Esbo Stadsteater

Esbo Stadsteater är Finlands Internationella teater och den enda professionella teatern i Esbo för vuxna. Teaterns repertoar bygger på egen produktion samt inhemska och utländska gästuppträdanden.

Webbplatsen för Esbo Stadsteater(extern länk)

Teater Hevosenkenkä

Den professionella teatern Hevosenkenkä etablerades 1975. Olika slags uttrycksformer för dock- och musikteater används på teatern. Teatern är avsedd för barn i åldern 2–12 år. Teatern ligger på Johannebacken i Esbo. Teaterbyggnaden – en idyllisk folkskola byggd 1899 – har renoverats och utvidgats till en idealisk miljö för barnpublik.

Webbplatsen för Teater Hevosenkenkä(extern länk)

Unga Teatern

Unga Teatern, förra Skolteatern, grundades 1960 som en turnéteater för barn och ungdomar. Den snart 57 år gamla teatern för barn och ungdomar är den äldsta teatern i sitt slag i Finland. Teatern fick en fast scen i Esbo 1985. Unga Teatern har under åren blivit känd för föreställningar där humanismen talar till alla oavsett åldern.

Webbplatsen för Unga Teatern(extern länk)

Dansteatern Glims & Gloms

Glims & Gloms är en prisbelönad dansteater i Esbo med en artistisk strävan efter att producera föreställningar där komiken griper, humorn överrumplar och dansen förhöjer. Teatern riktar sina föreställningar till en bred publik – barn, ungdomar och vuxna.

Webbplatsen för Glims & Gloms(extern länk)

Teater Taimine

Teater Taimine grundades 2002 och är en turnéteater för barn och ungdomar. Tamine uppträder på daghem, i låg- och högstadier samt gymnasier. Teatern producerar nya dramatiska texter för barn och ungdomar som lever i den finländska verkligheten. Teatern består av yrkesfolk och uppträder årligen inför 45 000 åskådare, främst i Finland, men också i de övriga nordiska länderna.

Webbplatsen för Taimine(extern länk)

TOTEM-teatern

TOTEM-teatern är en professionell teater i Esbo som etablerades 1986. Den huvudsakliga verksamhetsformen för teatern är turnéverksamhet och riktar sig till lågstadier i hemkommunen Esbo och annanstans i Finland. TOTEM-teaterns föreställningar riktas till barn i åldern 6–12 och hålls på både finska och svenska.

Webbplatsen för TOTEM-teatern(extern länk)

Kino Tapiola

Kino Tapiola är en premiärbiograf som huvudsakligen väljer sin repertoar ur de bästa europeiska och finska filmerna. Kino Tapiola i Hagalund i Esbo är en av huvudstadsregionens sällsynta gammaldags biografer som bevarats och skyddats kulturellt i sin ursprungliga dräkt. I Kino Tapiola kombineras ett stilfullt yttre från 1950-talet som renoverats med pietet med den allra senaste förevisningstekniken.

Webbplatsen för Kino Tapiola(extern länk)