Värikkäät Pride-penkit katukuvassamme

Julkaistu: 20.8.2021 8.45Päivitetty: 24.8.2021 12.57

Aarne Ervin suunnittelema Tapiola-penkki on kaikille tuttu osa Espoon kaupunkinäkymää. Klassikoita voi nyt löytää Pride-väreissä eri puolilta kaupunkia.

Sateenkaaripenkki Kauklahden asemalla.Kuva: Anna-Leena Solhagen

Ensimmäinen sateenkaarisävyin maalattu penkki valmistui Pride-viikon kunniaksi kesäkuussa. Kaupunkitekniikan keskukseen kuuluva puutyöpaja on penkin ideoinut ja osallistunut sillä Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan vuosittaisen TASSU-palkinnon jakoon. Penkki symboloi kaupungissa toteutettavaa suvaitsevuus- ja yhdenvertaisuustyötä ja sai ansaitusti TASSU-kunniamaininnan.

TASSU-palkinnon tavoite on tehdä tunnetuksi tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviä tekoja. Espoo-tarinan mukaisesti yhteisöön kuuluminen on jokaisen espoolaisen demokraattinen oikeus, jota ei erikseen tarvitse ansaita. Espoo on arvonsa mukaisesti asukas- ja asiakaslähtöinen.

Näyttäviä penkkejä on valmistettu yhteensä kahdeksan kappaletta. Ne sijaitsevat Tapiolassa Louhentien ja Pohjantien risteyksessä, Matinkylän Matinniityssä, Olarin Kuitinmäenraitilla, Espoonlahden Kongsberginpuistossa, Espoon keskuksen Pitäjänportissa, Niipperin Kylvöpellonpolulla, Leppävaaran Kirsikkapuistossa sekä Kauklahden asemalla.

Käy istumassa ja ihailemassa!

Koko Espoo