yhdysvaltalainen tenorisaksofonisti Joe Lovano, joka esiintyy puolalaisen Marcin Wasilewski Trion solistina sekä portugalilainen fado-laulaja Carminho. Muita kansainvälisiä vieraita ovat chileläinen saksofonisti Melissa Aldana, tanskalainen lyömäsoittajalegenda Marilyn Mazur ja norjalainen multi-instrumentalisti Bernhoft. Vahvan kotimaisen ohjelmiston muodostavat muun muassa kaikki viisi vuoden 2020 jazz-Emma-ehdokasta, 25-vuotista taitelijauraansa juhliva Lenni-Kalle Taipale, festivaalin isäntäorkesteri Espoo Big Band sekä soolokonsertissa esiintyvä pianisti Aki Rissanen.

Tutustu April Jazzin ohjelmaan festivaalin verkkosivuilla(ulkoinen linkki)

Tapiola