Färggranna Pride-bänkar i vår gatubild

Publicerad: 24.8.2021 12.50

Hagalundsbänken som ritats av Aarne Ervi är en del av Esbos stadsbild som alla känner till. Klassiker finns nu i Pride-färger runtom i staden.

En regnbågsbänk på Köklax station.Bild: Anna-Leena Solhagen

Den första bänken målad i regnbågstoner blev färdig i juni för att fira Pride-veckan. Stadsteknikcentralens träverkstad har tagit fram bänken och deltagit med den i Esbo jämlikhetskommitténs årliga tävling som delar ut TASSU-priset. Bänken symboliserar det arbete för tolerans och jämlikhet som utförs i staden och fick välförtjänt ett hedersomnämnande i TASSU-tävlingen.

Syftet med TASSU-priset är att ge publicitet för handlingar för jämställdhet och jämlikhet. Enligt Berättelsen om Esbo är tillhörighet till en gemenskap en demokratisk rättighet för varje Esbobo, vilket inte behöver förtjänas separat. Esbo är i enlighet med sina värden invånar- och kundbaserat.

Totalt har åtta imponerande bänkar tillverkats. De är belägna i korsningen av Louhivägen och Nordvägen i Hagalund, i Mattängen i Mattby, på Kvisbackastråket i Olars, i Kongsbergsparken i Esboviken, i Sockenporten i Esbo centrum, på Sädesåkersstigen i Nipert, i Körsbärsparken i Alberga samt på Köklax station.

Gå och sätt dig och beundra!

Hela Esbo